Kinkkukastike
15 min
2 Annosta
Nopea kinkkukastike valmistuu muutamassa minuutissa palvikinkusta. Halutessasi voit lisätä kastikkeeseen lisää juureksia tai vaikka pehmentää makua kermalla.
Ainekset
Valmistus
1
Suikaloi kinkku. Kuori ja hienonna sipuli.Sulata rasva kattilassa ja ruskista siinä kevyesti kinkkusuikaleet. Lisää sipuli ja hauduta hetki.
200 g
Palvikinkkua tai ylikypsää kinkkua
1 kpl
Sipuli
1 - 2 rkl
Paistomargariinia
2
Jos käytät porkkanaa, lisää sekin viipaloituna tässä vaiheessa.
1-2 porkkanaa halutessasi
3
Sekoita jauhot vatkaten maitoon ja lisää seos muiden ainesten joukkoon kattilaan. Sekoita pohjaa myöten ja kypsennä, kunnes jauhot ja porkkanat kypsyvät, 5-10 minuuttia.
2 rkl
Vehnäjauhoja
4 dl
Maitoa tai kasvislientä
4
Mausta kastike lopuksi suolalla ja pippurilla. Tarjoa sellaisenaan keitettyjen perunoiden tai makaronilaatikon kanssa. Tai aivan erikseen esimerkiksi keitetyn kukkakaalin kastikkeena.
Suolaa, valkopippuria
Lisää aiheesta
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 22.12.2004
|Muokattu: 1.2.2021
Ravintosisältö
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.