Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kinkkukastike

timer-icon15 min
Fork and knife
2 Annosta
Fork and knife
2 Annosta
Nopea kinkkukastike valmistuu muutamassa minuutissa palvikinkusta. Halutessasi voit lisätä kastikkeeseen lisää juureksia tai vaikka pehmentää makua kermalla.

Ainekset

200 g
Palvikinkkua tai ylikypsää kinkkua
1 - 2 rkl
Paistomargariinia
1 kpl
Sipuli
1-2 porkkanaa halutessasi
2 rkl
Vehnäjauhoja
4 dl
Maitoa tai kasvislientä
Suolaa, valkopippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Suikaloi kinkku. Kuori ja hienonna sipuli.Sulata rasva kattilassa ja ruskista siinä kevyesti kinkkusuikaleet. Lisää sipuli ja hauduta hetki.

200 g
Palvikinkkua tai ylikypsää kinkkua
1 kpl
Sipuli
1 - 2 rkl
Paistomargariinia
2

Jos käytät porkkanaa, lisää sekin viipaloituna tässä vaiheessa.

1-2 porkkanaa halutessasi
3

Sekoita jauhot vatkaten maitoon ja lisää seos muiden ainesten joukkoon kattilaan. Sekoita pohjaa myöten ja kypsennä, kunnes jauhot ja porkkanat kypsyvät, 5-10 minuuttia.

2 rkl
Vehnäjauhoja
4 dl
Maitoa tai kasvislientä
4

Mausta kastike lopuksi suolalla ja pippurilla. Tarjoa sellaisenaan keitettyjen perunoiden tai makaronilaatikon kanssa. Tai aivan erikseen esimerkiksi keitetyn kukkakaalin kastikkeena.

Suolaa, valkopippuria
Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 22.12.2004
|
Muokattu: 1.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.