Kinkkupuustit
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Suolaiset korvapuustit täytetään juustolla, kinkulla ja pestolla. Korvapuustien tapaan leivottavat suolapalat ovat mukavaa vaihtelua sämpylöille.
| 50 g | voita |
| 5 dl | maitoa |
| 50 g | hiivaa |
| 1 rkl | sokeria |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | oreganoa |
| 13 - 14 dl | sämpyläjauhoja |
| 2 dl | juustoraastetta |
| Täyte | |
|---|---|
| 200 g | aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustoa |
| 4 rkl | punaista pestokastiketta |
| 200 g | (1 ps) kinkkusuikaleita |
| 3 dl | juustoraastetta |
| Voiteluun | |
| 1 kpl | kananmuna |
| 2 rkl | vettä |
- 1.
Sulata voi ja lisää joukkoon maito. Kuumenna kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nesteeseen. Lisää sokeri, suola, oregano ja osa jauhoista vatkaten. Lisää loput jauhot ja juustoraaste ja alusta taikinaksi. Anna kohota peitettynä noin tunnin ajan.
- 2.
Jaa taikina kahteen osaan. Kauli molemmat palat jauhotetulla leivinpöydällä noin 30 x 50 sentin kokoisiksi levyiksi. Sekoita tuorejuusto ja pesto keskenään ja levitä seos molemmille levyille. Jaa päälle kinkkusuikaleet ja juustoraaste. Kääri levyt tiukalle rullalle ja leikkaa paloiksi. Nosta leivinpaperoidulle uunipellille leikkuupinnat ylöspäin. Anna kohota 20 minuuttia.
- 3.
Sekoita muna ja vesi keskenään ja voitele puustien pinnat. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.
Kinkkupuustit
arvosana5/5
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)
Suolaiset korvapuustit täytetään juustolla, kinkulla ja pestolla. Korvapuustien tapaan leivottavat suolapalat ovat mukavaa vaihtelua sämpylöille.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 50 g | voita |
| 5 dl | maitoa |
| 50 g | hiivaa |
| 1 rkl | sokeria |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | oreganoa |
| 13 - 14 dl | sämpyläjauhoja |
| 2 dl | juustoraastetta |
Täyte | |
| 200 g | aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustoa |
| 4 rkl | punaista pestokastiketta |
| 200 g | (1 ps) kinkkusuikaleita |
| 3 dl | juustoraastetta |
Voiteluun | |
| 1 kpl | kananmuna |
| 2 rkl | vettä |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Sulata voi ja lisää joukkoon maito. Kuumenna kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nesteeseen. Lisää sokeri, suola, oregano ja osa jauhoista vatkaten. Lisää loput jauhot ja juustoraaste ja alusta taikinaksi. Anna kohota peitettynä noin tunnin ajan.
Määrä Ainesosa 50 g voita 5 dl maitoa 50 g hiivaa 1 rkl sokeria 1 tl suolaa 1 tl oreganoa 13 - 14 dl sämpyläjauhoja 2 dl juustoraastetta - 2
Jaa taikina kahteen osaan. Kauli molemmat palat jauhotetulla leivinpöydällä noin 30 x 50 sentin kokoisiksi levyiksi. Sekoita tuorejuusto ja pesto keskenään ja levitä seos molemmille levyille. Jaa päälle kinkkusuikaleet ja juustoraaste. Kääri levyt tiukalle rullalle ja leikkaa paloiksi. Nosta leivinpaperoidulle uunipellille leikkuupinnat ylöspäin. Anna kohota 20 minuuttia.
Määrä Ainesosa 200 g aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustoa 4 rkl punaista pestokastiketta 3 dl juustoraastetta 200 g (1 ps) kinkkusuikaleita - 3
Sekoita muna ja vesi keskenään ja voitele puustien pinnat. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 kpl kananmuna 2 rkl vettä
Ravintosisältö
135
Energiaa kcal
566
Energiaa kj
4,8 g
Rasvaa
2,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,5 g
Hiilihydraatteja
1,3 g
Sokereita
1,6 g
Kuituja
5,4 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
135
Energiaa kcal
566
Energiaa kj
4,8 g
Rasvaa
2,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,5 g
Hiilihydraatteja
1,3 g
Sokereita
1,6 g
Kuituja
5,4 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 dl Juustoraastetta, 3 dl Juustoraastetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























