Kinkkupuustit

arvosana5/5

(1)arvio
30 Kappaletta

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Suolaiset korvapuustit täytetään juustolla, kinkulla ja pestolla. Korvapuustien tapaan leivottavat suolapalat ovat mukavaa vaihtelua sämpylöille.

Ainekset

MääräAinesosa
50 gvoita
5 dlmaitoa
50 ghiivaa
1 rklsokeria
1 tlsuolaa
1 tloreganoa
13 - 14 dlsämpyläjauhoja
2 dljuustoraastetta

Täyte

200 gaurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustoa
4 rklpunaista pestokastiketta
200 g(1 ps) kinkkusuikaleita
3 dljuustoraastetta

Voiteluun

1 kplkananmuna
2 rklvettä

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Sulata voi ja lisää joukkoon maito. Kuumenna kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nesteeseen. Lisää sokeri, suola, oregano ja osa jauhoista vatkaten. Lisää loput jauhot ja juustoraaste ja alusta taikinaksi. Anna kohota peitettynä noin tunnin ajan.

    MääräAinesosa
    50 gvoita
    5 dlmaitoa
    50 ghiivaa
    1 rklsokeria
    1 tlsuolaa
    1 tloreganoa
    13 - 14 dlsämpyläjauhoja
    2 dljuustoraastetta
  2. 2

    Jaa taikina kahteen osaan. Kauli molemmat palat jauhotetulla leivinpöydällä noin 30 x 50 sentin kokoisiksi levyiksi. Sekoita tuorejuusto ja pesto keskenään ja levitä seos molemmille levyille. Jaa päälle kinkkusuikaleet ja juustoraaste. Kääri levyt tiukalle rullalle ja leikkaa paloiksi. Nosta leivinpaperoidulle uunipellille leikkuupinnat ylöspäin. Anna kohota 20 minuuttia.

    MääräAinesosa
    200 gaurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustoa
    4 rklpunaista pestokastiketta
    3 dljuustoraastetta
    200 g(1 ps) kinkkusuikaleita
  3. 3

    Sekoita muna ja vesi keskenään ja voitele puustien pinnat. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 kplkananmuna
    2 rklvettä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 dl Juustoraastetta, 3 dl Juustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä