Kinkkutäytteiset uuniperunat

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 kplisoa uuniperunaa (esim. rosamunda)

Täyte

1 kplpieni sipuli
1 rklöljyä
100 gkinkkusuikaleita
suolaa ja rouhittuamustapippuria
1/4 tlmietoa chilirouhetta
1 kpl(120 g) smetanaa
1 rklsinappia
2 dljuustoraastetta

Pinnalle

1/2 kplpunaista paprikaa
3 rklhienonnettua ruohosipulia

Valmistus

  1. 1

    Pese perunat ja pistele niihin haarukalla reikiä. Kääri perunat yksitellen folioon. Paista 200-asteisessa uunissa, kunnes perunat ovat kypsiä, noin 1,5 tuntia perunoiden koosta riippuen.Halkaise perunat ja koverra sisukset kulhoon niin, että kuoriin jää noin 1/2 cm:n paksuinen perunakerros. Murskaa perunat haarukalla.Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota öljyssä. Lisää joukkoon kinkkusuikaleet ja mausteet ja kääntele hetki. Yhdistä täytteen ainekset niin, että puolet juustoraasteesta jää pinnalle. Jaa seos perunoihin. Ripota pinnalle juustoraaste.Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin. Hienonna paprika ja sekoita ruohosipulin kanssa. Levitä paprikaseos perunoiden päälle.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä