Kinuskinen punaherukkapiirakka
Noin 1,5 tuntia (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Herkullisimman herukkapiirakan täytteenä on dulce de lecheä ja raikkaita punaherukoita. Koristele piirakka hauskasti ylimääräisellä taikinalla. Tällä piirakalla makeannälkä talttuu varmasti!
| Pohja | |
|---|---|
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 150 g | voita |
| 1 dl | fariinisokeria |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| Täyte | |
| 397 g | (1 prk) kondensoitua karamellisoitua maitoa |
| 400 g | punaherukoita |
| 1 rkl | perunajauhoja |
| 2 tl | vaniljasokeria |
- 1.
Nypi vehnäjauhot, kuutioitu voi, sokeri ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää muna ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Lisää tarvittaessa tilkka kylmää vettä. Kääri taikina muovikelmuun ja nosta jääkaappiin tunniksi.
- 2.
Ota taikinasta noin 1/6 sivuun koristeita varten. Kauli tai painele loppu taikina jauhotetuin sormin piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
- 3.
Levitä pohjalle kondensoitu maito. Sekoita herukoihin perunajauhot ja sokeri. Levitä marjat kinuskin päälle.
- 4.
Kauli ylimääräinen taikina levyksi ja ota siitä erikokoisilla pyöreillä muoteilla paloja. Koristele piirakka taikinapaloilla.
- 5.
Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Kinuskinen punaherukkapiirakka
arvosana5/5
Noin 1,5 tuntia (josta 20 min aktiivista)
Herkullisimman herukkapiirakan täytteenä on dulce de lecheä ja raikkaita punaherukoita. Koristele piirakka hauskasti ylimääräisellä taikinalla. Tällä piirakalla makeannälkä talttuu varmasti!
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 150 g | voita |
| 1 dl | fariinisokeria |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1 kpl | kananmuna |
Täyte | |
| 397 g | (1 prk) kondensoitua karamellisoitua maitoa |
| 400 g | punaherukoita |
| 1 rkl | perunajauhoja |
| 2 tl | vaniljasokeria |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Nypi vehnäjauhot, kuutioitu voi, sokeri ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää muna ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Lisää tarvittaessa tilkka kylmää vettä. Kääri taikina muovikelmuun ja nosta jääkaappiin tunniksi.
Määrä Ainesosa 4 dl vehnäjauhoja 150 g voita 1 dl fariinisokeria 1/4 tl suolaa 1 kpl kananmuna - 2
Ota taikinasta noin 1/6 sivuun koristeita varten. Kauli tai painele loppu taikina jauhotetuin sormin piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
- 3
Levitä pohjalle kondensoitu maito. Sekoita herukoihin perunajauhot ja sokeri. Levitä marjat kinuskin päälle.
Määrä Ainesosa 397 g (1 prk) kondensoitua karamellisoitua maitoa 400 g punaherukoita 1 rkl perunajauhoja 2 tl vaniljasokeria - 4
Kauli ylimääräinen taikina levyksi ja ota siitä erikokoisilla pyöreillä muoteilla paloja. Koristele piirakka taikinapaloilla.
- 5
Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Ravintosisältö
345
Energiaa kcal
1442
Energiaa kj
16,6 g
Rasvaa
10,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
40,5 g
Hiilihydraatteja
15,9 g
Sokereita
3,6 g
Kuituja
5,6 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
345
Energiaa kcal
1442
Energiaa kj
16,6 g
Rasvaa
10,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
40,5 g
Hiilihydraatteja
15,9 g
Sokereita
3,6 g
Kuituja
5,6 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 397 g (1 prk) kondensoitua karamellisoitua maitoa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























