Kinuskinen punaherukkapiirakka

arvosana5/5

(5)arviota
8 Palaa

Noin 1,5 tuntia (josta 20 min aktiivista)

Herkullisimman herukkapiirakan täytteenä on dulce de lecheä ja raikkaita punaherukoita. Koristele piirakka hauskasti ylimääräisellä taikinalla. Tällä piirakalla makeannälkä talttuu varmasti!

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

4 dlvehnäjauhoja
150 gvoita
1 dlfariinisokeria
1/4 tlsuolaa
1 kplkananmuna

Täyte

397 g(1 prk) kondensoitua karamellisoitua maitoa
400 gpunaherukoita
1 rklperunajauhoja
2 tlvaniljasokeria

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Nypi vehnäjauhot, kuutioitu voi, sokeri ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää muna ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Lisää tarvittaessa tilkka kylmää vettä. Kääri taikina muovikelmuun ja nosta jääkaappiin tunniksi.

    MääräAinesosa
    4 dlvehnäjauhoja
    150 gvoita
    1 dlfariinisokeria
    1/4 tlsuolaa
    1 kplkananmuna
  2. 2

    Ota taikinasta noin 1/6 sivuun koristeita varten. Kauli tai painele loppu taikina jauhotetuin sormin piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

  3. 3

    Levitä pohjalle kondensoitu maito. Sekoita herukoihin perunajauhot ja sokeri. Levitä marjat kinuskin päälle.

    MääräAinesosa
    397 g(1 prk) kondensoitua karamellisoitua maitoa
    400 gpunaherukoita
    1 rklperunajauhoja
    2 tlvaniljasokeria
  4. 4

    Kauli ylimääräinen taikina levyksi ja ota siitä erikokoisilla pyöreillä muoteilla paloja. Koristele piirakka taikinapaloilla.

  5. 5

    Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 397 g (1 prk) kondensoitua karamellisoitua maitoa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
27.7.2025
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä