Kirkas lohi-juureskeitto

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Kirkas lohi-juureskeitto syntyy helposti pakastelohikuutioiden avulla. Tarjoa lisäksi rapeaa leipää ja raikasta juomaa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
300 gpakastelohikuutioita
5 kplperunaa
225 g(0,5 ps) isoja pakastekeittojuureksia
1 lkalalientä
4 kplmaustepippuria
1/2 tlsuolaa
tilkka sitruunamehua
1 rklkapriksia
silputtua tilliä

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja paloittele perunat. Kuumenna kalaliemi kiehuvaksi, lisää pippurit ja suola. Keitä perunakuutiot melkein kypsiksi. Lisää jäiset juurekset ja anna keiton kiehua muutama minuutti. Lisää kalapalat ja keitä hiljalleen pari minuuttia. Mausta keitto sitruunamehulla. Lisää kaprikset ja tillisilppu.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Maustepippuria, 0,5 tl Suolaa, Tilkka sitruunamehua, 1 rkl Kapriksia, Silputtua tilliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
19.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä