Kirkas lohi-juureskeitto
15 min

Nappaa talteen!
Kirkas lohi-juureskeitto syntyy helposti pakastelohikuutioiden avulla. Tarjoa lisäksi rapeaa leipää ja raikasta juomaa.
| 300 g | pakastelohikuutioita |
| 5 kpl | perunaa |
| 225 g | (0,5 ps) isoja pakastekeittojuureksia |
| 1 l | kalalientä |
| 4 kpl | maustepippuria |
| 1/2 tl | suolaa |
| tilkka sitruunamehua | |
| 1 rkl | kapriksia |
| silputtua tilliä |
- 1.
Kuori ja paloittele perunat. Kuumenna kalaliemi kiehuvaksi, lisää pippurit ja suola. Keitä perunakuutiot melkein kypsiksi. Lisää jäiset juurekset ja anna keiton kiehua muutama minuutti. Lisää kalapalat ja keitä hiljalleen pari minuuttia. Mausta keitto sitruunamehulla. Lisää kaprikset ja tillisilppu.
Kirkas lohi-juureskeitto
Kirkas lohi-juureskeitto syntyy helposti pakastelohikuutioiden avulla. Tarjoa lisäksi rapeaa leipää ja raikasta juomaa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | pakastelohikuutioita |
| 5 kpl | perunaa |
| 225 g | (0,5 ps) isoja pakastekeittojuureksia |
| 1 l | kalalientä |
| 4 kpl | maustepippuria |
| 1/2 tl | suolaa |
| tilkka sitruunamehua | |
| 1 rkl | kapriksia |
| silputtua tilliä |
Valmistus
- 1
Kuori ja paloittele perunat. Kuumenna kalaliemi kiehuvaksi, lisää pippurit ja suola. Keitä perunakuutiot melkein kypsiksi. Lisää jäiset juurekset ja anna keiton kiehua muutama minuutti. Lisää kalapalat ja keitä hiljalleen pari minuuttia. Mausta keitto sitruunamehulla. Lisää kaprikset ja tillisilppu.
Ravintosisältö
245
Energiaa kcal
1026
Energiaa kj
11,0 g
Rasvaa
2,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
14,5 g
Hiilihydraatteja
2,8 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
20,5 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
245
Energiaa kcal
1026
Energiaa kj
11,0 g
Rasvaa
2,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
14,5 g
Hiilihydraatteja
2,8 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
20,5 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Maustepippuria, 0,5 tl Suolaa, Tilkka sitruunamehua, 1 rkl Kapriksia, Silputtua tilliä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























