Kirkas lohi-juureskeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Kirkas lohi-juureskeitto

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kirkas lohi-juureskeitto syntyy helposti pakastelohikuutioiden avulla. Tarjoa lisäksi rapeaa leipää ja raikasta juomaa.

Ainekset

300 g
Pakastelohikuutioita
5 kpl
Perunaa
225 g
(0,5 ps) isoja pakastekeittojuureksia
1 l
Kalalientä
4 kpl
Maustepippuria
1/2 tl
Suolaa
Tilkka sitruunamehua
1 rkl
Kapriksia
Silputtua tilliä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja paloittele perunat. Kuumenna kalaliemi kiehuvaksi, lisää pippurit ja suola. Keitä perunakuutiot melkein kypsiksi. Lisää jäiset juurekset ja anna keiton kiehua muutama minuutti. Lisää kalapalat ja keitä hiljalleen pari minuuttia. Mausta keitto sitruunamehulla. Lisää kaprikset ja tillisilppu.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 26.1.2016
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1026

245

11,0 g

2,3 g

14,5 g

2,8 g

2,5 g

20,5 g

1,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Maustepippuria,

0,5 tl Suolaa,

Tilkka sitruunamehua,

1 rkl Kapriksia,

Silputtua tilliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli