Klementiini-inkiväärimarmeladi

Arvostele resepti
3 Desilitraa

30 min

Klementiineistä voi keittää herkullista itse tehtyä marmeladia. Mausta inkiväärillä. Levitä paahtoleivälle, piparkakulle tai tarjoa juustojen kera.

Ainekset

MääräAinesosa
1 1/2 kgklementiinejä
25 gtuoretta inkivääriä
330 g(1 pkt) hillo-marmeladisokeria

Valmistus

  1. 1

    Raasta kattilaan kahden, hyvin pestyn klementiinin kuoret. Leikkaa klementiinit kalvottomiksi lohkoiksi terävällä veitsellä, siirrä mehuineen kattilaan. Purista myös jäljelle jääneistä hedelmärangoista mehut kattilaan. Kuori ja raasta inkivääri joukkoon. Keitä aineksia hiljalleen 10 minuuttia ilman kantta.

    MääräAinesosa
    1 1/2 kgklementiinejä
    25 gtuoretta inkivääriä
  2. 2

    Lisää sokeri ja keitä 15 minuuttia. Sekoita ja tölkitä marmeladi puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin. Sulje kansilla.

    MääräAinesosa
    330 g(1 pkt) hillo-marmeladisokeria

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
23.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä