Mausta kala suolalla ja pippurilla.
Laita kalan sisään sitruunaviipaleet, valkosipulinkynnet, kiekoiksi leikattu inkivääri ja yrtit.
Voitele kala oliiviöljyllä, tee nahkaan muutama viilto terävällä veitsellä ja aseta kala taitetun leivinpaperin sisään. Näin kala ei tartu grilliin, mutta saa silti kauniin värin.
Grillaa leivinpaperin sisällä kunnes kala on kypsää, n. 5 min per puoli ja anna levätä hetki. Tarjoile kokonaisena grillattu siika esimerkiksi uusien perunoiden ja salaatin kanssa.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
263
63
—
—
4,0 g
2,5 g
4,5 g
1,0 g
0,0 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Kokonainen perattu ja suomustettu siika,
suolaa,
mustapippuria,
2 cm inkivääriä,
oliiviöljyä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli