Kokonaisena grillattu siika | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kokonaisena grillattu siika

Kokonaisena grillattu siika

timer-icon30 min
Fork and knife
2 Annosta
Fork and knife
2 Annosta
more-info
Kokonaisena grillattu siika saa mukavasti makua, kun sen täyttää yrteillä ja mausteilla. Kala tarttuu helposti kiinni grillin ritilään, mutta kun sen kääräisee leivinpaperiin välttyy tältä ongelmalta.

Ainekset

Kokonainen perattu ja suomustettu siika
suolaa
mustapippuria
3 - 4 kpl
sitruunaviipaletta
2 - 3 kpl
valkosipulinkynttä
2 cm
inkivääriä
3 kpl
tuoreen oreganon oksaa Deliverdeltä
3 kpl
tuoreen lehtipersiljan oksaa
oliiviöljyä

Valmistus

1

Mausta kala suolalla ja pippurilla.

Kokonainen perattu ja suomustettu siika
suolaa
mustapippuria
2

Laita kalan sisään sitruunaviipaleet, valkosipulinkynnet, kiekoiksi leikattu inkivääri ja yrtit.

3 - 4 kpl
sitruunaviipaletta
2 - 3 kpl
valkosipulinkynttä
2 cm
inkivääriä
3 kpl
tuoreen lehtipersiljan oksaa
3 kpl
tuoreen oreganon oksaa Deliverdeltä
3

Voitele kala oliiviöljyllä, tee nahkaan muutama viilto terävällä veitsellä ja aseta kala taitetun leivinpaperin sisään. Näin kala ei tartu grilliin, mutta saa silti kauniin värin.

oliiviöljyä
4

Grillaa leivinpaperin sisällä kunnes kala on kypsää, n. 5 min per puoli ja anna levätä hetki. Tarjoile kokonaisena grillattu siika esimerkiksi uusien perunoiden ja salaatin kanssa.

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Kuvat:
TOK
Julkaistu: 16.7.2018
Muokattu: 18.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

263

63

4,0 g

2,5 g

4,5 g

1,0 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Kokonainen perattu ja suomustettu siika,

suolaa,

mustapippuria,

2 cm inkivääriä,

oliiviöljyä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli