Mausta kala suolalla ja pippurilla.
Laita kalan sisään sitruunaviipaleet, valkosipulinkynnet, kiekoiksi leikattu inkivääri ja yrtit.
Voitele kala oliiviöljyllä, tee nahkaan muutama viilto terävällä veitsellä ja aseta kala taitetun leivinpaperin sisään. Näin kala ei tartu grilliin, mutta saa silti kauniin värin.
Grillaa leivinpaperin sisällä kunnes kala on kypsää, n. 5 min per puoli ja anna levätä hetki. Tarjoile kokonaisena grillattu siika esimerkiksi uusien perunoiden ja salaatin kanssa.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
63
263
—
—
4,0 g
2,5 g
4,5 g
1,0 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Kokonainen perattu ja suomustettu siika,
suolaa,
mustapippuria,
2 cm inkivääriä,
oliiviöljyä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli