Kolmen aineksen lihapullat

arvosana4/5

(5)arviota
4 Annosta

30 min

Edulliset lihapullat valmistuvat helposti kolmesta aineksesta ja mausteista. Jatka jauhelihaa perunamuusijauheella, niin vähennät samalla lihan syöntiä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 g(1 pkt) kotimaista-sika-nautajauhelihaa
100 g(2 dl) kotimaista-sipulikuutioita (pakaste)
1 dlkotimaista-perunamuusijauhetta

Lisäksi

1 tlsuolaa
1 tlmustapippuria rouhittuna
2 dlvettä

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja vaivaa hetki. Pyörittele taikinasta 28 lihapullaa. Laita ne leivinpaperille uunipellille ja paista 225-asteisessa uunissa tai öljytyllä pannulla välillä sekoitellen noin 20 minuuttia. Halkaise yksi pulla ja tarkista, että se on kypsä.

    MääräAinesosa
    400 g(1 pkt) kotimaista-sika-nautajauhelihaa
    100 g(2 dl) kotimaista-sipulikuutioita (pakaste)
    1 dlkotimaista-perunamuusijauhetta
    1 tlsuolaa
    1 tlmustapippuria rouhittuna
    2 dlvettä
  2. 2

    Tarjoa lihapullat pastan tai perunamuusin ja kasvisten kanssa.

Vinkki: Käytä loppu perunamuusijauhe esimerkiksi sämpylätaikinaan. Jos teet lihapullia pikkulapsille, vähennä pippurin määrä puoleen.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl Kotimaista-perunamuusijauhetta, 2 dl vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Reetta Pasanen
6.3.2022
|
Päivitetty: 11.11.2025

Samankaltaisia reseptejä