Kolmen sipulin piirakka | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kolmen sipulin piirakka

Kolmen sipulin piirakka

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Tämä kolmen sipulin piirakka kätkee sisälleen niin purjoa, valkosipulia kuin tavallistakin sipulia. Perunataikinaan valmistettu piiras sopii täydellisesti niin kahvipöytään kuin iltapalaksikin.

Ruokavaliot

Ainekset

perunataikina

1 dl
Perunamuusijauhetta
3 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
150 g
Margariinia
1 dl
Vettä

täyte

400 g
Sipulia
1 kpl
Purjo
2 kpl
Valkosipulinkynttä
2 rkl
Öljyä
1 rkl
Sokeria
1/2 kpl
Kasvisliemikuutiota
1 dl
Vettä
1/2 tl
Timjamia
1/4 tl
Rouhittua mustapippuria
150 g
Ranskankermaa
3 dl
Juustoraastetta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sekoita muusijauhe, jauhot ja leivinjauhe. Nypi joukkoon margariini. Lisää vesi ja sekoita taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja anna vetäytyä kylmässä puolisen tuntia.

2

Kuori sipulit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi tai hienonna ne. Halkaise purjo, huuhtele ja viipaloi se. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulit sokerin kanssa. Murusta joukkoon liemikuutio ja lisää vesi, mausteet ja ranskankerma. Kypsennä seosta noin 15 minuuttia välillä sekoittaen. Nosta täyte jäähtymään.

3

Kauli taikina jauhotetulla leivinpöydällä pyöreäksi levyksi ja nosta kaulinta apuna käyttäen voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kaada täyte piirakkapohjan päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 200 asteessa uunin alaosassa 25–30 minuuttia.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
Julkaistu: 20.1.2011
Muokattu: 12.8.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.