Kolmen sipulin piirakka

Arvostele resepti
8 Annosta

Noin 2 tuntia

Tämä kolmen sipulin piirakka kätkee sisälleen niin purjoa, valkosipulia kuin tavallistakin sipulia. Perunataikinaan valmistettu piiras sopii täydellisesti niin kahvipöytään kuin iltapalaksikin.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa

Perunataikina

1 dlperunamuusijauhetta
3 dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
150 gmargariinia
1 dlvettä

Täyte

400 gsipulia
1 kplpurjo
2 kplvalkosipulinkynttä
2 rklöljyä
1 rklsokeria
1/2 kplkasvisliemikuutiota
1 dlvettä
1/2 tltimjamia
1/4 tlrouhittua mustapippuria
150 granskankermaa
3 dljuustoraastetta

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Sekoita muusijauhe, jauhot ja leivinjauhe. Nypi joukkoon margariini. Lisää vesi ja sekoita taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja anna vetäytyä kylmässä puolisen tuntia.

  2. 2

    Kuori sipulit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi tai hienonna ne. Halkaise purjo, huuhtele ja viipaloi se. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulit sokerin kanssa. Murusta joukkoon liemikuutio ja lisää vesi, mausteet ja ranskankerma. Kypsennä seosta noin 15 minuuttia välillä sekoittaen. Nosta täyte jäähtymään.

  3. 3

    Kauli taikina jauhotetulla leivinpöydällä pyöreäksi levyksi ja nosta kaulinta apuna käyttäen voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kaada täyte piirakkapohjan päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 200 asteessa uunin alaosassa 25–30 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä