Kolmen sipulin piirakka
Noin 2 tuntia

Nappaa talteen!
Tämä kolmen sipulin piirakka kätkee sisälleen niin purjoa, valkosipulia kuin tavallistakin sipulia. Perunataikinaan valmistettu piiras sopii täydellisesti niin kahvipöytään kuin iltapalaksikin.
| Perunataikina | |
|---|---|
| 1 dl | perunamuusijauhetta |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 150 g | margariinia |
| 1 dl | vettä |
| Täyte | |
| 400 g | sipulia |
| 1 kpl | purjo |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | öljyä |
| 1 rkl | sokeria |
| 1/2 kpl | kasvisliemikuutiota |
| 1 dl | vettä |
| 1/2 tl | timjamia |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
| 150 g | ranskankermaa |
| 3 dl | juustoraastetta |
- 1.
Sekoita muusijauhe, jauhot ja leivinjauhe. Nypi joukkoon margariini. Lisää vesi ja sekoita taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja anna vetäytyä kylmässä puolisen tuntia.
- 2.
Kuori sipulit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi tai hienonna ne. Halkaise purjo, huuhtele ja viipaloi se. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulit sokerin kanssa. Murusta joukkoon liemikuutio ja lisää vesi, mausteet ja ranskankerma. Kypsennä seosta noin 15 minuuttia välillä sekoittaen. Nosta täyte jäähtymään.
- 3.
Kauli taikina jauhotetulla leivinpöydällä pyöreäksi levyksi ja nosta kaulinta apuna käyttäen voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kaada täyte piirakkapohjan päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 200 asteessa uunin alaosassa 25–30 minuuttia.
Kolmen sipulin piirakka
Tämä kolmen sipulin piirakka kätkee sisälleen niin purjoa, valkosipulia kuin tavallistakin sipulia. Perunataikinaan valmistettu piiras sopii täydellisesti niin kahvipöytään kuin iltapalaksikin.
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Perunataikina | |
| 1 dl | perunamuusijauhetta |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 150 g | margariinia |
| 1 dl | vettä |
Täyte | |
| 400 g | sipulia |
| 1 kpl | purjo |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | öljyä |
| 1 rkl | sokeria |
| 1/2 kpl | kasvisliemikuutiota |
| 1 dl | vettä |
| 1/2 tl | timjamia |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
| 150 g | ranskankermaa |
| 3 dl | juustoraastetta |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Sekoita muusijauhe, jauhot ja leivinjauhe. Nypi joukkoon margariini. Lisää vesi ja sekoita taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja anna vetäytyä kylmässä puolisen tuntia.
- 2
Kuori sipulit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi tai hienonna ne. Halkaise purjo, huuhtele ja viipaloi se. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulit sokerin kanssa. Murusta joukkoon liemikuutio ja lisää vesi, mausteet ja ranskankerma. Kypsennä seosta noin 15 minuuttia välillä sekoittaen. Nosta täyte jäähtymään.
- 3
Kauli taikina jauhotetulla leivinpöydällä pyöreäksi levyksi ja nosta kaulinta apuna käyttäen voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kaada täyte piirakkapohjan päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 200 asteessa uunin alaosassa 25–30 minuuttia.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























