Kookos-raparperitorttu

arvosana5/5

(2)arviota
6 Annosta

30 min

Raparperitorttu saa mukavan lisän kookoshiutaleista. Tarjoile raparperipiirakka vaniljajäätelön kera.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
75 gmargariinia
1 dlsokeria
2 kplkananmunaa
2 1/2 dlvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
1 dlmaitoa

Päälle:

3 dlraparperipaloja

Kuorrutus:

50 gvoita
1/2 dlsokeria
1 kplkananmuna
1 1/2 dlkookoshiutaleita
2 tlvaniljasokeria

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos ja maito.

    MääräAinesosa
    75 gmargariinia
    1 dlsokeria
    2 kplkananmunaa
    2 1/2 dlvehnäjauhoja
    2 tlleivinjauhetta
    1 dlmaitoa
  2. 2

    Levitä taikina voideltuun, korppujauhotettuun irtopohjavuokaan ja levitä päälle raparperit. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

    MääräAinesosa
    3 dlraparperipaloja
  3. 3

    Kiehauta kuorrutusaineet kattilassa koko ajan sekoittaen ja levitä seos raparperinpalojen päälle. Paista kakkua 10–15 minuuttia eli kunnes kuorrutus on saanut hiukan väriä ja kakku on kypsä.

    MääräAinesosa
    1/2 dlsokeria
    50 gvoita
    1 1/2 dlkookoshiutaleita
    2 tlvaniljasokeria
    1 kplkananmuna

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä