Puhdista sinisimpukat juoksevan veden alla juuresharjalla harjaamalla ja poista simpukoista veitsen terän avulla parta pois.
Kuullota kattilassa kirkastetussa voissa sipulia ja redcurry pastea, jotta maut aukeavat.
Lisää joukkoon valkoviini, kookoskerma sekä kaffirlimenlehdet. Purista joukkoon sitruunanmehu ja keitä hetki kasaan. Tarkista maku.
Lisää puhtaat simpukat, laita kansi päälle ja kiehauta. Poista aukeamattomat simpukat kattilasta ja sekoita kevyesti. Koristele hienonnetulla korianterilla.
Paahda leipäsiivuja kuumalla pannulla ja tarjoa simpukoiden kera. Ruokajuomaksi simpukoille sopii valkoviini.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
2145
513
35,5 g
25,0 g
3,5 g
3,5 g
0,8 g
41,0 g
2,8 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
korianteria hienonnettuna,
paahdettua leipää .
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli