Puhdista sinisimpukat juoksevan veden alla juuresharjalla harjaamalla ja poista simpukoista veitsen terän avulla parta pois.
Kuullota kattilassa kirkastetussa voissa sipulia ja redcurry pastea, jotta maut aukeavat.
Lisää joukkoon valkoviini, kookoskerma sekä kaffirlimenlehdet. Purista joukkoon sitruunanmehu ja keitä hetki kasaan. Tarkista maku.
Lisää puhtaat simpukat, laita kansi päälle ja kiehauta. Poista aukeamattomat simpukat kattilasta ja sekoita kevyesti. Koristele hienonnetulla korianterilla.
Paahda leipäsiivuja kuumalla pannulla ja tarjoa simpukoiden kera. Ruokajuomaksi simpukoille sopii valkoviini.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
513
2145
35,5 g
25,0 g
3,5 g
3,5 g
0,8 g
41,0 g
2,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
korianteria hienonnettuna,
paahdettua leipää .
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli