Yhteistyössä: Kulman Keittiö

30 min

Nappaa talteen!
Kulman Keittiön keittiömestari Jouni Vaaralan kookoscurry-simpukat nautitaan paahdetun leivän kera.
| 1 kg | sinisimpukoita |
| 3/4 dl | kirkastettua voita |
| 1 dl | sipulikuutiota |
| 1 dl | redcurry pastea |
| 1 dl | valkoviiniä |
| 3 dl | kookoskermaa |
| 2 kpl | kaffirlimenlehteä |
| 1/2 kpl | sitruunan mehu |
| korianteria hienonnettuna | |
| paahdettua leipää |
Puhdista sinisimpukat juoksevan veden alla juuresharjalla harjaamalla ja poista simpukoista veitsen terän avulla parta pois.
Kuullota kattilassa kirkastetussa voissa sipulia ja redcurry pastea, jotta maut aukeavat.
Lisää joukkoon valkoviini, kookoskerma sekä kaffirlimenlehdet. Purista joukkoon sitruunanmehu ja keitä hetki kasaan. Tarkista maku.
Lisää puhtaat simpukat, laita kansi päälle ja kiehauta. Poista aukeamattomat simpukat kattilasta ja sekoita kevyesti. Koristele hienonnetulla korianterilla.
Paahda leipäsiivuja kuumalla pannulla ja tarjoa simpukoiden kera. Ruokajuomaksi simpukoille sopii valkoviini.


Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Kulman Keittiön keittiömestari Jouni Vaaralan kookoscurry-simpukat nautitaan paahdetun leivän kera.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | sinisimpukoita |
| 3/4 dl | kirkastettua voita |
| 1 dl | sipulikuutiota |
| 1 dl | redcurry pastea |
| 1 dl | valkoviiniä |
| 3 dl | kookoskermaa |
| 2 kpl | kaffirlimenlehteä |
| 1/2 kpl | sitruunan mehu |
| korianteria hienonnettuna | |
| paahdettua leipää |
Puhdista sinisimpukat juoksevan veden alla juuresharjalla harjaamalla ja poista simpukoista veitsen terän avulla parta pois.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | sinisimpukoita |
Kuullota kattilassa kirkastetussa voissa sipulia ja redcurry pastea, jotta maut aukeavat.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3/4 dl | kirkastettua voita |
| 1 dl | sipulikuutiota |
| 1 dl | redcurry pastea |
Lisää joukkoon valkoviini, kookoskerma sekä kaffirlimenlehdet. Purista joukkoon sitruunanmehu ja keitä hetki kasaan. Tarkista maku.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 dl | valkoviiniä |
| 3 dl | kookoskermaa |
| 2 kpl | kaffirlimenlehteä |
Lisää puhtaat simpukat, laita kansi päälle ja kiehauta. Poista aukeamattomat simpukat kattilasta ja sekoita kevyesti. Koristele hienonnetulla korianterilla.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | sinisimpukoita |
| korianteria hienonnettuna |
Paahda leipäsiivuja kuumalla pannulla ja tarjoa simpukoiden kera. Ruokajuomaksi simpukoille sopii valkoviini.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| paahdettua leipää |
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
514
Energiaa kcal
2149
Energiaa kj
35,5 g
Rasvaa
25,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,8 g
Hiilihydraatteja
3,3 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
41,0 g
Proteiinia
2,8 g
Suolaa
514
Energiaa kcal
2149
Energiaa kj
35,5 g
Rasvaa
25,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,8 g
Hiilihydraatteja
3,3 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
41,0 g
Proteiinia
2,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: korianteria hienonnettuna, paahdettua leipää .
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli