Kookospannukakku ja mango-limettihillo

Arvostele resepti
1 Kappaletta

Tarjoa kookosmaidosta tehty pannukakku mangohillon ja vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa.

Ainekset

MääräAinesosa
4 dlvettä
1 kpl(4 dl) kookosmaitoa
3 kplmunaa
4 dlvehnäjauhoja
1/4 tlsuolaa
2 tlsokeria
1 tlvaniljasokeria tai puolikkaan vaniljatangon siemenet
1/2 dlrypsiöljyä
kanelia

Mango-limettihillo

500 gpakastettuja mangokuutioita
150 ghillo-marmeladisokeria
rouhittua vaniljatankoa myllystä tai 0,25 vaniljatangon siemenet
1/2 kpllimen kuoriraaste

Lisäksi

vaahdotettua vaniljakastiketta

Valmistus

  1. 1

    Aloita valmistamalla hillo. Laita pakastetut mangokuutiot kattilaan ja kaada joukkoon hillo-marmeladisokeri. Rouhi joukkoon vaniljatankoa tai kaavi hieman vaniljatangon siemeniä. Raasta joukkoon hyvin pestyn limetin kuorta. Kuumenna kiehumispisteeseen ja anna kiehua noin kaksi minuuttia. Jäähdytä ja anna jähmettyä hetki jääkaapissa.

    Sekoita vesi, kookosmaito, munat ja vehnäjauhot keskenään. Lisää suola, sokeri, vaniljasokeri tai vaniljatangosta kaavitut siemenet, rypsiöljy ja ripaus kanelia. Sekoita ainekset tasaiseksi ja anna turvota mielellään puoli tuntia. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja kypsennä 200 asteisessa uunissa noin puoli tuntia tai kunnes pannukakku tuntuu kiinteältä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 4 dl Vettä, 0,25 tl Suolaa, 1 tl Vaniljasokeria tai puolikkaan vaniljatangon siemenet, Kanelia, 150 g Hillo-marmeladisokeria, Rouhittua vaniljatankoa myllystä tai 0,25 vaniljatangon siemenet, Limen kuoriraaste, Vaahdotettua vaniljakastiketta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Jami Jaakonen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä