Kookospannukakku ja mango-limettihillo

Nappaa talteen!
Tarjoa kookosmaidosta tehty pannukakku mangohillon ja vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa.
| 4 dl | vettä |
| 1 kpl | (4 dl) kookosmaitoa |
| 3 kpl | munaa |
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 1/4 tl | suolaa |
| 2 tl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria tai puolikkaan vaniljatangon siemenet |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| kanelia | |
| Mango-limettihillo | |
|---|---|
| 500 g | pakastettuja mangokuutioita |
| 150 g | hillo-marmeladisokeria |
| rouhittua vaniljatankoa myllystä tai 0,25 vaniljatangon siemenet | |
| 1/2 kpl | limen kuoriraaste |
| Lisäksi | |
| vaahdotettua vaniljakastiketta | |
- 1.
Aloita valmistamalla hillo. Laita pakastetut mangokuutiot kattilaan ja kaada joukkoon hillo-marmeladisokeri. Rouhi joukkoon vaniljatankoa tai kaavi hieman vaniljatangon siemeniä. Raasta joukkoon hyvin pestyn limetin kuorta. Kuumenna kiehumispisteeseen ja anna kiehua noin kaksi minuuttia. Jäähdytä ja anna jähmettyä hetki jääkaapissa.
Sekoita vesi, kookosmaito, munat ja vehnäjauhot keskenään. Lisää suola, sokeri, vaniljasokeri tai vaniljatangosta kaavitut siemenet, rypsiöljy ja ripaus kanelia. Sekoita ainekset tasaiseksi ja anna turvota mielellään puoli tuntia. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja kypsennä 200 asteisessa uunissa noin puoli tuntia tai kunnes pannukakku tuntuu kiinteältä.
Kookospannukakku ja mango-limettihillo
Tarjoa kookosmaidosta tehty pannukakku mangohillon ja vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 dl | vettä |
| 1 kpl | (4 dl) kookosmaitoa |
| 3 kpl | munaa |
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 1/4 tl | suolaa |
| 2 tl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria tai puolikkaan vaniljatangon siemenet |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| kanelia | |
Mango-limettihillo | |
| 500 g | pakastettuja mangokuutioita |
| 150 g | hillo-marmeladisokeria |
| rouhittua vaniljatankoa myllystä tai 0,25 vaniljatangon siemenet | |
| 1/2 kpl | limen kuoriraaste |
Lisäksi | |
| vaahdotettua vaniljakastiketta | |
Valmistus
- 1
Aloita valmistamalla hillo. Laita pakastetut mangokuutiot kattilaan ja kaada joukkoon hillo-marmeladisokeri. Rouhi joukkoon vaniljatankoa tai kaavi hieman vaniljatangon siemeniä. Raasta joukkoon hyvin pestyn limetin kuorta. Kuumenna kiehumispisteeseen ja anna kiehua noin kaksi minuuttia. Jäähdytä ja anna jähmettyä hetki jääkaapissa.
Sekoita vesi, kookosmaito, munat ja vehnäjauhot keskenään. Lisää suola, sokeri, vaniljasokeri tai vaniljatangosta kaavitut siemenet, rypsiöljy ja ripaus kanelia. Sekoita ainekset tasaiseksi ja anna turvota mielellään puoli tuntia. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja kypsennä 200 asteisessa uunissa noin puoli tuntia tai kunnes pannukakku tuntuu kiinteältä.
Ravintosisältö
2094
Energiaa kcal
8768
Energiaa kj
86,0 g
Rasvaa
27,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
256,0 g
Hiilihydraatteja
67,0 g
Sokereita
19,0 g
Kuituja
59,0 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
2094
Energiaa kcal
8768
Energiaa kj
86,0 g
Rasvaa
27,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
256,0 g
Hiilihydraatteja
67,0 g
Sokereita
19,0 g
Kuituja
59,0 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 4 dl Vettä, 0,25 tl Suolaa, 1 tl Vaniljasokeria tai puolikkaan vaniljatangon siemenet, Kanelia, 150 g Hillo-marmeladisokeria, Rouhittua vaniljatankoa myllystä tai 0,25 vaniljatangon siemenet, Limen kuoriraaste, Vaahdotettua vaniljakastiketta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























