Kukkakaali-jauheliharisotto

Valmista vanhanajan jauheliharisotto tämän päivän tyyliin kukkakaalista. Herne-maissi-paprikasekoitus takaa nostalgian.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kpl(500 g) kukkakaali
1 kplsipuli
400 g(1 pkt) jauhelihaa
3 rklöljyä
1 tljauhelihamaustetta
1 tlpaprikajauhetta
1/2 tlsuolaa
1 dlvettä
200 g(1 pussi) herne-maissi-paprikasekoitusta (pakaste)
1/2 kplruukkua persiljaa hienonnettuna

Valmistus

  1. 1

    Halkaise kukkakaali ja leikkaa veitsellä pieneksi muruksi.

    MääräAinesosa
    1 kpl(500 g) kukkakaali
  2. 2

    Kuori ja hienonna sipuli.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
  3. 3

    Ruskista jauheliha kuumalla pannulla ruokalusikallisessa öljyä. Mausta jauhelihamausteella, paprikalla ja suolalla. Laita ruskistettu jauheliha pannulta sivuun odottamaan.

    MääräAinesosa
    400 g(1 pkt) jauhelihaa
    3 rklöljyä
    1 tljauhelihamaustetta
    1 tlpaprikajauhetta
    1/2 tlsuolaa
  4. 4

    Lisää pannulle 2 rkl öljyä ja ruskista sipulit. Sekoita joukkoon kukkakaalimuru ja paista 2 minuuttia. Lisää vesi ja herne-maissi-paprika. Kiehauta ja kypsennä 5–8 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    1 kpl(500 g) kukkakaali
    1 dlvettä
    200 g(1 pussi) herne-maissi-paprikasekoitusta (pakaste)
  5. 5

    Lisää lopuksi kypsä jauheliha ja hienonnettu persilja. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

    MääräAinesosa
    1/2 kplruukkua persiljaa hienonnettuna
  6. 6

    Vinkki: Oikaise ja käytä sipulin tilalla desi pakastesipulikuutioita.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Jauhelihamaustetta, 1 tl Paprikajauhetta, 0,5 tl Suolaa, 1 dl Vettä, Ruukkua persiljaa hienonnettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Anssi Vuohelainen
11.7.2018
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä