
Kukkakaali-jauheliharisotto
Ainekset
Valmistus
Halkaise kukkakaali ja leikkaa veitsellä pieneksi muruksi.
Kuori ja hienonna sipuli.
Ruskista jauheliha kuumalla pannulla ruokalusikallisessa öljyä. Mausta jauhelihamausteella, paprikalla ja suolalla. Laita ruskistettu jauheliha pannulta sivuun odottamaan.
Lisää pannulle 2 rkl öljyä ja ruskista sipulit. Sekoita joukkoon kukkakaalimuru ja paista 2 minuuttia. Lisää vesi ja herne-maissi-paprika. Kiehauta ja kypsennä 5–8 minuuttia.
Lisää lopuksi kypsä jauheliha ja hienonnettu persilja. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
Vinkki: Oikaise ja käytä sipulin tilalla desi pakastesipulikuutioita.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
391
1635
27,8 g
8,3 g
9,8 g
5,0 g
5,0 g
22,8 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Jauhelihamaustetta,
1 tl Paprikajauhetta,
0,5 tl Suolaa,
1 dl Vettä,
Ruukkua persiljaa hienonnettuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli