Kukkakaali-jauheliharisotto

Nappaa talteen!
Valmista vanhanajan jauheliharisotto tämän päivän tyyliin kukkakaalista. Herne-maissi-paprikasekoitus takaa nostalgian.
| 1 kpl | (500 g) kukkakaali |
| 1 kpl | sipuli |
| 400 g | (1 pkt) jauhelihaa |
| 3 rkl | öljyä |
| 1 tl | jauhelihamaustetta |
| 1 tl | paprikajauhetta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 dl | vettä |
| 200 g | (1 pussi) herne-maissi-paprikasekoitusta (pakaste) |
| 1/2 kpl | ruukkua persiljaa hienonnettuna |
- 1.
Halkaise kukkakaali ja leikkaa veitsellä pieneksi muruksi.
- 2.
Kuori ja hienonna sipuli.
- 3.
Ruskista jauheliha kuumalla pannulla ruokalusikallisessa öljyä. Mausta jauhelihamausteella, paprikalla ja suolalla. Laita ruskistettu jauheliha pannulta sivuun odottamaan.
- 4.
Lisää pannulle 2 rkl öljyä ja ruskista sipulit. Sekoita joukkoon kukkakaalimuru ja paista 2 minuuttia. Lisää vesi ja herne-maissi-paprika. Kiehauta ja kypsennä 5–8 minuuttia.
- 5.
Lisää lopuksi kypsä jauheliha ja hienonnettu persilja. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
- 6.
Vinkki: Oikaise ja käytä sipulin tilalla desi pakastesipulikuutioita.
Kukkakaali-jauheliharisotto
Valmista vanhanajan jauheliharisotto tämän päivän tyyliin kukkakaalista. Herne-maissi-paprikasekoitus takaa nostalgian.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | (500 g) kukkakaali |
| 1 kpl | sipuli |
| 400 g | (1 pkt) jauhelihaa |
| 3 rkl | öljyä |
| 1 tl | jauhelihamaustetta |
| 1 tl | paprikajauhetta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 dl | vettä |
| 200 g | (1 pussi) herne-maissi-paprikasekoitusta (pakaste) |
| 1/2 kpl | ruukkua persiljaa hienonnettuna |
Valmistus
- 1
Halkaise kukkakaali ja leikkaa veitsellä pieneksi muruksi.
Määrä Ainesosa 1 kpl (500 g) kukkakaali - 2
Kuori ja hienonna sipuli.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli - 3
Ruskista jauheliha kuumalla pannulla ruokalusikallisessa öljyä. Mausta jauhelihamausteella, paprikalla ja suolalla. Laita ruskistettu jauheliha pannulta sivuun odottamaan.
Määrä Ainesosa 400 g (1 pkt) jauhelihaa 3 rkl öljyä 1 tl jauhelihamaustetta 1 tl paprikajauhetta 1/2 tl suolaa - 4
Lisää pannulle 2 rkl öljyä ja ruskista sipulit. Sekoita joukkoon kukkakaalimuru ja paista 2 minuuttia. Lisää vesi ja herne-maissi-paprika. Kiehauta ja kypsennä 5–8 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 1 kpl (500 g) kukkakaali 1 dl vettä 200 g (1 pussi) herne-maissi-paprikasekoitusta (pakaste) - 5
Lisää lopuksi kypsä jauheliha ja hienonnettu persilja. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl ruukkua persiljaa hienonnettuna - 6
Vinkki: Oikaise ja käytä sipulin tilalla desi pakastesipulikuutioita.
Ravintosisältö
387
Energiaa kcal
1620
Energiaa kj
27,8 g
Rasvaa
8,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
9,5 g
Hiilihydraatteja
4,8 g
Sokereita
4,0 g
Kuituja
22,5 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
387
Energiaa kcal
1620
Energiaa kj
27,8 g
Rasvaa
8,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
9,5 g
Hiilihydraatteja
4,8 g
Sokereita
4,0 g
Kuituja
22,5 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Jauhelihamaustetta, 1 tl Paprikajauhetta, 0,5 tl Suolaa, 1 dl Vettä, Ruukkua persiljaa hienonnettuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























