Kukkakaali-jauheliharisotto | Risotot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kukkakaali-jauheliharisotto
Play

Kukkakaali-jauheliharisotto

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Valmista vanhanajan jauheliharisotto tämän päivän tyyliin kukkakaalista. Herne-maissi-paprikasekoitus takaa nostalgian.

Ruokavaliot

Ainekset

1 kpl
(500 g) kukkakaali
1 kpl
Sipuli
400 g
(1 pkt) jauhelihaa
3 rkl
Öljyä
1 tl
Jauhelihamaustetta
1 tl
Paprikajauhetta
1/2 tl
Suolaa
1 dl
Vettä
200 g
(1 pussi) herne-maissi-paprikasekoitusta (pakaste)
1/2 kpl
Ruukkua persiljaa hienonnettuna

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Halkaise kukkakaali ja leikkaa veitsellä pieneksi muruksi.

1 kpl
(500 g) kukkakaali
2

Kuori ja hienonna sipuli.

1 kpl
Sipuli
3

Ruskista jauheliha kuumalla pannulla ruokalusikallisessa öljyä. Mausta jauhelihamausteella, paprikalla ja suolalla. Laita ruskistettu jauheliha pannulta sivuun odottamaan.

400 g
(1 pkt) jauhelihaa
3 rkl
Öljyä
1 tl
Jauhelihamaustetta
1 tl
Paprikajauhetta
1/2 tl
Suolaa
4

Lisää pannulle 2 rkl öljyä ja ruskista sipulit. Sekoita joukkoon kukkakaalimuru ja paista 2 minuuttia. Lisää vesi ja herne-maissi-paprika. Kiehauta ja kypsennä 5–8 minuuttia.

1 kpl
Sipuli
1 kpl
(500 g) kukkakaali
1 dl
Vettä
200 g
(1 pussi) herne-maissi-paprikasekoitusta (pakaste)
5

Lisää lopuksi kypsä jauheliha ja hienonnettu persilja. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

1/2 kpl
Ruukkua persiljaa hienonnettuna
6

Vinkki: Oikaise ja käytä sipulin tilalla desi pakastesipulikuutioita.

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Anssi Vuohelainen
Julkaistu: 23.3.2018
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1608

384

27,8 g

8,3 g

9,0 g

4,5 g

4,0 g

22,3 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Jauhelihamaustetta,

1 tl Paprikajauhetta,

0,5 tl Suolaa,

1 dl Vettä,

Ruukkua persiljaa hienonnettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli