Kukkakaali-jauheliharisotto - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kukkakaali-jauheliharisotto

Annokset
4
Ruokavalio
Valmista vanhanajan jauheliharisotto tämän päivän tyyliin kukkakaalista. Herne-maissi-paprikasekoitus takaa nostalgian.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
(500 g) kukkakaali
1 kpl
Sipuli
400 g
(1 pkt) jauhelihaa
3 rkl
Öljyä
1 tl
Jauhelihamaustetta
1 tl
Paprikajauhetta
1/2 tl
Suolaa
1 dl
Vettä
200 g
(1 pussi) herne-maissi-paprikasekoitusta (pakaste)
1/2 kpl
Ruukkua persiljaa hienonnettuna

Näin teet

1

Halkaise kukkakaali ja leikkaa veitsellä pieneksi muruksi.

1 kpl
(500 g) kukkakaali
2

Kuori ja hienonna sipuli.

1 kpl
Sipuli
3

Ruskista jauheliha kuumalla pannulla ruokalusikallisessa öljyä. Mausta jauhelihamausteella, paprikalla ja suolalla. Laita ruskistettu jauheliha pannulta sivuun odottamaan.

400 g
(1 pkt) jauhelihaa
3 rkl
Öljyä
1 tl
Jauhelihamaustetta
1 tl
Paprikajauhetta
1/2 tl
Suolaa
4

Lisää pannulle 2 rkl öljyä ja ruskista sipulit. Sekoita joukkoon kukkakaalimuru ja paista 2 minuuttia. Lisää vesi ja herne-maissi-paprika. Kiehauta ja kypsennä 5–8 minuuttia.

1 kpl
Sipuli
1 kpl
(500 g) kukkakaali
1 dl
Vettä
200 g
(1 pussi) herne-maissi-paprikasekoitusta (pakaste)
5

Lisää lopuksi kypsä jauheliha ja hienonnettu persilja. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

1/2 kpl
Ruukkua persiljaa hienonnettuna
6

Vinkki: Oikaise ja käytä sipulin tilalla desi pakastesipulikuutioita.

Resepti
Anu Brask
Kuvat
Anssi Vuohelainen
Julkaistu: 23.3.2018
Muokattu: 15.5.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja9 g36 g
Proteiinia22 g89 g
Rasvaa28 g111 g
Kuituja4 g16 g
Energiaa kj1608 6433
Energiaa kcal384 1537

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Jauhelihamaustetta

  • 1 tl Paprikajauhetta

  • 0,5 tl Suolaa

  • 1 dl Vettä

  • Ruukkua persiljaa hienonnettuna

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja9 g36 g
Proteiinia22 g89 g
Rasvaa28 g111 g
Kuituja4 g16 g
Energiaa kj1608 6433
Energiaa kcal384 1537

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Jauhelihamaustetta

  • 1 tl Paprikajauhetta

  • 0,5 tl Suolaa

  • 1 dl Vettä

  • Ruukkua persiljaa hienonnettuna

Resepti
Anu Brask
Kuvat
Anssi Vuohelainen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.