Kukkakaali-perunamuusi

Nappaa talteen!
Kukkakaali tuo muusiin vaihtelua. Jos muusia jää, lisää se sämpylä- tai lettutaikinaan.
| 700 g | kukkakaalia |
| 400 g | jauhoisia perunoita |
| 2 rkl | voita |
| suolaa |
- 1.
Paloittele kukkakaali varsineen.
- 2.
Kuori ja paloittele perunat.
- 3.
Keitä kukkakaalit ja perunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Valuta kasvikset ja lisää joukkoon nokare voita ja ripaus suolaa.
- 4.
Soseuta tasaiseksi muusiksi.
Kukkakaali-perunamuusi
Kukkakaali tuo muusiin vaihtelua. Jos muusia jää, lisää se sämpylä- tai lettutaikinaan.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 700 g | kukkakaalia |
| 400 g | jauhoisia perunoita |
| 2 rkl | voita |
| suolaa |
Valmistus
- 1
Paloittele kukkakaali varsineen.
Määrä Ainesosa 700 g kukkakaalia - 2
Kuori ja paloittele perunat.
Määrä Ainesosa 400 g jauhoisia perunoita - 3
Keitä kukkakaalit ja perunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Valuta kasvikset ja lisää joukkoon nokare voita ja ripaus suolaa.
- 4
Soseuta tasaiseksi muusiksi.
Ravintosisältö
105
Energiaa kcal
440
Energiaa kj
4,3 g
Rasvaa
2,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
11,3 g
Hiilihydraatteja
2,8 g
Sokereita
3,2 g
Kuituja
3,2 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
105
Energiaa kcal
440
Energiaa kj
4,3 g
Rasvaa
2,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
11,3 g
Hiilihydraatteja
2,8 g
Sokereita
3,2 g
Kuituja
3,2 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























