Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kulman Keittiön burgundinpata

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Maukas burgundinpata on syyskauden ehdoton lihaherkku. Aromaattinen lihapata saa upean värin sekä maun syvyyden punaviinistä sekä pitkästä haudutusajasta. Pata on vielä parempaa seuraavana päivänä, joten valmista kerralla reilusti. Voit valmistaa burgundinpadan myös kattilassa.

Ainekset

1 kg
naudan sisäpaistia
1 rkl
öljyä
2 - 3 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria
250 g
porsaan palvikylkeä
3 kpl
keltasipulia kuorittuna ja reiluina paloina
2 kpl
valkosipulia hienonnettuna
3 kpl
porkkanaa kuorittuna ja reiluina paloina
5 dl
vahvaa lihalientä
1/2 dl
vehnäjauhoja
5 dl
vahvaa ja kuivaa punaviiniä
1 1/2 dl
paseerattua tomaattia
3 kpl
laakerinlehteä
5 - 10 kpl
oksaa tuoretta timjamia
200 g
herkkusieniä viipaleina

Reseptin ainekset Kulman keittiöstä

Valmistus

1

Leikkaa naudanpaisti kuutioiksi. Paista kuutiot kolmessa erässä kuumalla paistinpannulla öljyssä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

1 kg
naudan sisäpaistia
2 - 3 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria
1 rkl
öljyä
2

Kaada ruskistetut lihakuutiot uunivuokaan. Paahda pannulla myös porsaanpalvikuutiot sipuleiden ja porkkanoiden kanssa.

250 g
porsaan palvikylkeä
3 kpl
keltasipulia kuorittuna ja reiluina paloina
2 kpl
valkosipulia hienonnettuna
3 kpl
porkkanaa kuorittuna ja reiluina paloina
3

Kaada pannun sisältö uunivuokaan. Älä pese pannua vaan kaada lihaliemi siihen ja anna kiehahtaa, jotta kaikki maut saadaan talteen.

5 dl
vahvaa lihalientä
4

Lisää lihojen päälle vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon punaviini, lihaliemi, paseerattu tomaatti ja mausteet. Laita kansi päälle ja hauduta 150°C asteessa noin 2 tuntia.

1/2 dl
vehnäjauhoja
5 dl
vahvaa ja kuivaa punaviiniä
1 1/2 dl
paseerattua tomaattia
3 kpl
laakerinlehteä
5

Paahda herkkusieniviipaleista pannulla nesteet pois ja lisää ne pataan. Sido timjamin oksat esimerkiksi paistinarulla nipuksi ja lisää nippu pataan. Hauduta vielä 30 minuuttia.

200 g
herkkusieniä viipaleina
5 - 10 kpl
oksaa tuoretta timjamia
6

Kun lihan palat ovat mureita, sekoita pata tasaiseksi ja tarkista maku. Anna padan höyrytä hetki ilman kantta ja poista timjaminippu ennen tarjoilua.

7

Tarjoile mehevä burgundinpata Kulman Keittiön juuresmuusin kera.

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Miltä maistui?
Kuvat:
TOK
Julkaistu: 9.2.2019
|
Muokattu: 24.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

582

2435

22,5 g

8,8 g

14,8 g

5,8 g

3,3 g

56,8 g

4,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

250 g porsaan palvikylkeä,

3 kpl laakerinlehteä,

5 - 10 kpl oksaa tuoretta timjamia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli