Leikkaa naudanpaisti kuutioiksi. Paista kuutiot kolmessa erässä kuumalla paistinpannulla öljyssä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Kaada ruskistetut lihakuutiot uunivuokaan. Paahda pannulla myös porsaanpalvikuutiot sipuleiden ja porkkanoiden kanssa.
Kaada pannun sisältö uunivuokaan. Älä pese pannua vaan kaada lihaliemi siihen ja anna kiehahtaa, jotta kaikki maut saadaan talteen.
Lisää lihojen päälle vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon punaviini, lihaliemi, paseerattu tomaatti ja mausteet. Laita kansi päälle ja hauduta 150°C asteessa noin 2 tuntia.
Paahda herkkusieniviipaleista pannulla nesteet pois ja lisää ne pataan. Sido timjamin oksat esimerkiksi paistinarulla nipuksi ja lisää nippu pataan. Hauduta vielä 30 minuuttia.
Kun lihan palat ovat mureita, sekoita pata tasaiseksi ja tarkista maku. Anna padan höyrytä hetki ilman kantta ja poista timjaminippu ennen tarjoilua.
Tarjoile mehevä burgundinpata Kulman Keittiön juuresmuusin kera.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
582
2435
22,5 g
8,8 g
14,8 g
5,8 g
3,3 g
56,8 g
4,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
250 g porsaan palvikylkeä,
3 kpl laakerinlehteä,
5 - 10 kpl oksaa tuoretta timjamia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli