Yhteistyössä: Kulman Keittiö

30 min

Nappaa talteen!
Maukas burgundinpata on syyskauden ehdoton lihaherkku. Aromaattinen lihapata saa upean värin sekä maun syvyyden punaviinistä sekä pitkästä haudutusajasta. Pata on vielä parempaa seuraavana päivänä, joten valmista kerralla reilusti. Voit valmistaa burgundinpadan myös kattilassa.
| 1 kg | naudan sisäpaistia |
| 1 rkl | öljyä |
| 2 - 3 tl | suolaa |
| 1 tl | mustapippuria |
| 250 g | porsaan palvikylkeä |
| 3 kpl | keltasipulia kuorittuna ja reiluina paloina |
| 2 kpl | valkosipulia hienonnettuna |
| 3 kpl | porkkanaa kuorittuna ja reiluina paloina |
| 5 dl | vahvaa lihalientä |
| 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 5 dl | vahvaa ja kuivaa punaviiniä |
| 1 1/2 dl | paseerattua tomaattia |
| 3 kpl | laakerinlehteä |
| 5 - 10 kpl | oksaa tuoretta timjamia |
| 200 g | herkkusieniä viipaleina |
Leikkaa naudanpaisti kuutioiksi. Paista kuutiot kolmessa erässä kuumalla paistinpannulla öljyssä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Kaada ruskistetut lihakuutiot uunivuokaan. Paahda pannulla myös porsaanpalvikuutiot sipuleiden ja porkkanoiden kanssa.
Kaada pannun sisältö uunivuokaan. Älä pese pannua vaan kaada lihaliemi siihen ja anna kiehahtaa, jotta kaikki maut saadaan talteen.
Lisää lihojen päälle vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon punaviini, lihaliemi, paseerattu tomaatti ja mausteet. Laita kansi päälle ja hauduta 150°C asteessa noin 2 tuntia.
Paahda herkkusieniviipaleista pannulla nesteet pois ja lisää ne pataan. Sido timjamin oksat esimerkiksi paistinarulla nipuksi ja lisää nippu pataan. Hauduta vielä 30 minuuttia.
Kun lihan palat ovat mureita, sekoita pata tasaiseksi ja tarkista maku. Anna padan höyrytä hetki ilman kantta ja poista timjaminippu ennen tarjoilua.
Tarjoile mehevä burgundinpata Kulman Keittiön juuresmuusin kera.


Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Maukas burgundinpata on syyskauden ehdoton lihaherkku. Aromaattinen lihapata saa upean värin sekä maun syvyyden punaviinistä sekä pitkästä haudutusajasta. Pata on vielä parempaa seuraavana päivänä, joten valmista kerralla reilusti. Voit valmistaa burgundinpadan myös kattilassa.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | naudan sisäpaistia |
| 1 rkl | öljyä |
| 2 - 3 tl | suolaa |
| 1 tl | mustapippuria |
| 250 g | porsaan palvikylkeä |
| 3 kpl | keltasipulia kuorittuna ja reiluina paloina |
| 2 kpl | valkosipulia hienonnettuna |
| 3 kpl | porkkanaa kuorittuna ja reiluina paloina |
| 5 dl | vahvaa lihalientä |
| 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 5 dl | vahvaa ja kuivaa punaviiniä |
| 1 1/2 dl | paseerattua tomaattia |
| 3 kpl | laakerinlehteä |
| 5 - 10 kpl | oksaa tuoretta timjamia |
| 200 g | herkkusieniä viipaleina |
Leikkaa naudanpaisti kuutioiksi. Paista kuutiot kolmessa erässä kuumalla paistinpannulla öljyssä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | naudan sisäpaistia |
| 2 - 3 tl | suolaa |
| 1 tl | mustapippuria |
| 1 rkl | öljyä |
Kaada ruskistetut lihakuutiot uunivuokaan. Paahda pannulla myös porsaanpalvikuutiot sipuleiden ja porkkanoiden kanssa.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 250 g | porsaan palvikylkeä |
| 3 kpl | keltasipulia kuorittuna ja reiluina paloina |
| 2 kpl | valkosipulia hienonnettuna |
| 3 kpl | porkkanaa kuorittuna ja reiluina paloina |
Kaada pannun sisältö uunivuokaan. Älä pese pannua vaan kaada lihaliemi siihen ja anna kiehahtaa, jotta kaikki maut saadaan talteen.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 5 dl | vahvaa lihalientä |
Lisää lihojen päälle vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon punaviini, lihaliemi, paseerattu tomaatti ja mausteet. Laita kansi päälle ja hauduta 150°C asteessa noin 2 tuntia.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 5 dl | vahvaa ja kuivaa punaviiniä |
| 1 1/2 dl | paseerattua tomaattia |
| 3 kpl | laakerinlehteä |
Paahda herkkusieniviipaleista pannulla nesteet pois ja lisää ne pataan. Sido timjamin oksat esimerkiksi paistinarulla nipuksi ja lisää nippu pataan. Hauduta vielä 30 minuuttia.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | herkkusieniä viipaleina |
| 5 - 10 kpl | oksaa tuoretta timjamia |
Kun lihan palat ovat mureita, sekoita pata tasaiseksi ja tarkista maku. Anna padan höyrytä hetki ilman kantta ja poista timjaminippu ennen tarjoilua.
Tarjoile mehevä burgundinpata Kulman Keittiön juuresmuusin kera.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
590
Energiaa kcal
2470
Energiaa kj
22,5 g
Rasvaa
8,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,3 g
Hiilihydraatteja
6,3 g
Sokereita
3,8 g
Kuituja
57,3 g
Proteiinia
4,2 g
Suolaa
590
Energiaa kcal
2470
Energiaa kj
22,5 g
Rasvaa
8,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,3 g
Hiilihydraatteja
6,3 g
Sokereita
3,8 g
Kuituja
57,3 g
Proteiinia
4,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 250 g porsaan palvikylkeä, 3 kpl laakerinlehteä, 5 - 10 kpl oksaa tuoretta timjamia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli