Kulman Keittiön burgundinpata
Kulman Keittiön burgundinpata
Yhteistyössä

Kulman Keittiön burgundinpata

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Maukas burgundinpata on syyskauden ehdoton lihaherkku. Aromaattinen lihapata saa upean värin sekä maun syvyyden punaviinistä sekä pitkästä haudutusajasta. Pata on vielä parempaa seuraavana päivänä, joten valmista kerralla reilusti. Voit valmistaa burgundinpadan myös kattilassa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kgnaudan sisäpaistia
1 rklöljyä
2 - 3 tlsuolaa
1 tlmustapippuria
250 gporsaan palvikylkeä
3 kplkeltasipulia kuorittuna ja reiluina paloina
2 kplvalkosipulia hienonnettuna
3 kplporkkanaa kuorittuna ja reiluina paloina
5 dlvahvaa lihalientä
1/2 dlvehnäjauhoja
5 dl vahvaa ja kuivaa punaviiniä
1 1/2 dlpaseerattua tomaattia
3 kpllaakerinlehteä
5 - 10 kploksaa tuoretta timjamia
200 gherkkusieniä viipaleina

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa naudanpaisti kuutioiksi. Paista kuutiot kolmessa erässä kuumalla paistinpannulla öljyssä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

    MääräAinesosa
    1 kgnaudan sisäpaistia
    2 - 3 tlsuolaa
    1 tlmustapippuria
    1 rklöljyä
  2. 2

    Kaada ruskistetut lihakuutiot uunivuokaan. Paahda pannulla myös porsaanpalvikuutiot sipuleiden ja porkkanoiden kanssa.

    MääräAinesosa
    250 gporsaan palvikylkeä
    3 kplkeltasipulia kuorittuna ja reiluina paloina
    2 kplvalkosipulia hienonnettuna
    3 kplporkkanaa kuorittuna ja reiluina paloina
  3. 3

    Kaada pannun sisältö uunivuokaan. Älä pese pannua vaan kaada lihaliemi siihen ja anna kiehahtaa, jotta kaikki maut saadaan talteen.

    MääräAinesosa
    5 dlvahvaa lihalientä
  4. 4

    Lisää lihojen päälle vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon punaviini, lihaliemi, paseerattu tomaatti ja mausteet. Laita kansi päälle ja hauduta 150°C asteessa noin 2 tuntia.

    MääräAinesosa
    1/2 dlvehnäjauhoja
    5 dl vahvaa ja kuivaa punaviiniä
    1 1/2 dlpaseerattua tomaattia
    3 kpllaakerinlehteä
  5. 5

    Paahda herkkusieniviipaleista pannulla nesteet pois ja lisää ne pataan. Sido timjamin oksat esimerkiksi paistinarulla nipuksi ja lisää nippu pataan. Hauduta vielä 30 minuuttia.

    MääräAinesosa
    200 gherkkusieniä viipaleina
    5 - 10 kploksaa tuoretta timjamia
  6. 6

    Kun lihan palat ovat mureita, sekoita pata tasaiseksi ja tarkista maku. Anna padan höyrytä hetki ilman kantta ja poista timjaminippu ennen tarjoilua.

  7. 7

    Tarjoile mehevä burgundinpata Kulman Keittiön juuresmuusin kera.

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 250 g porsaan palvikylkeä, 3 kpl laakerinlehteä, 5 - 10 kpl oksaa tuoretta timjamia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Kuvat:
TOK
9.2.2019
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä