Kulman Keittiön burgundinpata - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kulman Keittiön burgundinpata

Kulman Keittiön burgundinpata
Annokset
4
Valmistusaika
30 min
Maukas burgundinpata on syyskauden ehdoton lihaherkku. Aromaattinen lihapata saa upean värin sekä maun syvyyden punaviinistä sekä pitkästä haudutusajasta. Pata on vielä parempaa seuraavana päivänä, joten valmista kerralla reilusti. Voit valmistaa burgundinpadan myös kattilassa.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kg
naudan sisäpaistia
1 rkl
öljyä
2 - 3 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria
250 g
porsaan palvikylkeä
3 kpl
keltasipulia kuorittuna ja reiluina paloina
2 kpl
valkosipulia hienonnettuna
3 kpl
porkkanaa kuorittuna ja reiluina paloina
5 dl
vahvaa lihalientä
1/2 dl
vehnäjauhoja
5 dl
vahvaa ja kuivaa punaviiniä
1 1/2 dl
paseerattua tomaattia
3 kpl
laakerinlehteä
5 - 10 kpl
oksaa tuoretta timjamia
200 g
herkkusieniä viipaleina

Näin teet

1

Leikkaa naudanpaisti kuutioiksi. Paista kuutiot kolmessa erässä kuumalla paistinpannulla öljyssä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

1 kg
naudan sisäpaistia
2 - 3 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria
1 rkl
öljyä
2

Kaada ruskistetut lihakuutiot uunivuokaan. Paahda pannulla myös porsaanpalvikuutiot sipuleiden ja porkkanoiden kanssa.

250 g
porsaan palvikylkeä
3 kpl
keltasipulia kuorittuna ja reiluina paloina
2 kpl
valkosipulia hienonnettuna
3 kpl
porkkanaa kuorittuna ja reiluina paloina
3

Kaada pannun sisältö uunivuokaan. Älä pese pannua vaan kaada lihaliemi siihen ja anna kiehahtaa, jotta kaikki maut saadaan talteen.

5 dl
vahvaa lihalientä
4

Lisää lihojen päälle vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon punaviini, lihaliemi, paseerattu tomaatti ja mausteet. Laita kansi päälle ja hauduta 150°C asteessa noin 2 tuntia.

1/2 dl
vehnäjauhoja
5 dl
vahvaa ja kuivaa punaviiniä
1 1/2 dl
paseerattua tomaattia
3 kpl
laakerinlehteä
5

Paahda herkkusieniviipaleista pannulla nesteet pois ja lisää ne pataan. Sido timjamin oksat esimerkiksi paistinarulla nipuksi ja lisää nippu pataan. Hauduta vielä 30 minuuttia.

200 g
herkkusieniä viipaleina
5 - 10 kpl
oksaa tuoretta timjamia
6

Kun lihan palat ovat mureita, sekoita pata tasaiseksi ja tarkista maku. Anna padan höyrytä hetki ilman kantta ja poista timjaminippu ennen tarjoilua.

7

Tarjoile mehevä burgundinpata Kulman Keittiön juuresmuusin kera.

Kuvat
TOK
Julkaistu: 9.2.2019
Muokattu: 9.2.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja15 g59 g
Proteiinia57 g227 g
Rasvaa23 g90 g
Kuituja3 g13 g
Energiaa kj2435 9741
Energiaa kcal582 2326

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 250 g porsaan palvikylkeä

  • 3 kpl laakerinlehteä

  • 5 - 10 kpl oksaa tuoretta timjamia

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja15 g59 g
Proteiinia57 g227 g
Rasvaa23 g90 g
Kuituja3 g13 g
Energiaa kj2435 9741
Energiaa kcal582 2326

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 250 g porsaan palvikylkeä

  • 3 kpl laakerinlehteä

  • 5 - 10 kpl oksaa tuoretta timjamia

Kuvat
TOK

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.