Puhdista marjat. Pane ne noin litran vetoiseen lasipurkkiin. Lisää halutessasi muutamia huuhdottuja mustaherukanlehtiä. Kaada omenaviinietikka päälle.
Sulje tölkki ja aseta se ikkunalaudalle. Anna viinietikan tekeytyä huoneenlämmössä 2 viikkoa.
Siivilöi etikka, kaada pulloon ja laita jääkaappiin. Pirskottele kuningataretikkaa sellaisenaan salaatille tai mausta sillä salaatinkastikkeet. Etikka säilyy jääkapissa noin kaksi kuukautta.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
2
0
0,0 g
—
0,0 g
0,0 g
0,0 g
0,0 g
0,0 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Mustaherukanlehtiä, halutessasi.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli