Kuohkea béarnaisekastike - Yhteishyvä

Kuohkea béarnaisekastike

Kuohkea béarnaisekastike
Annokset
4
Valmistusaika
15 min
Béarnaisekastikkeen kirpakan maun salaisuus on mausteista ja etikasta kiehautettu maustereduktio, joka toimii kastikkeen pohjana.
Jaa Somessa

Ainekset

3 kpl
kananmunan keltuainen
200 g
voita
1/2 kpl
sipulia
1/2 dl
valkoviinietikkaa
1/2 dl
vettä
1 tl
rakuuna
4 kpl
kokonaista mustapippuria
ripaus suolaa
ripaus cayennenpippuria

Näin teet

1

Tarvitset pienen kattilan ja lämpöä kestävän lasi- tai metallikulhon, joka sopii tiiviisti kattilan päälle.

2

Erottele keltuaiset juomalasiin tai pieneen kulhoon. Leikkaa voi pieniksi kuutioiksi.

200 g
voita
3 kpl
kananmunan keltuainen
3

Kuori ja leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi. Yhdistä kattilassa sipuli, etikka, vesi, rakuuna ja pippurit. Keitä ilman kantta noin 5 minuuttia, kunnes neste on haihtunut puoleen. Siivilöi liemi lämmönkestävään kulhoon.

1/2 kpl
sipulia
1/2 dl
valkoviinietikkaa
1/2 dl
vettä
1 tl
rakuuna
ripaus cayennenpippuria
4 kpl
kokonaista mustapippuria
4

Kiehauta kattilassa noin 2 dl vettä. Säädä lieden lämpö niin, että vesi kiehuu hiljaa kuplien. Laita liemikulho kattilan päälle niin, ettei kulhon pohja osu kiehuvaan veteen. Vispaa keltuaiset yksitellen lämpimään liemeen. Kuumenna ja vatkaa seos kulhossa vesihauteen päällä kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kuutioitu voi pienissä erissä ja vatkaa jokaisen lisäyksen jälkeen voimakkaasti, kunnes voi sulaa ja sekoittuu kastikkeeseen.

5

Mausta kastike suolalla ja cayennenpippurilla. Tarjoa heti lämpimänä.

ripaus suolaa
ripaus cayennenpippuria
Resepti
Anu Brask
Kuvat
Ninna Lindström
Julkaistu: 4.11.2018
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja1 g3 g
Proteiinia5 g21 g
Rasvaa50 g198 g
Kuituja0 g0 g
Energiaa kj1943 7770
Energiaa kcal464 1856

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0.5 dl vettä

  • 1 tl rakuuna

  • 4 kpl kokonaista mustapippuria

  • ripaus suolaa

  • ripaus cayennenpippuria

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja1 g3 g
Proteiinia5 g21 g
Rasvaa50 g198 g
Kuituja0 g0 g
Energiaa kj1943 7770
Energiaa kcal464 1856

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0.5 dl vettä

  • 1 tl rakuuna

  • 4 kpl kokonaista mustapippuria

  • ripaus suolaa

  • ripaus cayennenpippuria

Resepti
Anu Brask

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.