Tarvitset pienen kattilan ja lämpöä kestävän lasi- tai metallikulhon, joka sopii tiiviisti kattilan päälle.
Erottele keltuaiset juomalasiin tai pieneen kulhoon. Leikkaa voi pieniksi kuutioiksi.
Kuori ja leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi. Yhdistä kattilassa sipuli, etikka, vesi, rakuuna ja pippurit. Keitä ilman kantta noin 5 minuuttia, kunnes neste on haihtunut puoleen. Siivilöi liemi lämmönkestävään kulhoon.
Kiehauta kattilassa noin 2 dl vettä. Säädä lieden lämpö niin, että vesi kiehuu hiljaa kuplien. Laita liemikulho kattilan päälle niin, ettei kulhon pohja osu kiehuvaan veteen. Vispaa keltuaiset yksitellen lämpimään liemeen. Kuumenna ja vatkaa seos kulhossa vesihauteen päällä kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kuutioitu voi pienissä erissä ja vatkaa jokaisen lisäyksen jälkeen voimakkaasti, kunnes voi sulaa ja sekoittuu kastikkeeseen.
Mausta kastike suolalla ja cayennenpippurilla. Tarjoa heti lämpimänä.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1943
464
49,5 g
28,8 g
0,8 g
0,8 g
—
5,3 g
0,8 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 dl vettä,
1 tl rakuuna,
4 kpl kokonaista mustapippuria,
ripaus suolaa,
ripaus cayennenpippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli