Kuohkea béarnaisekastike | Kastikkeet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kuohkea béarnaisekastike
Play

Kuohkea béarnaisekastike

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Béarnaisekastikkeen kirpakan maun salaisuus on mausteista ja etikasta keitetty maustekastike, joka toimii kastikkeen pohjana.

Ainekset

1/2 kpl
sipulia
1/2 dl
valkoviinietikkaa
1/2 dl
vettä
1 tl
rakuuna
4 kpl
kokonaista mustapippuria
ripaus suolaa
ripaus cayennenpippuria

lisäksi

3 kpl
kananmunan keltuaista
200 g
Voita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Tarvitset pienen kattilan ja lämpöä kestävän lasi- tai metallikulhon, joka sopii tiiviisti kattilan päälle.

2

Erottele keltuaiset juomalasiin tai pieneen kulhoon. Leikkaa voi pieniksi kuutioiksi.

200 g
voita
3 kpl
kananmunan keltuainen
3

Kuori ja leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi. Yhdistä kattilassa sipuli, etikka, vesi, rakuuna ja pippurit. Keitä ilman kantta noin 5 minuuttia, kunnes neste on haihtunut puoleen. Siivilöi liemi lämmönkestävään kulhoon.

1/2 kpl
sipulia
1/2 dl
valkoviinietikkaa
1/2 dl
vettä
1 tl
rakuuna
ripaus cayennenpippuria
4 kpl
kokonaista mustapippuria
4

Kiehauta kattilassa noin 2 dl vettä. Säädä lieden lämpö niin, että vesi kiehuu hiljaa kuplien. Laita liemikulho kattilan päälle niin, ettei kulhon pohja osu kiehuvaan veteen. Vispaa keltuaiset yksitellen lämpimään liemeen. Kuumenna ja vatkaa seos kulhossa vesihauteen päällä kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kuutioitu voi pienissä erissä ja vatkaa jokaisen lisäyksen jälkeen voimakkaasti, kunnes voi sulaa ja sekoittuu kastikkeeseen.

5

Mausta kastike suolalla ja cayennenpippurilla. Tarjoa heti lämpimänä.

ripaus suolaa
ripaus cayennenpippuria
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 4.11.2018
Muokattu: 5.9.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1943

464

49,5 g

28,8 g

0,8 g

0,8 g

5,3 g

0,8 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 dl vettä,

1 tl rakuuna,

4 kpl kokonaista mustapippuria,

ripaus suolaa,

ripaus cayennenpippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli