Kuohkea béarnaisekastike

arvosana4/5

(1)arvio
4 Annosta

15 min

Béarnaisekastikkeen kirpakan maun salaisuus on mausteista ja etikasta keitetty maustekastike, joka toimii kastikkeen pohjana.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1/2 kplsipulia
1/2 dlvalkoviinietikkaa
1/2 dlvettä
1 tlrakuunaa
4 kplkokonaista mustapippuria
ripaus suolaa
ripaus cayennenpippuria

Lisäksi

3 kplkananmunan keltuaista
200 gvoita

Valmistus

  1. 1

    Tarvitset pienen kattilan ja lämpöä kestävän lasi- tai metallikulhon, joka sopii tiiviisti kattilan päälle.

  2. 2

    Erottele keltuaiset juomalasiin tai pieneen kulhoon. Leikkaa voi pieniksi kuutioiksi.

    MääräAinesosa
    200 gvoita
    3 kplkananmunan keltuainen
  3. 3

    Kuori ja leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi. Yhdistä kattilassa sipuli, etikka, vesi, rakuuna ja pippurit. Keitä ilman kantta noin 5 minuuttia, kunnes neste on haihtunut puoleen. Siivilöi liemi lämmönkestävään kulhoon.

    MääräAinesosa
    1/2 kplsipulia
    1/2 dlvalkoviinietikkaa
    1/2 dlvettä
    1 tlrakuunaa
    ripaus cayennenpippuria
    4 kplkokonaista mustapippuria
  4. 4

    Kiehauta kattilassa noin 2 dl vettä. Säädä lieden lämpö niin, että vesi kiehuu hiljaa kuplien. Laita liemikulho kattilan päälle niin, ettei kulhon pohja osu kiehuvaan veteen. Vispaa keltuaiset yksitellen lämpimään liemeen. Kuumenna ja vatkaa seos kulhossa vesihauteen päällä kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kuutioitu voi pienissä erissä ja vatkaa jokaisen lisäyksen jälkeen voimakkaasti, kunnes voi sulaa ja sekoittuu kastikkeeseen.

  5. 5

    Mausta kastike suolalla ja cayennenpippurilla. Tarjoa heti lämpimänä.

    MääräAinesosa
    ripaus suolaa
    ripaus cayennenpippuria

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus suolaa, ripaus cayennenpippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Ninna Lindström
4.11.2018
|
Päivitetty: 2.10.2025

Samankaltaisia reseptejä