Kuorrutettu lihamureke
60 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kuorrutettu lihamureke saa mehevän pinnan tomaattiviipaleista sekä juustokuorrutuksesta. Sipulikeitolla maustettu lihamureke on helppo valmistaa ja maistuu varmasti.
| 63 g | sipulikeittoaineksia |
| 1/2 dl | korppujauhoja |
| 200 g | (1 prk) kermaviiliä |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 tl | paprikajauhetta |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 tl | yrttimausteseosta |
| 400 g | jauhelihaa |
| Pinnalle | |
|---|---|
| 4 kpl | tomaattia |
| 100 g | (2 dl) emmentaljuustoraastetta |
- 1.
Sekoita kulhossa sipulikeittoainekset, korppujauhot ja kermaviili. Anna turvota noin 5 minuuttia.
- 2.
Lisää kananmuna, mausteet ja jauheliha. Vaivaa tasaiseksi.
- 3.
Öljyä uunivuoka. Leikkaa yksi tomaatti viipaleiksi, loput lohkoiksi. Muotoile mureke kostutetuin käsin vuokaan. Asettele tomaattiviipaleet murekkeen pinnalle ja loput tomaatit vuokaan murekkeen vierelle.
- 4.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa ensin noin 15 minuuttia, ripottele juustoraaste pinnalle ja kypsennä vielä 20 minuuttia.
Kuorrutettu lihamureke saa mehevän pinnan tomaattiviipaleista sekä juustokuorrutuksesta. Sipulikeitolla maustettu lihamureke on helppo valmistaa ja maistuu varmasti.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 63 g | sipulikeittoaineksia |
| 1/2 dl | korppujauhoja |
| 200 g | (1 prk) kermaviiliä |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 tl | paprikajauhetta |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 tl | yrttimausteseosta |
| 400 g | jauhelihaa |
Pinnalle | |
| 4 kpl | tomaattia |
| 100 g | (2 dl) emmentaljuustoraastetta |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Sekoita kulhossa sipulikeittoainekset, korppujauhot ja kermaviili. Anna turvota noin 5 minuuttia.
Määrä Ainesosa 63 g sipulikeittoaineksia 1/2 dl korppujauhoja 200 g (1 prk) kermaviiliä - 2
Lisää kananmuna, mausteet ja jauheliha. Vaivaa tasaiseksi.
Määrä Ainesosa 1 kpl kananmuna 1 tl paprikajauhetta 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 1 tl yrttimausteseosta 400 g jauhelihaa - 3
Öljyä uunivuoka. Leikkaa yksi tomaatti viipaleiksi, loput lohkoiksi. Muotoile mureke kostutetuin käsin vuokaan. Asettele tomaattiviipaleet murekkeen pinnalle ja loput tomaatit vuokaan murekkeen vierelle.
Määrä Ainesosa 4 kpl tomaattia - 4
Kypsennä 200-asteisessa uunissa ensin noin 15 minuuttia, ripottele juustoraaste pinnalle ja kypsennä vielä 20 minuuttia.
Määrä Ainesosa 100 g (2 dl) emmentaljuustoraastetta
Ravintosisältö
449
Energiaa kcal
1879
Energiaa kj
32,0 g
Rasvaa
16,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
8,5 g
Hiilihydraatteja
4,0 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
30,3 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
449
Energiaa kcal
1879
Energiaa kj
32,0 g
Rasvaa
16,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
8,5 g
Hiilihydraatteja
4,0 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
30,3 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 63 g sipulikeittoaineksia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























