Kuorrutettu lihamureke

arvosana4/5

(1)arvio
4 Annosta

60 min (josta 15 min aktiivista)

Kuorrutettu lihamureke saa mehevän pinnan tomaattiviipaleista sekä juustokuorrutuksesta. Sipulikeitolla maustettu lihamureke on helppo valmistaa ja maistuu varmasti.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
63 gsipulikeittoaineksia
1/2 dlkorppujauhoja
200 g(1 prk) kermaviiliä
1 kplkananmuna
1 tlpaprikajauhetta
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
1 tlyrttimausteseosta
400 gjauhelihaa

Pinnalle

4 kpltomaattia
100 g(2 dl) emmentaljuustoraastetta

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Sekoita kulhossa sipulikeittoainekset, korppujauhot ja kermaviili. Anna turvota noin 5 minuuttia.

    MääräAinesosa
    63 gsipulikeittoaineksia
    1/2 dlkorppujauhoja
    200 g(1 prk) kermaviiliä
  2. 2

    Lisää kananmuna, mausteet ja jauheliha. Vaivaa tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    1 kplkananmuna
    1 tlpaprikajauhetta
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    1 tlyrttimausteseosta
    400 gjauhelihaa
  3. 3

    Öljyä uunivuoka. Leikkaa yksi tomaatti viipaleiksi, loput lohkoiksi. Muotoile mureke kostutetuin käsin vuokaan. Asettele tomaattiviipaleet murekkeen pinnalle ja loput tomaatit vuokaan murekkeen vierelle.

    MääräAinesosa
    4 kpltomaattia
  4. 4

    Kypsennä 200-asteisessa uunissa ensin noin 15 minuuttia, ripottele juustoraaste pinnalle ja kypsennä vielä 20 minuuttia.

    MääräAinesosa
    100 g(2 dl) emmentaljuustoraastetta

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 63 g sipulikeittoaineksia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
16.10.2018
|
Päivitetty: 4.12.2025

Samankaltaisia reseptejä