Kuorrutetut karitsankyljykset ja vaahdotettu feta | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kuorrutetut karitsankyljykset ja vaahdotettu feta
Play

Kuorrutetut karitsankyljykset ja vaahdotettu feta

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Food Market Herkun lihatiskin Spice Barissa saat pyydettäessä yrttisen mausteseoksen karitsankyljyksiin. Tarjoa rapeat kyljykset vaahdotetun fetan ja mintulla maustettujen papujen kanssa.

Ainekset

800 g
karitsankyljyksiä
lammasmaustesuolaa (Spice Bar)* tai yrttisuolaa
1 1/2 dl
pankojauhoja

paistamiseen

voita ja öljyä

mintulla höystetyt pavut

300 g
vihreitä papuja (tuoreita)
1 kpl
valkosipulinkynsi
3 rkl
oliiviöljyä
1 tl
gourmet-suolaa (esim. Soso ras el hanout)
2 tl
sitruunamehua
4 rkl
granaattiomenan siemeniä tai kuivattuja karpaloita
4 rkl
minttua hienonnettuna

vaahdotettu feta

200 g
fetajuustoa palana
100 g
maustamatonta tuorejuustoa

Valmistus

1

*Pyydä Herkku Food Marketin palvelutiskillä mauste kyljyksiin tai mausta kyljykset yrttisuolalla.

lammasmaustesuolaa (Spice Bar)* tai yrttisuolaa
800 g
karitsankyljyksiä
2

Ota kyljykset ja tuorejuusto huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanlaittoa.

100 g
maustamatonta tuorejuustoa
800 g
karitsankyljyksiä
3

Valmista pavut lisukkeeksi. Huuhtele pavut ja leikkaa kannat pois. Keitä niitä vähässä suolavedessä noin 3 minuuttia. Kaada keitinvesi pois ja laita pavut jääveteen kulhoon.

300 g
vihreitä papuja (tuoreita)
4

Valmista vaahdotettu feta. Murustele feta ja laita se teho- tai sauvasekoittimen kulhoon. Pyöräytä muutaman kerran, kunnes feta muuttuu pieniksi rakeiksi. Lisää huoneenlämpöinen tuorejuusto ja pyöräytä tahnaksi. Lisää tarvittaessa tilkka vettä. Kaavi välillä seosta kulhon reunoilta takaisin kulhoon. Seos on valmis, kun se on kermaisen kuohkeaa.

200 g
fetajuustoa palana
100 g
maustamatonta tuorejuustoa
5

Mittaa pankojauho laakealle lautaselle ja painele kyljykset jauhossa.

1 1/2 dl
pankojauhoja
6

Kuumenna voi ja öljy pannulla. Paista kyljyksiä keskilämmöllä noin 3 minuuttia molemmin puolin. Voit myös ruskistaa kyljykset pikaisesti pannulla, ja laittaa ne sen jälkeen kypsymään 150-asteiseseen uuniin. Mittaa sisälämpö paistolämpömittarilla. Liha on kauniin rosee, kun mittari näyttää 52-58 astetta. Kääri kyljykset folioon ja anna vetäytyä noin 10 minuuttia.

voita ja öljyä
7

Kuori ja hienonna valkosipuli. Valuta pavut. Kuullota valkosipuli pannulla öljyssä ja lisää pavut. Kuumenna ja laita tarjoilulautaselle. Mausta suolalla. Viimeistele sitruunamehulla, granaattiomenan siemenillä ja mintulla.

1 kpl
valkosipulinkynsi
1 tl
gourmet-suolaa (esim. Soso ras el hanout)
4 rkl
minttua hienonnettuna
4 rkl
granaattiomenan siemeniä tai kuivattuja karpaloita
3 rkl
oliiviöljyä
2 tl
sitruunamehua
8

Tarjoa kyljykset papujen kanssa. Viimeistele vaahdotetulla fetalla.

Vinkki: Food Market Herkun lihatiskin Spice Barista löytyy laaja valikoima mausteseoksia.

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 13.3.2019
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

3298

788

54,8 g

19,5 g

19,3 g

4,3 g

3,0 g

53,5 g

2,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

voita ja öljyä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli