Kuorrutetut karitsankyljykset ja vaahdotettu feta
Kuorrutetut karitsankyljykset ja vaahdotettu feta
Yhteistyössä

Kuorrutetut karitsankyljykset ja vaahdotettu feta

Arvostele resepti
4 Annosta

60 min

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Food Market Herkun lihatiskin Spice Barissa saat pyydettäessä yrttisen mausteseoksen karitsankyljyksiin. Tarjoa rapeat kyljykset vaahdotetun fetan ja mintulla maustettujen papujen kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
800 gkaritsankyljyksiä
lammasmaustesuolaa (spice bar)* tai yrttisuolaa
1 1/2 dlpankojauhoja

Paistamiseen

voita ja öljyä

Mintulla höystetyt pavut

300 gvihreitä papuja (tuoreita)
1 kplvalkosipulinkynsi
3 rkloliiviöljyä
1 tlgourmet-suolaa (esim. soso ras el hanout)
2 tlsitruunamehua
4 rklgranaattiomenan siemeniä tai kuivattuja karpaloita
4 rklminttua hienonnettuna

Vaahdotettu feta

200 gfetajuustoa palana
100 gmaustamatonta tuorejuustoa

Valmistus (Uuni 150°C)

  1. 1

    *Pyydä Herkku Food Marketin palvelutiskillä mauste kyljyksiin tai mausta kyljykset yrttisuolalla.

    MääräAinesosa
    lammasmaustesuolaa (spice bar)* tai yrttisuolaa
    800 gkaritsankyljyksiä
  2. 2

    Ota kyljykset ja tuorejuusto huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanlaittoa.

    MääräAinesosa
    100 gmaustamatonta tuorejuustoa
    800 gkaritsankyljyksiä
  3. 3

    Valmista pavut lisukkeeksi. Huuhtele pavut ja leikkaa kannat pois. Keitä niitä vähässä suolavedessä noin 3 minuuttia. Kaada keitinvesi pois ja laita pavut jääveteen kulhoon.

    MääräAinesosa
    300 gvihreitä papuja (tuoreita)
  4. 4

    Valmista vaahdotettu feta. Murustele feta ja laita se teho- tai sauvasekoittimen kulhoon. Pyöräytä muutaman kerran, kunnes feta muuttuu pieniksi rakeiksi. Lisää huoneenlämpöinen tuorejuusto ja pyöräytä tahnaksi. Lisää tarvittaessa tilkka vettä. Kaavi välillä seosta kulhon reunoilta takaisin kulhoon. Seos on valmis, kun se on kermaisen kuohkeaa.

    MääräAinesosa
    200 gfetajuustoa palana
    100 gmaustamatonta tuorejuustoa
  5. 5

    Mittaa pankojauho laakealle lautaselle ja painele kyljykset jauhossa.

    MääräAinesosa
    1 1/2 dlpankojauhoja
  6. 6

    Kuumenna voi ja öljy pannulla. Paista kyljyksiä keskilämmöllä noin 3 minuuttia molemmin puolin. Voit myös ruskistaa kyljykset pikaisesti pannulla, ja laittaa ne sen jälkeen kypsymään 150-asteiseseen uuniin. Mittaa sisälämpö paistolämpömittarilla. Liha on kauniin rosee, kun mittari näyttää 52-58 astetta. Kääri kyljykset folioon ja anna vetäytyä noin 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    voita ja öljyä
  7. 7

    Kuori ja hienonna valkosipuli. Valuta pavut. Kuullota valkosipuli pannulla öljyssä ja lisää pavut. Kuumenna ja laita tarjoilulautaselle. Mausta suolalla. Viimeistele sitruunamehulla, granaattiomenan siemenillä ja mintulla.

    MääräAinesosa
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1 tlgourmet-suolaa (esim. soso ras el hanout)
    4 rklminttua hienonnettuna
    4 rklgranaattiomenan siemeniä tai kuivattuja karpaloita
    3 rkloliiviöljyä
    2 tlsitruunamehua
  8. 8

    Tarjoa kyljykset papujen kanssa. Viimeistele vaahdotetulla fetalla.

Vinkki: Food Market Herkun lihatiskin Spice Barista löytyy laaja valikoima mausteseoksia.

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: voita ja öljyä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
13.3.2019
|
Päivitetty: 2.10.2025

Samankaltaisia reseptejä