Yhteistyössä: Food Market Herkku

60 min

Nappaa talteen!
Food Market Herkun lihatiskin Spice Barissa saat pyydettäessä yrttisen mausteseoksen karitsankyljyksiin. Tarjoa rapeat kyljykset vaahdotetun fetan ja mintulla maustettujen papujen kanssa.
| 800 g | karitsankyljyksiä |
| lammasmaustesuolaa (spice bar)* tai yrttisuolaa | |
| 1 1/2 dl | pankojauhoja |
| Paistamiseen | |
|---|---|
| voita ja öljyä | |
| Mintulla höystetyt pavut | |
| 300 g | vihreitä papuja (tuoreita) |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
| 1 tl | gourmet-suolaa (esim. soso ras el hanout) |
| 2 tl | sitruunamehua |
| 4 rkl | granaattiomenan siemeniä tai kuivattuja karpaloita |
| 4 rkl | minttua hienonnettuna |
| Vaahdotettu feta | |
| 200 g | fetajuustoa palana |
| 100 g | maustamatonta tuorejuustoa |
*Pyydä Herkku Food Marketin palvelutiskillä mauste kyljyksiin tai mausta kyljykset yrttisuolalla.
Ota kyljykset ja tuorejuusto huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanlaittoa.
Valmista pavut lisukkeeksi. Huuhtele pavut ja leikkaa kannat pois. Keitä niitä vähässä suolavedessä noin 3 minuuttia. Kaada keitinvesi pois ja laita pavut jääveteen kulhoon.
Valmista vaahdotettu feta. Murustele feta ja laita se teho- tai sauvasekoittimen kulhoon. Pyöräytä muutaman kerran, kunnes feta muuttuu pieniksi rakeiksi. Lisää huoneenlämpöinen tuorejuusto ja pyöräytä tahnaksi. Lisää tarvittaessa tilkka vettä. Kaavi välillä seosta kulhon reunoilta takaisin kulhoon. Seos on valmis, kun se on kermaisen kuohkeaa.
Mittaa pankojauho laakealle lautaselle ja painele kyljykset jauhossa.
Kuumenna voi ja öljy pannulla. Paista kyljyksiä keskilämmöllä noin 3 minuuttia molemmin puolin. Voit myös ruskistaa kyljykset pikaisesti pannulla, ja laittaa ne sen jälkeen kypsymään 150-asteiseseen uuniin. Mittaa sisälämpö paistolämpömittarilla. Liha on kauniin rosee, kun mittari näyttää 52-58 astetta. Kääri kyljykset folioon ja anna vetäytyä noin 10 minuuttia.
Kuori ja hienonna valkosipuli. Valuta pavut. Kuullota valkosipuli pannulla öljyssä ja lisää pavut. Kuumenna ja laita tarjoilulautaselle. Mausta suolalla. Viimeistele sitruunamehulla, granaattiomenan siemenillä ja mintulla.
Tarjoa kyljykset papujen kanssa. Viimeistele vaahdotetulla fetalla.


Yhteistyössä: Food Market Herkku

Food Market Herkun lihatiskin Spice Barissa saat pyydettäessä yrttisen mausteseoksen karitsankyljyksiin. Tarjoa rapeat kyljykset vaahdotetun fetan ja mintulla maustettujen papujen kanssa.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 800 g | karitsankyljyksiä |
| lammasmaustesuolaa (spice bar)* tai yrttisuolaa | |
| 1 1/2 dl | pankojauhoja |
Paistamiseen | |
| voita ja öljyä | |
Mintulla höystetyt pavut | |
| 300 g | vihreitä papuja (tuoreita) |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
| 1 tl | gourmet-suolaa (esim. soso ras el hanout) |
| 2 tl | sitruunamehua |
| 4 rkl | granaattiomenan siemeniä tai kuivattuja karpaloita |
| 4 rkl | minttua hienonnettuna |
Vaahdotettu feta | |
| 200 g | fetajuustoa palana |
| 100 g | maustamatonta tuorejuustoa |
*Pyydä Herkku Food Marketin palvelutiskillä mauste kyljyksiin tai mausta kyljykset yrttisuolalla.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| lammasmaustesuolaa (spice bar)* tai yrttisuolaa | |
| 800 g | karitsankyljyksiä |
Ota kyljykset ja tuorejuusto huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanlaittoa.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 100 g | maustamatonta tuorejuustoa |
| 800 g | karitsankyljyksiä |
Valmista pavut lisukkeeksi. Huuhtele pavut ja leikkaa kannat pois. Keitä niitä vähässä suolavedessä noin 3 minuuttia. Kaada keitinvesi pois ja laita pavut jääveteen kulhoon.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | vihreitä papuja (tuoreita) |
Valmista vaahdotettu feta. Murustele feta ja laita se teho- tai sauvasekoittimen kulhoon. Pyöräytä muutaman kerran, kunnes feta muuttuu pieniksi rakeiksi. Lisää huoneenlämpöinen tuorejuusto ja pyöräytä tahnaksi. Lisää tarvittaessa tilkka vettä. Kaavi välillä seosta kulhon reunoilta takaisin kulhoon. Seos on valmis, kun se on kermaisen kuohkeaa.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | fetajuustoa palana |
| 100 g | maustamatonta tuorejuustoa |
Mittaa pankojauho laakealle lautaselle ja painele kyljykset jauhossa.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 1/2 dl | pankojauhoja |
Kuumenna voi ja öljy pannulla. Paista kyljyksiä keskilämmöllä noin 3 minuuttia molemmin puolin. Voit myös ruskistaa kyljykset pikaisesti pannulla, ja laittaa ne sen jälkeen kypsymään 150-asteiseseen uuniin. Mittaa sisälämpö paistolämpömittarilla. Liha on kauniin rosee, kun mittari näyttää 52-58 astetta. Kääri kyljykset folioon ja anna vetäytyä noin 10 minuuttia.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| voita ja öljyä |
Kuori ja hienonna valkosipuli. Valuta pavut. Kuullota valkosipuli pannulla öljyssä ja lisää pavut. Kuumenna ja laita tarjoilulautaselle. Mausta suolalla. Viimeistele sitruunamehulla, granaattiomenan siemenillä ja mintulla.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 tl | gourmet-suolaa (esim. soso ras el hanout) |
| 4 rkl | minttua hienonnettuna |
| 4 rkl | granaattiomenan siemeniä tai kuivattuja karpaloita |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
| 2 tl | sitruunamehua |
Tarjoa kyljykset papujen kanssa. Viimeistele vaahdotetulla fetalla.
Vinkki: Food Market Herkun lihatiskin Spice Barista löytyy laaja valikoima mausteseoksia.
788
Energiaa kcal
3298
Energiaa kj
54,8 g
Rasvaa
19,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
19,3 g
Hiilihydraatteja
4,3 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
53,5 g
Proteiinia
2,4 g
Suolaa
788
Energiaa kcal
3298
Energiaa kj
54,8 g
Rasvaa
19,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
19,3 g
Hiilihydraatteja
4,3 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
53,5 g
Proteiinia
2,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: voita ja öljyä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli