Kurkku-katkarapurullat | Sushi | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Kurkku-katkarapurullat

Fork and knife
4 Kappaletta
Fork and knife
4 Kappaletta
Täytetyt norirullat ovat sushin sukulaisia, mutta valmistuvat nopeammin, sillä ne eivät sisällä riisiä. Viipaloi kurkut ja retiisit superohuiksi, niin rullaaminen onnistuu helposti.

Ainekset

2 kpl
Avomaankurkkua
150 g
Retiisejä
1 kpl
Avokado
1/2 kpl
Limen mehu
1 kpl
(180 g) katkarapuja (pakaste)
1 kpl
(200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 - 2 tl
Wasabia
1/2 dl
Seesaminsiemeniä
4 kpl
Norilevyjä
1 kpl
Ruukku korianteria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Leikkaa kurkut ja retiisit erittäin ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi avokado. Purista limen mehua avokadolle.

Sulata katkaravut siivilässä juoksevan kylmän veden alla ja hienonna niitä hieman. Yhdistä katkaravut, tuorejuusto ja wasabi kulhossa.

Paahda seesaminsiemeniä kuumalla kuivalla pannulla noin minuutti.

Laita norilevy leikkuulaudalle sushimaton päälle, levitä levylle noin 2 rkl katkaraputahnaa. Laita päälle tasainen kerros kurkkua ja retiisiä. Asettele levyn alaosaan ¼ avokadosiivuista, korianterista ja siemenistä. Kääri levy varovasti rullalle. Tee loput rullat. Viilennä jääkaapissa noin 15 minuuttia. Leikkaa rullista noin2–3 cm:n kokoisia paloja. Tarjoile heti.

Vinkki: Mikäli sinulla ei ole sushimattoa, voit käyttää rullauksessa apuna kelmua.

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 26.6.2017
Muokattu: 24.7.2018

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

510

122

9,8 g

1,8 g

2,8 g

2,5 g

4,3 g

3,3 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Limen mehu,

1 - 2 tl Wasabia,

Norilevyjä,

Ruukku korianteria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli