Leikkaa kurkku ja retiisit erittäin ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi avokado. Purista limen mehua avokadolle.
Sulata katkaravut siivilässä juoksevan kylmän veden alla ja hienonna niitä hieman. Yhdistä katkaravut, tuorejuusto ja wasabi kulhossa.
Paahda seesaminsiemeniä kuumalla kuivalla pannulla noin minuutti.
Laita norilevy leikkuulaudalle sushimaton päälle, levitä levylle noin 2 rkl katkaraputahnaa. Laita päälle tasainen kerros kurkkua ja retiisiä. Asettele levyn alaosaan ¼ avokadosiivuista, korianterista ja siemenistä. Kääri levy varovasti rullalle. Tee loput rullat. Viilennä jääkaapissa noin 15 minuuttia. Leikkaa rullista noin 2–3 cm:n kokoisia paloja. Tarjoile heti.
Vinkki: Mikäli sinulla ei ole sushimattoa, voit käyttää rullauksessa apuna kelmua.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
293
1228
24,8 g
11,5 g
3,3 g
3,0 g
4,0 g
11,3 g
0,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Limen mehu,
1 - 2 tl Wasabia,
Norilevyjä,
Ruukku korianteria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli