Leikkaa kurkut ja retiisit erittäin ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi avokado. Purista limen mehua avokadolle.
Sulata katkaravut siivilässä juoksevan kylmän veden alla ja hienonna niitä hieman. Yhdistä katkaravut, tuorejuusto ja wasabi kulhossa.
Paahda seesaminsiemeniä kuumalla kuivalla pannulla noin minuutti.
Laita norilevy leikkuulaudalle sushimaton päälle, levitä levylle noin 2 rkl katkaraputahnaa. Laita päälle tasainen kerros kurkkua ja retiisiä. Asettele levyn alaosaan ¼ avokadosiivuista, korianterista ja siemenistä. Kääri levy varovasti rullalle. Tee loput rullat. Viilennä jääkaapissa noin 15 minuuttia. Leikkaa rullista noin2–3 cm:n kokoisia paloja. Tarjoile heti.
Vinkki: Mikäli sinulla ei ole sushimattoa, voit käyttää rullauksessa apuna kelmua.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
510
122
9,8 g
1,8 g
2,8 g
2,5 g
4,3 g
3,3 g
0,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Limen mehu,
1 - 2 tl Wasabia,
Norilevyjä,
Ruukku korianteria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli