Kurkkusalaatti | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Yhteistyössä: Turun Osuuskauppa
Yhteistyössä: Turun Osuuskauppa
Kurkkusalaatti

Kurkkusalaatti

timer-icon15 min
Fork and knife
2 Kappaletta
Yhteistyössä: Turun Osuuskauppa
Fork and knife
2 Kappaletta
more-info
Kurkkusalaatti on vaivaton valmistaa. Kurkkusalaatti maistuu erityisesti tuhtien makujen vierellä, jolloin se raikastaa mukavasti kokonaisuutta. Kokeile kurkkusalaattia esimerkiksi lihapadan seuralaisena tai valutettuna ruokajogurtin joukossa.

Ainekset

1 kg
avomaankurkkuja
puntti tuoretta tilliä
2 - 3 kpl
valkosipulia

liemi

2 dl
väkiviinaetikkaa
1 dl
vettä
2 1/2 dl
hienoa sokeria
2 rkl
merisuolaa
1 rkl
sinapinsiemeniä
3 kpl
laakerinlehteä

Näin teet

1

Kiehauta liemen ainekset.

1 dl
vettä
2 rkl
merisuolaa
3 kpl
laakerinlehteä
1 rkl
sinapinsiemeniä
2 1/2 dl
hienoa sokeria
2 dl
väkiviinaetikkaa
2

Huuhtele kurkut huolellisesti. Raasta kurkut.

1 kg
avomaankurkkuja
3

Nypi tillin nuput. Leikkaa valkosipulit ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kurkut, tilli ja valkosipulit.

puntti tuoretta tilliä
2 - 3 kpl
valkosipulia
4

Jaa seos kannellisiin lasipurkkeihin ja kaada liemi kurkkuseoksen päälle purkkeihin niin että seos peittyy. Sekoita purkkien sisältöä ja sulje kannet. Anna maustua vähintään seuraavaan päivään. Kurkkusalaatti säilyy hyvänä kylmässä ainakin kuukauden.

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Kuvat:
TOK
Julkaistu: 17.7.2018
Muokattu: 18.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2075

496

0,5 g

114,0 g

113,0 g

3,5 g

3,5 g

19,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

puntti tuoretta tilliä,

2 dl väkiviinaetikkaa,

1 rkl sinapinsiemeniä,

3 kpl laakerinlehteä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli