Kurkkusalaatti
Kurkkusalaatti
Yhteistyössä

Kurkkusalaatti

Arvostele resepti
2 Kappaletta

15 min

Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Kurkkusalaatti on vaivaton valmistaa. Kurkkusalaatti maistuu erityisesti tuhtien makujen vierellä, jolloin se raikastaa mukavasti kokonaisuutta. Kokeile kurkkusalaattia esimerkiksi lihapadan seuralaisena tai valutettuna ruokajogurtin joukossa.

Ainekset

MääräAinesosa
1 kgavomaankurkkuja
puntti tuoretta tilliä
3 kplvalkosipulia

Liemi

2 dlväkiviinaetikkaa
1 dlvettä
2 1/2 dlhienoa sokeria
2 rklmerisuolaa
1 rklsinapinsiemeniä
3 kpllaakerinlehteä

Valmistus

  1. 1

    Kiehauta liemen ainekset.

    MääräAinesosa
    1 dlvettä
    2 rklmerisuolaa
    3 kpllaakerinlehteä
    1 rklsinapinsiemeniä
    2 1/2 dlhienoa sokeria
    2 dlväkiviinaetikkaa
  2. 2

    Huuhtele kurkut huolellisesti. Raasta kurkut.

    MääräAinesosa
    1 kgavomaankurkkuja
  3. 3

    Nypi tillin nuput. Leikkaa valkosipulit ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kurkut, tilli ja valkosipulit.

    MääräAinesosa
    puntti tuoretta tilliä
    3 kplvalkosipulia
  4. 4

    Jaa seos kannellisiin lasipurkkeihin ja kaada liemi kurkkuseoksen päälle purkkeihin niin että seos peittyy. Sekoita purkkien sisältöä ja sulje kannet. Anna maustua vähintään seuraavaan päivään. Kurkkusalaatti säilyy hyvänä kylmässä ainakin kuukauden.

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: puntti tuoretta tilliä, 2 dl väkiviinaetikkaa, 1 rkl sinapinsiemeniä, 3 kpl laakerinlehteä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Kuvat:
TOK
16.11.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä