Yhteistyössä: Kulman Keittiö

15 min

Nappaa talteen!
Kurkkusalaatti on vaivaton valmistaa. Kurkkusalaatti maistuu erityisesti tuhtien makujen vierellä, jolloin se raikastaa mukavasti kokonaisuutta. Kokeile kurkkusalaattia esimerkiksi lihapadan seuralaisena tai valutettuna ruokajogurtin joukossa.
| 1 kg | avomaankurkkuja |
| puntti tuoretta tilliä | |
| 3 kpl | valkosipulia |
| Liemi | |
|---|---|
| 2 dl | väkiviinaetikkaa |
| 1 dl | vettä |
| 2 1/2 dl | hienoa sokeria |
| 2 rkl | merisuolaa |
| 1 rkl | sinapinsiemeniä |
| 3 kpl | laakerinlehteä |
Kiehauta liemen ainekset.
Huuhtele kurkut huolellisesti. Raasta kurkut.
Nypi tillin nuput. Leikkaa valkosipulit ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kurkut, tilli ja valkosipulit.
Jaa seos kannellisiin lasipurkkeihin ja kaada liemi kurkkuseoksen päälle purkkeihin niin että seos peittyy. Sekoita purkkien sisältöä ja sulje kannet. Anna maustua vähintään seuraavaan päivään. Kurkkusalaatti säilyy hyvänä kylmässä ainakin kuukauden.


Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Kurkkusalaatti on vaivaton valmistaa. Kurkkusalaatti maistuu erityisesti tuhtien makujen vierellä, jolloin se raikastaa mukavasti kokonaisuutta. Kokeile kurkkusalaattia esimerkiksi lihapadan seuralaisena tai valutettuna ruokajogurtin joukossa.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | avomaankurkkuja |
| puntti tuoretta tilliä | |
| 3 kpl | valkosipulia |
Liemi | |
| 2 dl | väkiviinaetikkaa |
| 1 dl | vettä |
| 2 1/2 dl | hienoa sokeria |
| 2 rkl | merisuolaa |
| 1 rkl | sinapinsiemeniä |
| 3 kpl | laakerinlehteä |
Kiehauta liemen ainekset.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 dl | vettä |
| 2 rkl | merisuolaa |
| 3 kpl | laakerinlehteä |
| 1 rkl | sinapinsiemeniä |
| 2 1/2 dl | hienoa sokeria |
| 2 dl | väkiviinaetikkaa |
Huuhtele kurkut huolellisesti. Raasta kurkut.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | avomaankurkkuja |
Nypi tillin nuput. Leikkaa valkosipulit ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kurkut, tilli ja valkosipulit.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| puntti tuoretta tilliä | |
| 3 kpl | valkosipulia |
Jaa seos kannellisiin lasipurkkeihin ja kaada liemi kurkkuseoksen päälle purkkeihin niin että seos peittyy. Sekoita purkkien sisältöä ja sulje kannet. Anna maustua vähintään seuraavaan päivään. Kurkkusalaatti säilyy hyvänä kylmässä ainakin kuukauden.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
496
Energiaa kcal
2075
Energiaa kj
0,5 g
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
114,0 g
Hiilihydraatteja
113,0 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
3,5 g
Proteiinia
19,2 g
Suolaa
496
Energiaa kcal
2075
Energiaa kj
0,5 g
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
114,0 g
Hiilihydraatteja
113,0 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
3,5 g
Proteiinia
19,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: puntti tuoretta tilliä, 2 dl väkiviinaetikkaa, 1 rkl sinapinsiemeniä, 3 kpl laakerinlehteä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli