Kuutamokiisseli | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Kuutamokiisseli

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta

Ainekset

8 dl
Täysmaitoa
1 kpl
Vaniljatanko
1 dl
Sokeria

suurustamiseen:

2 dl
Maitoa
4 rkl
Perunajauhoja
1 - 2 tl
Vaniljasokeria
1 rkl
Sokeria pinnalle

lisäksi:

2 dl
Vadelmahilloa
1 kpl
(200 g) pakastevadelmia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Halkaise vaniljatanko pitkittäin ja laita paksupohjaiseen kattilaan. Lisää maito ja kuumenna se kiehuvaksi.Sekoita maidon kuumentuessa suurus eli kylmään maitotilkkaan perunajauhot. Nosta kattila levyltä. Sekoita kuumaan maitoon ensin sokeri, sitten pohjaa myöten sekoittaen ja hitaasti nauhana kaataen suurus. Sekoita kunnes maito alkaa saeta.Nosta kattila kuumalle levylle ja kiehauta kerran sekoittamatta. Kiisseli on valmista, kun siitä pulpahtaa pinnalle pari kuplaa.Nosta kattila levyltä ja sekoita kiisseliin vaniljasokeri ja lisää sokeria, jos haluat. Ripottele sitten sen pintaan vielä hiukan sokeria kuortumisen estämiseksi.Jäähdytä kiisseli haaleaksi. Poista vaniljatanko ja kaada kiisseli kulhoon. Peitä kulho kelmulla tarjoamiseen asti.Sekoita vadelmahillo ja puolisulat marjat. Tarjoa kiisselin lisänä.

Resepti:
Prijo Muurinen
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 10.12.2004
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.