Kuutamokiisseli

Nappaa talteen!
| 8 dl | täysmaitoa |
| 1 kpl | vaniljatanko |
| 1 dl | sokeria |
| Suurustamiseen: | |
|---|---|
| 2 dl | maitoa |
| 4 rkl | perunajauhoja |
| 1 - 2 tl | vaniljasokeria |
| 1 rkl | sokeria pinnalle |
| Lisäksi: | |
| 2 dl | vadelmahilloa |
| 1 kpl | (200 g) pakastevadelmia |
- 1.
Halkaise vaniljatanko pitkittäin ja laita paksupohjaiseen kattilaan. Lisää maito ja kuumenna se kiehuvaksi.Sekoita maidon kuumentuessa suurus eli kylmään maitotilkkaan perunajauhot. Nosta kattila levyltä. Sekoita kuumaan maitoon ensin sokeri, sitten pohjaa myöten sekoittaen ja hitaasti nauhana kaataen suurus. Sekoita kunnes maito alkaa saeta.Nosta kattila kuumalle levylle ja kiehauta kerran sekoittamatta. Kiisseli on valmista, kun siitä pulpahtaa pinnalle pari kuplaa.Nosta kattila levyltä ja sekoita kiisseliin vaniljasokeri ja lisää sokeria, jos haluat. Ripottele sitten sen pintaan vielä hiukan sokeria kuortumisen estämiseksi.Jäähdytä kiisseli haaleaksi. Poista vaniljatanko ja kaada kiisseli kulhoon. Peitä kulho kelmulla tarjoamiseen asti.Sekoita vadelmahillo ja puolisulat marjat. Tarjoa kiisselin lisänä.
Kuutamokiisseli
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 8 dl | täysmaitoa |
| 1 kpl | vaniljatanko |
| 1 dl | sokeria |
Suurustamiseen: | |
| 2 dl | maitoa |
| 4 rkl | perunajauhoja |
| 1 - 2 tl | vaniljasokeria |
| 1 rkl | sokeria pinnalle |
Lisäksi: | |
| 2 dl | vadelmahilloa |
| 1 kpl | (200 g) pakastevadelmia |
Valmistus
- 1
Halkaise vaniljatanko pitkittäin ja laita paksupohjaiseen kattilaan. Lisää maito ja kuumenna se kiehuvaksi.Sekoita maidon kuumentuessa suurus eli kylmään maitotilkkaan perunajauhot. Nosta kattila levyltä. Sekoita kuumaan maitoon ensin sokeri, sitten pohjaa myöten sekoittaen ja hitaasti nauhana kaataen suurus. Sekoita kunnes maito alkaa saeta.Nosta kattila kuumalle levylle ja kiehauta kerran sekoittamatta. Kiisseli on valmista, kun siitä pulpahtaa pinnalle pari kuplaa.Nosta kattila levyltä ja sekoita kiisseliin vaniljasokeri ja lisää sokeria, jos haluat. Ripottele sitten sen pintaan vielä hiukan sokeria kuortumisen estämiseksi.Jäähdytä kiisseli haaleaksi. Poista vaniljatanko ja kaada kiisseli kulhoon. Peitä kulho kelmulla tarjoamiseen asti.Sekoita vadelmahillo ja puolisulat marjat. Tarjoa kiisselin lisänä.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 2.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä












