Kylmä kalkkunaleike

Nappaa talteen!
| 1 kg | kalkkunarulla |
| 1 - 2 rkl | öljyä |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | sitruunapippuria |
| Kastike: | |
|---|---|
| 1 dl | paistolientä |
| 1 1/2 dl | ranskankermaa |
| suolaa | |
| sitruunapippuria | |
| currya | |
| valkosipulinkynsi puristettuna | |
| persiljasilppua | |
- 1.
Hiero kalkkunarulla öljyllä ja nosta paistopussiin. Ripottele rullan päälle suolaa ja pippuria. Sulje pussi ja nosta matalaan vuokaan. Kypsennä kalkkunaa 200 asteen lämmössä noin 40 minuuttia. Käännä rullaa välillä. Jäähdytä liha pussissa, mutta valuta paistoliemi talteen. Leikkaa liha kylmänä ohuiksi viipaleiksi.Sekoita paistoliemeen ranskankerma ja mausteet. Tarjoa liha ja kastike kylminä alkupaloina kuumien perunoiden lisänä.
Kylmä kalkkunaleike
Ainekset (10 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | kalkkunarulla |
| 1 - 2 rkl | öljyä |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | sitruunapippuria |
Kastike: | |
| 1 dl | paistolientä |
| 1 1/2 dl | ranskankermaa |
| suolaa | |
| sitruunapippuria | |
| currya | |
| valkosipulinkynsi puristettuna | |
| persiljasilppua | |
Valmistus
- 1
Hiero kalkkunarulla öljyllä ja nosta paistopussiin. Ripottele rullan päälle suolaa ja pippuria. Sulje pussi ja nosta matalaan vuokaan. Kypsennä kalkkunaa 200 asteen lämmössä noin 40 minuuttia. Käännä rullaa välillä. Jäähdytä liha pussissa, mutta valuta paistoliemi talteen. Leikkaa liha kylmänä ohuiksi viipaleiksi.Sekoita paistoliemeen ranskankerma ja mausteet. Tarjoa liha ja kastike kylminä alkupaloina kuumien perunoiden lisänä.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä
- 2.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Arja Elina hankki airfryerin – Sen jälkeen mikään ei ollut kuin ennen
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Neulotut lapaset – kolme perusohjetta












