Kylmä kalkkunaleike

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa
1 kgkalkkunarulla
1 - 2 rklöljyä
1 tlsuolaa
1 tlsitruunapippuria

Kastike:

1 dlpaistolientä
1 1/2 dlranskankermaa
suolaa
sitruunapippuria
currya
valkosipulinkynsi puristettuna
persiljasilppua

Valmistus

  1. 1

    Hiero kalkkunarulla öljyllä ja nosta paistopussiin. Ripottele rullan päälle suolaa ja pippuria. Sulje pussi ja nosta matalaan vuokaan. Kypsennä kalkkunaa 200 asteen lämmössä noin 40 minuuttia. Käännä rullaa välillä. Jäähdytä liha pussissa, mutta valuta paistoliemi talteen. Leikkaa liha kylmänä ohuiksi viipaleiksi.Sekoita paistoliemeen ranskankerma ja mausteet. Tarjoa liha ja kastike kylminä alkupaloina kuumien perunoiden lisänä.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
PIrjo Muurinen
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä