Kylmäsavulohi-pinaattikeitto
15 min

Nappaa talteen!
Tämä lohikeitto on vartissa valmis – kiitos pakastevihannesten. Täyteläinen kalakeitto on arjen pelastus, sillä se valmistuu paitsi tosi nopeasti myös hurjan helposti.
| 100 g | kylmäsavulohta |
| 4 dl | vettä |
| 3 | maustepippuria |
| 1 | kalaliemikuutio |
| 75 g | (0,5 pussia) pakastepinaattia |
| 250 g | (1 pussi) pakastekasvissuikaleita |
| 2 dl | (1 prk) ruokakermaa |
| 1 rkl | vehnäjauhoja |
| 1/2 tl | suolaa |
| ripaus rouhittua mustapippuria | |
| 1/2 | ruukkua tilliä |
- 1.
Suikaloi kylmäsavulohi. Kuumenna vesi, maustepippurit ja kalaliemi kattilassa. Lisää jäinen pinaatti ja kasvissuikaleet. Kuumenna kiehuvaksi.
- 2.
Sekoita vehnäjauhot kermaan. Kaada seos kattilaan ja keitä välillä sekoitellen noin 5 minuuttia.
- 3.
Lisää lohisuikaleet ja mausta keitto suolalla ja mustapippurilla. Peitä kattila kannella ja anna makujen tekeytyä pari minuuttia. Silppua tilli keiton päälle.
Tämä lohikeitto on vartissa valmis – kiitos pakastevihannesten. Täyteläinen kalakeitto on arjen pelastus, sillä se valmistuu paitsi tosi nopeasti myös hurjan helposti.
Ainekset (2 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 100 g | kylmäsavulohta |
| 4 dl | vettä |
| 3 | maustepippuria |
| 1 | kalaliemikuutio |
| 75 g | (0,5 pussia) pakastepinaattia |
| 250 g | (1 pussi) pakastekasvissuikaleita |
| 2 dl | (1 prk) ruokakermaa |
| 1 rkl | vehnäjauhoja |
| 1/2 tl | suolaa |
| ripaus rouhittua mustapippuria | |
| 1/2 | ruukkua tilliä |
Valmistus
- 1
Suikaloi kylmäsavulohi. Kuumenna vesi, maustepippurit ja kalaliemi kattilassa. Lisää jäinen pinaatti ja kasvissuikaleet. Kuumenna kiehuvaksi.
Määrä Ainesosa 100 g kylmäsavulohta 1 kalaliemikuutio 3 maustepippuria 4 dl vettä 75 g (0,5 pussia) pakastepinaattia 250 g (1 pussi) pakastekasvissuikaleita - 2
Sekoita vehnäjauhot kermaan. Kaada seos kattilaan ja keitä välillä sekoitellen noin 5 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 rkl vehnäjauhoja 2 dl (1 prk) ruokakermaa - 3
Lisää lohisuikaleet ja mausta keitto suolalla ja mustapippurilla. Peitä kattila kannella ja anna makujen tekeytyä pari minuuttia. Silppua tilli keiton päälle.
Määrä Ainesosa 1/2 tl suolaa ripaus rouhittua mustapippuria 1/2 ruukkua tilliä
Ravintosisältö
306
Energiaa kcal
1282
Energiaa kj
20,5 g
Rasvaa
9,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
14,5 g
Hiilihydraatteja
10,0 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
14,0 g
Proteiinia
1,0 g
Suolaa
306
Energiaa kcal
1282
Energiaa kj
20,5 g
Rasvaa
9,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
14,5 g
Hiilihydraatteja
10,0 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
14,0 g
Proteiinia
1,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: kalaliemikuutio, ruukkua tilliä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























