Kylmäsavulohi-pinaattikeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kylmäsavulohi-pinaattikeitto
Play

Kylmäsavulohi-pinaattikeitto

timer-icon15 min
Fork and knife
2 Annosta
Fork and knife
2 Annosta
Tämä lohikeitto on vartissa valmis – kiitos pakastevihannesten. Täyteläinen kalakeitto on arjen pelastus, sillä se valmistuu paitsi tosi nopeasti myös hurjan helposti.

Ainekset

100 g
kylmäsavulohta
4 dl
vettä
3
maustepippuria
1
kalaliemikuutio
75 g
(0,5 pussia) pakastepinaattia
250 g
(1 pussi) pakastekasvissuikaleita
2 dl
(1 prk) ruokakermaa
1 rkl
vehnäjauhoja
1/2 tl
suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
1/2
ruukkua tilliä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Suikaloi kylmäsavulohi. Kuumenna vesi, maustepippurit ja kalaliemi kattilassa. Lisää jäinen pinaatti ja kasvissuikaleet. Kuumenna kiehuvaksi.

100 g
kylmäsavulohta
1
kalaliemikuutio
3
maustepippuria
4 dl
vettä
75 g
(0,5 pussia) pakastepinaattia
250 g
(1 pussi) pakastekasvissuikaleita
2

Sekoita vehnäjauhot kermaan. Kaada seos kattilaan ja keitä välillä sekoitellen noin 5 minuuttia.

1 rkl
vehnäjauhoja
2 dl
(1 prk) ruokakermaa
3

Lisää lohisuikaleet ja mausta keitto suolalla ja mustapippurilla. Peitä kattila kannella ja anna makujen tekeytyä pari minuuttia. Silppua tilli keiton päälle.

1/2 tl
suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
1/2
ruukkua tilliä
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Kaisa Jouhki
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 9.1.2019
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1282

306

20,5 g

9,5 g

14,5 g

10,0 g

3,5 g

14,0 g

1,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

kalaliemikuutio,

ruukkua tilliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli