Suikaloi kylmäsavulohi. Kuumenna vesi, maustepippurit ja kalaliemi kattilassa. Lisää jäinen pinaatti ja kasvissuikaleet. Kuumenna kiehuvaksi.
Sekoita vehnäjauhot kermaan. Kaada seos kattilaan ja keitä välillä sekoitellen noin 5 minuuttia.
Lisää lohisuikaleet ja mausta keitto suolalla ja mustapippurilla. Peitä kattila kannella ja anna makujen tekeytyä pari minuuttia. Silppua tilli keiton päälle.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1282
306
20,5 g
9,5 g
14,5 g
10,0 g
3,5 g
14,0 g
1,0 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
kalaliemikuutio,
ruukkua tilliä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli