Kylmäsavulohi-pinaattikeitto

arvosana5/5

(1)arvio
2 Annosta

15 min

Tämä lohikeitto on vartissa valmis – kiitos pakastevihannesten. Täyteläinen kalakeitto on arjen pelastus, sillä se valmistuu paitsi tosi nopeasti myös hurjan helposti.

Ainekset (2 annosta)

MääräAinesosa
100 gkylmäsavulohta
4 dlvettä
3 maustepippuria
1 kalaliemikuutio
75 g(0,5 pussia) pakastepinaattia
250 g(1 pussi) pakastekasvissuikaleita
2 dl (1 prk) ruokakermaa
1 rklvehnäjauhoja
1/2 tlsuolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
1/2 ruukkua tilliä

Valmistus

  1. 1

    Suikaloi kylmäsavulohi. Kuumenna vesi, maustepippurit ja kalaliemi kattilassa. Lisää jäinen pinaatti ja kasvissuikaleet. Kuumenna kiehuvaksi.

    MääräAinesosa
    100 gkylmäsavulohta
    1 kalaliemikuutio
    3 maustepippuria
    4 dlvettä
    75 g(0,5 pussia) pakastepinaattia
    250 g(1 pussi) pakastekasvissuikaleita
  2. 2

    Sekoita vehnäjauhot kermaan. Kaada seos kattilaan ja keitä välillä sekoitellen noin 5 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 rklvehnäjauhoja
    2 dl (1 prk) ruokakermaa
  3. 3

    Lisää lohisuikaleet ja mausta keitto suolalla ja mustapippurilla. Peitä kattila kannella ja anna makujen tekeytyä pari minuuttia. Silppua tilli keiton päälle.

    MääräAinesosa
    1/2 tlsuolaa
    ripaus rouhittua mustapippuria
    1/2 ruukkua tilliä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: kalaliemikuutio, ruukkua tilliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Kaisa Jouhki
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
9.1.2019
|
Päivitetty: 2.10.2025

Samankaltaisia reseptejä