Lammasmurekevartaat | Vartaat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Lammasmurekevartaat

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

500 g
Jauhettua lammasta tai paistijauhelihaa
2 kpl
Pientä sipulia
2 - 3 kpl
Valkosipulinkynttä
1 tl
Garam masalaa
1 tl
Jeeraa
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Maustepaprikaa hienonnettuna
Pala raastettua inkiväärinjuurta halutessasi
2 rkl
Maissitärkkelystä
2 dl
Vettä
2 kpl
Munaa
1 tl
Kuivattua tai 1 rkl tuoretta minttua tai korianteria hienonnettuna

voiteluun:

1 rkl
Öljyä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet hyvin hienoksi silpuksi kulhoon. Poista maustepaprikasta kanta ja siemenet. Hienonna kuori hienoksi ja lisää samaan kulhoon. Raasta kulhoon myös kuorittua inkivääriä, jos haluat. Lisää vesi ja jauheliha. Sekoita hyvin ja ala lisätä muita aineksia. Sekoita, kunnes mureke alkaa hiukan tarttua käsiin tai kulhon seinämiin. Muovaa siitä sitten kylmään veteen kastelluin käsin isoja pullia ja työnnä ne vartaisiin. Voitele pinnat kevyesti öljyllä ja kypsennä pullat grillaten. Samoilla lämpimillä voit grillata muutaman pistellyn tai päästä viilletyn tomaatin. Ruskistetut sipulirenkaatkin sopivat lisäkkeiksi.

Resepti:
Pirjo Muurinen
Kuvat:
pekka haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 23.12.2004
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.