Lammaspyörykät

arvosana3/5

(3)arviota
4 Annosta

45 min

Herkulliset lammaspyörykät haudutetaan pannulla kypsiksi. Pyörykät saavat kylkeen tomaattisen kastikkeen. Tarjoa lammaspullien kanssa esimerkiksi perunamuusia.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 gjauhettua lampaanlihaa
1 kpliso sipuli
3 - 4 kplvalkosipulinkynttä
1 dlkorppujauhoja
1 dlvettä
1 dlkermaviiliä
2 kplmunaa
1 tlsuolaa
1/2 tlmustapippurirouhetta
1/2 tlpaprikaa
1/2 tljauhettua maustepippuria

Paistamiseen

1 - 2 rklöljyä
2 dlvettä

Kastike

25 gvoita tai margariinia
3 rklvehnäjauhoja
400 gtomaattimurskaa basilikalla maustettuna
1 kplsipuli
1 tlruokosokeria
1/4 tlsuolaa
1/4 tlvalkopippuria

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Yhdistä kulhossa sipulit, jauheliha, korppujauhot, vesi, kermaviili, kananmuna ja mausteet. Vaivaa, kunnes taikina alkaa tarttua hiukan kulhon reunoihin.

    MääräAinesosa
    1 kpliso sipuli
    3 - 4 kplvalkosipulinkynttä
    500 gjauhettua lampaanlihaa
    1 dlkorppujauhoja
    1 dlvettä
    1 dlkermaviiliä
    2 kplmunaa
    1 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippurirouhetta
    1/2 tlpaprikaa
    1/2 tljauhettua maustepippuria
  2. 2

    Muovaa taikina tangoksi ja jaa yhtä suuriin paloihin. Kastele kätesi kylmään veteen ja pyöritä palat pulliksi leikkuulaudalle.

  3. 3

    Paista lihapullat pannulla öljyssä käännellen kauniin ruskeiksi. Lisää pannuun vesi ja peitä pannu kannella. Alenna levyn lämpöä ja hauduta pullia sillä aikaa, kun valmistat kastikkeen.

    MääräAinesosa
    1 - 2 rklöljyä
    2 dlvettä
  4. 4

    Kuori ja hienonna sipuli. Paista sipulia voissa kasarissa muutama minuutti. Sekoita joukkoon jauhot ja anna jauhojen ruskistua hetken. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Kiehauta. Kaada kastike lihapullien joukkoon paistinpannuun. Keitä hiljalleen välillä sekoittaen 10 minuuttia. Tarjoa lisänä perunasosetta

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    25 gvoita tai margariinia
    3 rklvehnäjauhoja
    400 gtomaattimurskaa basilikalla maustettuna
    1 tlruokosokeria
    1/4 tlsuolaa
    1/4 tlvalkopippuria

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
22.10.2018
|
Päivitetty: 29.9.2025

Samankaltaisia reseptejä