Lammaspyörykät - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lammaspyörykät

???
Annokset
4
Jaa Somessa

Ainekset

500 g
Jauhettua lampaanlihaa tai naudan paistijauhelihaa
1 kpl
Iso sipuli
3 - 4 kpl
Valkosipulinkynttä
1 dl
Korppujauhoja
1 dl
Vettä
1 dl
Kermaa tai kermaviiliä
2 kpl
Munaa
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippurirouhetta
1/2 tl
Paprikaa
1/2 tl
Jauhettua maustepippuria tai nelimaustetta
(0,5 tl kuminaa tai kardemummaa hienonnettuna)

PAISTAMISEEN:

1 - 2 rkl
Öljyä
2 dl
Vettä

KASTIKE:

25 g
Voita tai margariinia
3 rkl
Vehnäjauhoja
400 g
Tomaattimurskaa basilikalla maustettuna
1 kpl
Sipuli
1 tl
Ruokosokeria
1/4 tl suolaa ja valkopippuria
(1 dl kermaa tai smetanaa)

KORISTELUUN:

1 rkl
Roseepippureita

Näin teet

1

Kuori ja paloittele sipuli ja valkosipulinkynnet monitoimikoneeseen. Lisää vesi ja kerma. Hienonna. Kaada jauheliha kulhoon ja sekoita siihen sipulisilppu ja kaikki muut aineet. Vaivaa, kunnes taikina alkaa tarttua hiukan kulhon reunoihin.Muovaa taikina tangoksi ja jaa yhtä suuriin paloihin. Kastele kätesi kylmään veteen ja pyöritä palat pulliksi leikkuulaudalle. Paista ne öljyssä käännellen puoli pannullista kerrallaan paistinpannussa kauniin ruskeiksi.Lisää pannuun vesi ja peitä pannu kannella. Alenna levyn lämpöä ja hauduta pullia sillä aikaa, kun valmistat kastikkeen.Sulata voi kasarissa. Sekoita joukkoon jauhot ja sekoita hiukan ruskistaen. Lisää tomaattimurske. Sekoita ja kiehauta. Lisää lihapullien joukossa oleva vesi. Sekoita taas ja kiehauta.Kaada kastike lihapullien joukkoon paistinpannuun. Huuhtele tomaattitölkki pienellä vesimäärällä ja kaada sekin kastikkeeseen. Lisää joukkoon myös kuorittu sipuli ja mausteet. Keitä hiljalleen välillä sekoittaen, kunnes sipuli kypsyy. Lisää lopuksi kerma ja roseepippurit.Tarjoa lisänä perunasosetta.

Resepti
Pirjo Muurinen
Kuvat
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 23.12.2004
Muokattu: 15.5.2019