Lammaspyörykät
45 min

Nappaa talteen!
Herkulliset lammaspyörykät haudutetaan pannulla kypsiksi. Pyörykät saavat kylkeen tomaattisen kastikkeen. Tarjoa lammaspullien kanssa esimerkiksi perunamuusia.
| 500 g | jauhettua lampaanlihaa |
| 1 kpl | iso sipuli |
| 3 - 4 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 dl | korppujauhoja |
| 1 dl | vettä |
| 1 dl | kermaviiliä |
| 2 kpl | munaa |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippurirouhetta |
| 1/2 tl | paprikaa |
| 1/2 tl | jauhettua maustepippuria |
| Paistamiseen | |
|---|---|
| 1 - 2 rkl | öljyä |
| 2 dl | vettä |
| Kastike | |
| 25 g | voita tai margariinia |
| 3 rkl | vehnäjauhoja |
| 400 g | tomaattimurskaa basilikalla maustettuna |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 tl | ruokosokeria |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | valkopippuria |
- 1.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Yhdistä kulhossa sipulit, jauheliha, korppujauhot, vesi, kermaviili, kananmuna ja mausteet. Vaivaa, kunnes taikina alkaa tarttua hiukan kulhon reunoihin.
- 2.
Muovaa taikina tangoksi ja jaa yhtä suuriin paloihin. Kastele kätesi kylmään veteen ja pyöritä palat pulliksi leikkuulaudalle.
- 3.
Paista lihapullat pannulla öljyssä käännellen kauniin ruskeiksi. Lisää pannuun vesi ja peitä pannu kannella. Alenna levyn lämpöä ja hauduta pullia sillä aikaa, kun valmistat kastikkeen.
- 4.
Kuori ja hienonna sipuli. Paista sipulia voissa kasarissa muutama minuutti. Sekoita joukkoon jauhot ja anna jauhojen ruskistua hetken. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Kiehauta. Kaada kastike lihapullien joukkoon paistinpannuun. Keitä hiljalleen välillä sekoittaen 10 minuuttia. Tarjoa lisänä perunasosetta
Herkulliset lammaspyörykät haudutetaan pannulla kypsiksi. Pyörykät saavat kylkeen tomaattisen kastikkeen. Tarjoa lammaspullien kanssa esimerkiksi perunamuusia.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | jauhettua lampaanlihaa |
| 1 kpl | iso sipuli |
| 3 - 4 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 dl | korppujauhoja |
| 1 dl | vettä |
| 1 dl | kermaviiliä |
| 2 kpl | munaa |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippurirouhetta |
| 1/2 tl | paprikaa |
| 1/2 tl | jauhettua maustepippuria |
Paistamiseen | |
| 1 - 2 rkl | öljyä |
| 2 dl | vettä |
Kastike | |
| 25 g | voita tai margariinia |
| 3 rkl | vehnäjauhoja |
| 400 g | tomaattimurskaa basilikalla maustettuna |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 tl | ruokosokeria |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | valkopippuria |
Valmistus
- 1
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Yhdistä kulhossa sipulit, jauheliha, korppujauhot, vesi, kermaviili, kananmuna ja mausteet. Vaivaa, kunnes taikina alkaa tarttua hiukan kulhon reunoihin.
Määrä Ainesosa 1 kpl iso sipuli 3 - 4 kpl valkosipulinkynttä 500 g jauhettua lampaanlihaa 1 dl korppujauhoja 1 dl vettä 1 dl kermaviiliä 2 kpl munaa 1 tl suolaa 1/2 tl mustapippurirouhetta 1/2 tl paprikaa 1/2 tl jauhettua maustepippuria - 2
Muovaa taikina tangoksi ja jaa yhtä suuriin paloihin. Kastele kätesi kylmään veteen ja pyöritä palat pulliksi leikkuulaudalle.
- 3
Paista lihapullat pannulla öljyssä käännellen kauniin ruskeiksi. Lisää pannuun vesi ja peitä pannu kannella. Alenna levyn lämpöä ja hauduta pullia sillä aikaa, kun valmistat kastikkeen.
Määrä Ainesosa 1 - 2 rkl öljyä 2 dl vettä - 4
Kuori ja hienonna sipuli. Paista sipulia voissa kasarissa muutama minuutti. Sekoita joukkoon jauhot ja anna jauhojen ruskistua hetken. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Kiehauta. Kaada kastike lihapullien joukkoon paistinpannuun. Keitä hiljalleen välillä sekoittaen 10 minuuttia. Tarjoa lisänä perunasosetta
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 25 g voita tai margariinia 3 rkl vehnäjauhoja 400 g tomaattimurskaa basilikalla maustettuna 1 tl ruokosokeria 1/4 tl suolaa 1/4 tl valkopippuria
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























