Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lammasruukku

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta

Ainekset

1 kg
Luutonta lammaspaistia
5 kpl
Valkosipulin kynttä
2 kpl
Sipulia
2 kpl
Porkkanaa
Öljyä paistamiseen
2 kpl
Laakerinlehteä
10 kpl
Mustaippuria
1 tl
Suolaa
1 dl
Vettä
4 dl
Punaviiniä

Suurustamiseen:

3 rkl
Suurustetta ruskeille kastikkeille

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Ota lammaspaisti jääkaappiin sulamaan 2 vrk ennen kypsentämistä. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen paloittelemista. Leikkaa liha reiluksi paloiksi ja anna tarvittaessa vielä lämmetä lähes huoneenlämpöiseksi. Kuori ja paloittele valkosipulit, sipulit ja porkkanat. Ruskista lihapalat pannulla öljyssä useammassa erässä, ettei pannu jäähdy liikaa ja nesteet valu lihasta pois. Nosta paistetut lihapalat uunipataan, mausta ja lisää kasvikset. Kaada päälle vesi ja punaviini. Kypsennä ruokaa 150 asteessa kaksi tuntia. Sekoita suuruste joukkoon paistamisen loppuvaiheessa ja pane ruukku uuniin vielä hetkeksi. Tarjoile perunoiden tai riisin kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 27.3.2006
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.