Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 kgluutonta lammaspaistia
5 kplvalkosipulin kynttä
2 kplsipulia
2 kplporkkanaa
öljyä paistamiseen
2 kpllaakerinlehteä
10 kplmustaippuria
1 tlsuolaa
1 dlvettä
4 dlpunaviiniä

Suurustamiseen:

3 rklsuurustetta ruskeille kastikkeille

Valmistus

  1. 1

    Ota lammaspaisti jääkaappiin sulamaan 2 vrk ennen kypsentämistä. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen paloittelemista. Leikkaa liha reiluksi paloiksi ja anna tarvittaessa vielä lämmetä lähes huoneenlämpöiseksi. Kuori ja paloittele valkosipulit, sipulit ja porkkanat. Ruskista lihapalat pannulla öljyssä useammassa erässä, ettei pannu jäähdy liikaa ja nesteet valu lihasta pois. Nosta paistetut lihapalat uunipataan, mausta ja lisää kasvikset. Kaada päälle vesi ja punaviini. Kypsennä ruokaa 150 asteessa kaksi tuntia. Sekoita suuruste joukkoon paistamisen loppuvaiheessa ja pane ruukku uuniin vielä hetkeksi. Tarjoile perunoiden tai riisin kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä