Lämmin bataatti-papusalaatti

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 gbataattia
2 kplpunasipulia
2 rklöljyä
1 rklhunajaa
2 rklsitruunamehua
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria
1 kpl(400 /260 g) kidneypapuja
8 kplkirsikkatomaattia
persiljasilppua

Lisäksi

raejuustoa

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja kuutioi bataatti. Kuori ja lohko sipulit. Pane ainekset uunivuokaan. Sekoita öljy, hunaja, sitruunamehu ja mausteet keskenään. Kaada seos vuokaan. Paahda aineksia 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

    Huuhdo pavut siivilässä ja siirrä hetkeksi uuniin kuumenemaan. Lisää päälle halkaistut tomaatit ja persiljasilppua. Tarjoa raejuuston kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,5 tl Suolaa, 0,5 tl Mustapippuria, Persiljasilppua, Raejuustoa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025