Lämmin juures-ohrasalaatti

Juureksista, ohrasta ja pinjansiemenistä syntyy monikäyttöinen herkku, joka maistuu niin omana aterianaan tai vaikkapa kanan kanssa lisäkkeenä. Tuore rucola ja sitruunainen kastike korostavat juuresten lempeää makua.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplpalsternakka
2 kplporkkanaa
pala lanttua
2 rkloliiviöljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria
2 dltäysjyväohraa
5 dlkasvislientä
1 kplpinjansiemeniä (70 g)
100 grucolasalaattia

Kastike

1/2 kplsitruunan mehu
2 rkloliiviöljyä
1 rklomenaviinietikkaa
1 rklvaahterasiirappia
rouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja kuutioi juurekset. Siirrä juurekset uunipellille. Pirskota oliiviöljy juuresten päälle. Mausta kevyesti. Paahda 225-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Keitä ohra kasvisliemessä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Nostele tarjoiluvadille rucolasalaatti. Asettele päälle lämpimät juurekset ja paahdetut pinjansiemenet. Pirskota kastike päälle.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Pala lanttua, Suolaa, Rouhittua mustapippuria, Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä