Kuori ja kuutioi juurekset. Siirrä juurekset uunipellille. Pirskota oliiviöljy juuresten päälle. Mausta kevyesti. Paahda 225-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Keitä ohra kasvisliemessä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Nostele tarjoiluvadille rucolasalaatti. Asettele päälle lämpimät juurekset ja paahdetut pinjansiemenet. Pirskota kastike päälle.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
339
1418
17,8 g
2,8 g
35,5 g
7,5 g
6,0 g
5,5 g
1,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Pala lanttua,
Suolaa,
Rouhittua mustapippuria,
Rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli