Lämmin juures-ohrasalaatti

Nappaa talteen!
Juureksista, ohrasta ja pinjansiemenistä syntyy monikäyttöinen herkku, joka maistuu niin omana aterianaan tai vaikkapa kanan kanssa lisäkkeenä. Tuore rucola ja sitruunainen kastike korostavat juuresten lempeää makua.
| 1 kpl | palsternakka |
| 2 kpl | porkkanaa |
| pala lanttua | |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
| 2 dl | täysjyväohraa |
| 5 dl | kasvislientä |
| 1 kpl | pinjansiemeniä (70 g) |
| 100 g | rucolasalaattia |
| Kastike | |
|---|---|
| 1/2 kpl | sitruunan mehu |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1 rkl | omenaviinietikkaa |
| 1 rkl | vaahterasiirappia |
| rouhittua mustapippuria | |
- 1.
Kuori ja kuutioi juurekset. Siirrä juurekset uunipellille. Pirskota oliiviöljy juuresten päälle. Mausta kevyesti. Paahda 225-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Keitä ohra kasvisliemessä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Nostele tarjoiluvadille rucolasalaatti. Asettele päälle lämpimät juurekset ja paahdetut pinjansiemenet. Pirskota kastike päälle.
Lämmin juures-ohrasalaatti
Juureksista, ohrasta ja pinjansiemenistä syntyy monikäyttöinen herkku, joka maistuu niin omana aterianaan tai vaikkapa kanan kanssa lisäkkeenä. Tuore rucola ja sitruunainen kastike korostavat juuresten lempeää makua.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | palsternakka |
| 2 kpl | porkkanaa |
| pala lanttua | |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
| 2 dl | täysjyväohraa |
| 5 dl | kasvislientä |
| 1 kpl | pinjansiemeniä (70 g) |
| 100 g | rucolasalaattia |
Kastike | |
| 1/2 kpl | sitruunan mehu |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1 rkl | omenaviinietikkaa |
| 1 rkl | vaahterasiirappia |
| rouhittua mustapippuria | |
Valmistus
- 1
Kuori ja kuutioi juurekset. Siirrä juurekset uunipellille. Pirskota oliiviöljy juuresten päälle. Mausta kevyesti. Paahda 225-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Keitä ohra kasvisliemessä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Nostele tarjoiluvadille rucolasalaatti. Asettele päälle lämpimät juurekset ja paahdetut pinjansiemenet. Pirskota kastike päälle.
Ravintosisältö
339
Energiaa kcal
1418
Energiaa kj
17,8 g
Rasvaa
2,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
35,5 g
Hiilihydraatteja
7,5 g
Sokereita
6,0 g
Kuituja
5,5 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
339
Energiaa kcal
1418
Energiaa kj
17,8 g
Rasvaa
2,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
35,5 g
Hiilihydraatteja
7,5 g
Sokereita
6,0 g
Kuituja
5,5 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Pala lanttua, Suolaa, Rouhittua mustapippuria, Rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























