Lämmin kuskus-vihannessalaatti - Yhteishyvä

Lämmin kuskus-vihannessalaatti

???
Annokset
4
Valmistusaika
15 min
Jaa Somessa

Ainekset

5 dl
Vettä
1/2 dl
Oliiviöljyä
2 kpl
Kasvis- tai yrttiliemikuutiota tai 2 rkl kasvisfondia
400 g
Kuskus-ryynejä
1/2 kpl
Sitruunan mehu
2 kpl
Valkosipulin kynttä murskattuna (halutessasi)
75 g
Aurinkokuivattuja tomaatteja
1 kpl
Parsakaali
2 - 3 kpl
Tomaattia
Nippu ruohosipulia
Mustapippuria myllystä
Yrttisuolaa

Näin teet

1

Mittaa kattilaan vesi ja öljy, murenna mukaan liemikuutiot. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja nosta kattila levyltä. Sekoita liemeen kuskus-ryynit, peitä kannella ja anna ryynien turvota, kunnes kaikki liemi on imeytynyt niihin. Leikkaa parsakaali pieniksi kukinnoiksi ja kiehauta niitä hetki. Lisää ryynien joukkoon valkosipulit, sitruunan mehu ja suikaloidut aurinkokuivatut tomaatit. Lohko tomaatit ja silppua ruohosipuli ja lisää ne ja valutettu parsakaali salaattiin.

Resepti
Riitta Pojanluoma
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 25.9.2007
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa