Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lampaanpaisti

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta

Ainekset

1 kpl
(2-2,5 kg) luuton lampaanpaisti (pakaste)
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria
Muutama kokonainen valkosipulin kynsi
1 kpl
Ruukku tuoretta minttua
1 rkl
Öljyä

Valeluun:

1 dl
Kuivaa valkoviiniä tai lihalientä

Kastike:

3 dl
Siivilöityä paistolientä
1 kpl
Demi glace -kastikepohjaa
Tummaa kastikesuurusta
1 dl
Kermaa
1 kpl
Ruukku tuoretta minttua

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata paisti jääkaapissa noin vuorokauden ajan. Hiero paistin pintaan suolaa ja pippuria. Tee lihaan viiltoja ja työnnä niihin valkosipulinkynsiä. Nosta paisti uunivuokaan ja pistä paistiin paistomittari siten, että sen kärki ulottuu paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 2–3 tuntia. Valele paistia kypsennyksen aikana muutaman kerran viinillä tai lihaliemellä. Paisti on sisältä punertavaa, kun sisälämpötila on 70 astetta ja täysin kypsä, kun sisälämpötila on 75 astetta. Valmista tahna sekoittamalla keskenään hienonnettu minttu ja öljy. Levitä tahna paistin pintaan noin puoli tuntia ennen kuin paisti on kypsä. Anna paistin levätä hetki ja valuta sitten paistoliemi mittaan. Lisää lihalientä tarpeen mukaan. Sekoita joukkoon kastikepohja. Kuumenna liemi kattilassa, suurusta, lisää kerma ja mausta. Tarjoa lisänä perunoita ja keitettyjä kasviksia.

2

Valele paistia kypsennyksen aikana muutaman kerran viinillä tai lihaliemellä. Paisti on sisältä punertavaa, kun sisälämpötila on 70 astetta ja täysin kypsä, kun sisälämpötila on 75 astetta.

1 dl
Kuivaa valkoviiniä tai lihalientä
3

Valmista tahna sekoittamalla keskenään hienonnettu minttu ja öljy. Levitä tahna paistin pintaan noin puoli tuntia ennen kuin paisti on kypsä. Anna paistin levätä hetki ja valuta sitten paistoliemi mittaan. Lisää lihalientä tarpeen mukaan.

1 kpl
Ruukku tuoretta minttua
1 rkl
Öljyä
4

Sekoita joukkoon kastikepohja. Kuumenna liemi kattilassa, suurusta, lisää kerma ja mausta. Tarjoa lisänä perunoita ja keitettyjä kasviksia.

1 kpl
Demi glace -kastikepohjaa
Tummaa kastikesuurusta
3 dl
Siivilöityä paistolientä
1 dl
Kermaa
1 kpl
Ruukku tuoretta minttua
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.4.2011
|
Muokattu: 5.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.