Lampaanpaisti

arvosana2/5

(1)arvio
8 Annosta

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
1 kpl(2-2,5 kg) luuton lampaanpaisti (pakaste)
1 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria
muutama kokonainen valkosipulin kynsi
1 kplruukku tuoretta minttua
1 rklöljyä

Valeluun:

1 dlkuivaa valkoviiniä tai lihalientä

Kastike:

3 dlsiivilöityä paistolientä
1 kpldemi glace -kastikepohjaa
tummaa kastikesuurusta
1 dlkermaa
1 kplruukku tuoretta minttua

Valmistus

  1. 1

    Sulata paisti jääkaapissa noin vuorokauden ajan. Hiero paistin pintaan suolaa ja pippuria. Tee lihaan viiltoja ja työnnä niihin valkosipulinkynsiä. Nosta paisti uunivuokaan ja pistä paistiin paistomittari siten, että sen kärki ulottuu paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 2–3 tuntia. Valele paistia kypsennyksen aikana muutaman kerran viinillä tai lihaliemellä. Paisti on sisältä punertavaa, kun sisälämpötila on 70 astetta ja täysin kypsä, kun sisälämpötila on 75 astetta. Valmista tahna sekoittamalla keskenään hienonnettu minttu ja öljy. Levitä tahna paistin pintaan noin puoli tuntia ennen kuin paisti on kypsä. Anna paistin levätä hetki ja valuta sitten paistoliemi mittaan. Lisää lihalientä tarpeen mukaan. Sekoita joukkoon kastikepohja. Kuumenna liemi kattilassa, suurusta, lisää kerma ja mausta. Tarjoa lisänä perunoita ja keitettyjä kasviksia.

  2. 2

    Valele paistia kypsennyksen aikana muutaman kerran viinillä tai lihaliemellä. Paisti on sisältä punertavaa, kun sisälämpötila on 70 astetta ja täysin kypsä, kun sisälämpötila on 75 astetta.

    MääräAinesosa
    1 dlkuivaa valkoviiniä tai lihalientä
  3. 3

    Valmista tahna sekoittamalla keskenään hienonnettu minttu ja öljy. Levitä tahna paistin pintaan noin puoli tuntia ennen kuin paisti on kypsä. Anna paistin levätä hetki ja valuta sitten paistoliemi mittaan. Lisää lihalientä tarpeen mukaan.

    MääräAinesosa
    1 kplruukku tuoretta minttua
    1 rklöljyä
  4. 4

    Sekoita joukkoon kastikepohja. Kuumenna liemi kattilassa, suurusta, lisää kerma ja mausta. Tarjoa lisänä perunoita ja keitettyjä kasviksia.

    MääräAinesosa
    1 kpldemi glace -kastikepohjaa
    tummaa kastikesuurusta
    3 dlsiivilöityä paistolientä
    1 dlkermaa
    1 kplruukku tuoretta minttua

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä