Lasimestarin lohi - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lasimestarin lohi

Lasimestarin lohi
Annokset
8
Upota lasimestarin mausteliemeen lohipaloja. Pirteä etikkaliemi sopii mainiosti rasvaisen kalan maustajaksi.
Jaa Somessa

Ainekset

400 g
lohifileetä
1 kpl
punasipuli

MAUSTELIEMI

5 dl
vettä
2 dl
sokeria
1 1/2 dl
väkiviinaetikkaa
2 rkl
suolaa
1 tl
kokonaisia maustepippureita
1 tl
kokonaisia valkopippureita
1 tl
sinapinsiemeniä
laakerinlehti
1 kpl
porkkana

Voit maustaa liemen muutamalla piparjuuriviipaleella tai teelusikallisella kokonaisia neilikoita.

Näin teet

1

Valmista ensin mausteliemi. Kiehauta kattilassa kaikki liemen aineet porkkanaa lukuun ottamatta. Kuori ja viipaloi porkkana. Laita viipaleet liemeen ja anna kiehua välillä sekoitellen, kunnes porkkanat ovat napakan kypsiä, noin 6 minuuttia. Jäähdytä liemi.

2 dl
sokeria
1 tl
kokonaisia maustepippureita
1 kpl
porkkana
1 1/2 dl
väkiviinaetikkaa
5 dl
vettä
laakerinlehti
2 rkl
suolaa
1 tl
kokonaisia valkopippureita
1 tl
sinapinsiemeniä
2

Poista lohesta ruodot ja nahka. Kuori ja viipaloi punasipuli.

400 g
lohifileetä
1 kpl
punasipuli
3

Leikkaa kala noin 2 cm:n kuutioiksi. Laita kalapalat ja sipulirenkaat lasipurkkiin. Kaada mausteliemi porkkanoineen päälle. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kuvat
Anna Huovinen
Julkaistu: 22.11.2011
Muokattu: 15.5.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja22 g176 g
Proteiinia10 g76 g
Rasvaa7 g54 g
Kuituja0 g2 g
Energiaa kj812 6497
Energiaa kcal194 1552

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 5 dl vettä

  • 2 rkl suolaa

  • 1 tl kokonaisia maustepippureita

  • 1 tl kokonaisia valkopippureita

  • 1 tl sinapinsiemeniä

  • laakerinlehti

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja22 g176 g
Proteiinia10 g76 g
Rasvaa7 g54 g
Kuituja0 g2 g
Energiaa kj812 6497
Energiaa kcal194 1552

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 5 dl vettä

  • 2 rkl suolaa

  • 1 tl kokonaisia maustepippureita

  • 1 tl kokonaisia valkopippureita

  • 1 tl sinapinsiemeniä

  • laakerinlehti

Kuvat
Anna Huovinen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.