Lasimestarin lohi
Useita tunteja (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Upota lasimestarin mausteliemeen lohipaloja. Pirteä etikkaliemi sopii mainiosti rasvaisen kalan maustajaksi.
| 400 g | lohifileetä |
| 1 kpl | punasipuli |
| Mausteliemi | |
|---|---|
| 5 dl | vettä |
| 2 dl | sokeria |
| 1 1/2 dl | väkiviinaetikkaa |
| 2 rkl | suolaa |
| 1 tl | kokonaisia maustepippureita |
| 1 tl | kokonaisia valkopippureita |
| 1 tl | sinapinsiemeniä |
| 1 kpl | laakerinlehti |
| 1 kpl | porkkana |
- 1.
Valmista ensin mausteliemi. Kiehauta kattilassa kaikki liemen aineet porkkanaa lukuun ottamatta. Kuori ja viipaloi porkkana. Laita viipaleet liemeen ja anna kiehua välillä sekoitellen, kunnes porkkanat ovat napakan kypsiä, noin 6 minuuttia. Jäähdytä liemi.
- 2.
Poista lohesta ruodot ja nahka. Kuori ja viipaloi punasipuli.
- 3.
Leikkaa kala noin 2 cm:n kuutioiksi. Laita kalapalat ja sipulirenkaat lasipurkkiin. Kaada mausteliemi porkkanoineen päälle. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
Lasimestarin lohi
arvosana5/5
Useita tunteja (josta 20 min aktiivista)
Upota lasimestarin mausteliemeen lohipaloja. Pirteä etikkaliemi sopii mainiosti rasvaisen kalan maustajaksi.
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | lohifileetä |
| 1 kpl | punasipuli |
Mausteliemi | |
| 5 dl | vettä |
| 2 dl | sokeria |
| 1 1/2 dl | väkiviinaetikkaa |
| 2 rkl | suolaa |
| 1 tl | kokonaisia maustepippureita |
| 1 tl | kokonaisia valkopippureita |
| 1 tl | sinapinsiemeniä |
| 1 kpl | laakerinlehti |
| 1 kpl | porkkana |
Valmistus
- 1
Valmista ensin mausteliemi. Kiehauta kattilassa kaikki liemen aineet porkkanaa lukuun ottamatta. Kuori ja viipaloi porkkana. Laita viipaleet liemeen ja anna kiehua välillä sekoitellen, kunnes porkkanat ovat napakan kypsiä, noin 6 minuuttia. Jäähdytä liemi.
Määrä Ainesosa 2 dl sokeria 1 tl kokonaisia maustepippureita 1 kpl porkkana 1 1/2 dl väkiviinaetikkaa 5 dl vettä 1 kpl laakerinlehti 2 rkl suolaa 1 tl kokonaisia valkopippureita 1 tl sinapinsiemeniä - 2
Poista lohesta ruodot ja nahka. Kuori ja viipaloi punasipuli.
Määrä Ainesosa 400 g lohifileetä 1 kpl punasipuli - 3
Leikkaa kala noin 2 cm:n kuutioiksi. Laita kalapalat ja sipulirenkaat lasipurkkiin. Kaada mausteliemi porkkanoineen päälle. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
Voit maustaa liemen muutamalla piparjuuriviipaleella tai teelusikallisella kokonaisia neilikoita.
Ravintosisältö
196
Energiaa kcal
819
Energiaa kj
6,8 g
Rasvaa
1,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
22,3 g
Hiilihydraatteja
21,9 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
9,5 g
Proteiinia
5,0 g
Suolaa
196
Energiaa kcal
819
Energiaa kj
6,8 g
Rasvaa
1,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
22,3 g
Hiilihydraatteja
21,9 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
9,5 g
Proteiinia
5,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl sinapinsiemeniä, 1 kpl laakerinlehti.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























