Lasimestarin lohi

arvosana5/5

(2)arviota
8 Annosta

Useita tunteja (josta 20 min aktiivista)

Upota lasimestarin mausteliemeen lohipaloja. Pirteä etikkaliemi sopii mainiosti rasvaisen kalan maustajaksi.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
400 glohifileetä
1 kplpunasipuli

Mausteliemi

5 dlvettä
2 dlsokeria
1 1/2 dlväkiviinaetikkaa
2 rklsuolaa
1 tlkokonaisia maustepippureita
1 tlkokonaisia valkopippureita
1 tlsinapinsiemeniä
1 kpllaakerinlehti
1 kplporkkana

Valmistus

  1. 1

    Valmista ensin mausteliemi. Kiehauta kattilassa kaikki liemen aineet porkkanaa lukuun ottamatta. Kuori ja viipaloi porkkana. Laita viipaleet liemeen ja anna kiehua välillä sekoitellen, kunnes porkkanat ovat napakan kypsiä, noin 6 minuuttia. Jäähdytä liemi.

    MääräAinesosa
    2 dlsokeria
    1 tlkokonaisia maustepippureita
    1 kplporkkana
    1 1/2 dlväkiviinaetikkaa
    5 dlvettä
    1 kpllaakerinlehti
    2 rklsuolaa
    1 tlkokonaisia valkopippureita
    1 tlsinapinsiemeniä
  2. 2

    Poista lohesta ruodot ja nahka. Kuori ja viipaloi punasipuli.

    MääräAinesosa
    400 glohifileetä
    1 kplpunasipuli
  3. 3

    Leikkaa kala noin 2 cm:n kuutioiksi. Laita kalapalat ja sipulirenkaat lasipurkkiin. Kaada mausteliemi porkkanoineen päälle. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Voit maustaa liemen muutamalla piparjuuriviipaleella tai teelusikallisella kokonaisia neilikoita.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl sinapinsiemeniä, 1 kpl laakerinlehti.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Kuvat:
Anna Huovinen
16.9.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä