Laskiaisen ritaripelti

arvosana5/5

(6)arviota
16 Kappaletta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Paista pellillinen köyhiä ritareita vaivattomasti uunissa, niin koko porukka pääsee herkuttelemaan yhtä aikaa. Uunissa ritareihin paistuu mehevä sisus ja rapea pinta. Kruunaa ritarit tuoreella mangolla, kaakao-pähkinälevitteellä ja kermavaahdolla.

Ainekset

MääräAinesosa
3 kplkananmunaa
3 dlkevytmaitoa
2 rklsokeria
1 tlvaniljasokeria
1/4 tlsuolaa
310 - 320 g(1 pkt) kaurapaahtoleipää
50 gvoita
1 tlkanelia

LISÄKSI

1 kplmango
2 dl(1 prk) kuohukermaa
175 g(1/2 prk) hasselpähkinä-kaakaolevitettä (nutella)

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää maito, sokeri, vaniljasokeri ja suola. Sekoita. Kasta leipäviipaleet molemmin puolin reilusti munamaidossa ja laita leivinpaperille pellille. Lusikoi loppu munamaito leiville.

    MääräAinesosa
    3 kplkananmunaa
    3 dlkevytmaitoa
    2 rklsokeria
    1 tlvaniljasokeria
    1/4 tlsuolaa
    310 - 320 g(1 pkt) kaurapaahtoleipää
  2. 2

    Sulata voi ja levitä sudilla leipien päälle. Ripottele kaneli pinnalle. Paista 225 asteessa 15−20 minuuttia.

    MääräAinesosa
    50 gvoita
    1 tlkanelia
  3. 3

    Huuhtele mango ja leikkaa hedelmäliha irti litteän kiven molemmin puolin. Kuori ja kuutioi mango. Vaahdota kerma ja mausta sokerilla.

    MääräAinesosa
    1 kplmango
    2 dl(1 prk) kuohukermaa
  4. 4

    Tarjoa lämpimät ritarit mangon, kermavaahdon ja kaakao-pähkinälevitteen kanssa.

    MääräAinesosa
    175 g(1/2 prk) hasselpähkinä-kaakaolevitettä (nutella)

Hyvästi hävikki: Kuivahtanut leipä tai pullapitko sopii ritareihin mainiosti. Jos käytät pullaa, voit jättää sokerin pois munamaidosta.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl kanelia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
21.1.2021
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä