Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Laskiaisen suklaapullat

Fork and knife
25 Kappaletta
Fork and knife
25 Kappaletta

Ainekset

Taikina:

5 dl
Maitoa
50 g
Hiivaa
2 dl
Sokeria
1 tl
Suolaa
1 1/2 dl
Kaakaojauhetta
150 g
Margariinia
12 dl
Vehnäjauhoja

Voiteluun:

1 kpl
Muna

Täyte:

100 g
Tummaa suklaata
150 g
Mantelimassaa

Kermavaahto:

2 dl
Vispikermaa
1 rkl
Kaakaota
1 rkl
Sokeria

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Sekoita kädenlämpöiseen maitoon hiiva, sokeri ja suola. Sekoita kaakao ja 3 dl jauhoista keskenään ja vatkaa seokseen. Lisää loput jauhot ja pehmeä rasva. Alusta taikinaksi

2

Anna kohota kaksinkertaiseksi. Leivo taikinasta jauhotulla pöydällä pullia. Nosta pullat pellille ja kohota 15 minuuttia. Voitele pullat munalla ja paista 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia.

3

Sulata suklaa vesihauteessa. Raasta kulhoon mantelimassa ja sekoita se suklaaseen.

4

Leikkaa jäähtyneistä pullista lakit irti. Koverra pullista hieman sisustaa pois lusikalla ja sekoita se suklaamassaan.

5

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta kaakaolla ja sokerilla.

6

Täytä pullat suklaamassalla. Nosta päälle kermavaahtoa.

7

Aseta lakit päälle ja koristele tomusokerilla.

Miltä maistui?
Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 19.1.2010
|
Muokattu: 10.1.2023

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.