Laskiaisen suklaapullat

Arvostele resepti
25 Kappaletta

Suklaalaskiaispullat saavat makua ja suklaisen värin kaakaojauheesta. Täytteeseen yhdistetään tummaa suklaata ja mantelimassaa.

Ainekset

MääräAinesosa

Taikina

5 dlmaitoa
50 ghiivaa
2 dlsokeria
1 tlsuolaa
1 1/2 dlkaakaojauhetta
150 gmargariinia
12 dlvehnäjauhoja

Voiteluun

1 kplmuna

Täyte

100 gtummaa suklaata
150 gmantelimassaa

Kermavaahto

2 dlvispikermaa
1 rkl kaakaojauhetta
1 rklsokeria

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Sekoita kädenlämpöiseen maitoon hiiva, sokeri ja suola. Sekoita kaakao ja 3 dl jauhoista keskenään ja vatkaa seokseen. Lisää loput jauhot ja pehmeä rasva. Alusta taikinaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi.

    MääräAinesosa
    5 dlmaitoa
    50 ghiivaa
    2 dlsokeria
    1 tlsuolaa
    1 1/2 dlkaakaojauhetta
    150 gmargariinia
    12 dlvehnäjauhoja
  2. 2

    Leivo taikinasta jauhotetulla pöydällä pullia. Nosta pullat pellille ja kohota 15 minuuttia. Voitele pullat munalla ja paista 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 kplmuna
  3. 3

    Sulata suklaa vesihauteessa. Raasta kulhoon mantelimassa ja sekoita se suklaaseen.

    MääräAinesosa
    100 gtummaa suklaata
    150 gmantelimassaa
  4. 4

    Leikkaa jäähtyneistä pullista lakit irti. Koverra pullista hieman sisustaa pois lusikalla ja sekoita se suklaamassaan.

  5. 5

    Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta kaakaolla ja sokerilla.

    MääräAinesosa
    2 dlvispikermaa
    1 rkl kaakaojauhetta
    1 rklsokeria
  6. 6

    Täytä pullien koverretut kohdat suklaamassalla. Nosta päälle kermavaahtoa. Aseta lakit päälle ja koristele tomusokerilla.

Vinkki: Leikkaa paperiin sydämenmuotoinen kuvio ja ripottele tomusokeri paperin avulla sydämen muotoon.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025