Laskiaisen suklaapullat - Yhteishyvä

Laskiaisen suklaapullat

???
Kappaleita
25
Jaa Somessa

Ainekset

TAIKINA:

5 dl
Maitoa
50 g
Hiivaa
2 dl
Sokeria
1 tl
Suolaa
1 1/2 dl
Kaakaojauhetta
150 g
Margariinia
12 dl
Vehnäjauhoja

VOITELUUN:

1 kpl
Muna

TÄYTE:

100 g
Tummaa suklaata
150 g
Mantelimassaa

KERMAVAAHTO:

2 dl
Vispikermaa
1 rkl
Kaakaota
1 rkl
Sokeria

Näin teet

Sekoita kädenlämpöiseen maitoon hiiva, sokeri ja suola. Sekoita kaakao ja 3 dl jauhoista keskenään ja vatkaa seokseen. Lisää loput jauhot ja pehmeä rasva. Alusta taikinaksi
1

Sekoita kädenlämpöiseen maitoon hiiva, sokeri ja suola. Sekoita kaakao ja 3 dl jauhoista keskenään ja vatkaa seokseen. Lisää loput jauhot ja pehmeä rasva. Alusta taikinaksi

Anna kohota kaksinkertaiseksi. Leivo taikinasta jauhotulla pöydällä pullia. Nosta pullat pellille ja kohota 15 minuuttia. Voitele pullat munalla ja paista 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia.
2

Anna kohota kaksinkertaiseksi. Leivo taikinasta jauhotulla pöydällä pullia. Nosta pullat pellille ja kohota 15 minuuttia. Voitele pullat munalla ja paista 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia.

Sulata suklaa vesihauteessa. Raasta kulhoon mantelimassa ja sekoita se suklaaseen.
3

Sulata suklaa vesihauteessa. Raasta kulhoon mantelimassa ja sekoita se suklaaseen.

Leikkaa jäähtyneistä pullista lakit irti. Koverra pullista hieman sisustaa pois lusikalla ja sekoita se suklaamassaan.
4

Leikkaa jäähtyneistä pullista lakit irti. Koverra pullista hieman sisustaa pois lusikalla ja sekoita se suklaamassaan.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta kaakaolla ja sokerilla.
5

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta kaakaolla ja sokerilla.

Täytä pullat suklaamassalla. Nosta päälle kermavaahtoa.
6

Täytä pullat suklaamassalla. Nosta päälle kermavaahtoa.

Aseta lakit päälle ja koristele tomusokerilla.
7

Aseta lakit päälle ja koristele tomusokerilla.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 19.1.2010
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa