Sekoita kädenlämpöiseen maitoon hiiva, sokeri ja suola. Sekoita kaakao ja 3 dl jauhoista keskenään ja vatkaa seokseen. Lisää loput jauhot ja pehmeä rasva. Alusta taikinaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi.
Leivo taikinasta jauhotetulla pöydällä pullia. Nosta pullat pellille ja kohota 15 minuuttia. Voitele pullat munalla ja paista 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia.
Sulata suklaa vesihauteessa. Raasta kulhoon mantelimassa ja sekoita se suklaaseen.
Leikkaa jäähtyneistä pullista lakit irti. Koverra pullista hieman sisustaa pois lusikalla ja sekoita se suklaamassaan.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta kaakaolla ja sokerilla.
Täytä pullien koverretut kohdat suklaamassalla. Nosta päälle kermavaahtoa. Aseta lakit päälle ja koristele tomusokerilla.
Vinkki: Leikkaa paperiin sydämenmuotoinen kuvio ja ripottele tomusokeri paperin avulla sydämen muotoon.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
269
1127
9,2 g
3,0 g
38,6 g
15,3 g
1,5 g
6,6 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli