Laskiaispullat marsipaanilla

Nappaa talteen!
Laskiaispullien resepti mukailee perinteisten pullien ohjetta. Uutta ilmettä laskiaispulliin saa laittamalla pullan väliin piparimuotilla muotoiltua värillistä marsipaania.
| 3 dl | maitoa |
| 25 g | hiivaa tai 1 ps kuivahiivaa |
| 1/2 kpl | kananmunaa |
| 1 dl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 tl | kardemummaa |
| 7 - 8 dl | vehnäjauhoja |
| 100 g | margariinia |
| Voiteluun: | |
|---|---|
| kananmunaa | |
| Täyte: | |
| 200 g | värillistä marsipaania |
| 2 dl | kuohu tai vispikermaa |
| 2 rkl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| Päälle: | |
| tomusokeria | |
- 1.
Lämmitä maito. Jos käytät tuorehiivaa, murenna se kädenlämpöiseen maitoon. Kuivahiiva tarvitsee lämpöisemmän nesteen ja se kannattaa lisätä jauhojen mukana. Riko muna ja sekoita se lasissa. Kaada puolet taikinanesteeseen. Säästä loput voitelua varten. Lisää maitoseokseen myös sokeri, suola ja kardemumma. Lisää suurin osa jauhoista ja alusta taikina tasaiseksi. Lisää pehmeä margariini ja loput jauhot. Alusta. Kohota taikina liinan alla. Muotoile kohonneesta taikinasta pyöreitä pullia. Kohota pullat peitettynä. Voitele kohonneet pullat kananmunalla. Paista ne 225 asteessa noin 12 minuuttia. Jäähdytä. Vaahdota kerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Ripottele leivinpöydälle tomusokeria ja kauli marsipaani tasaiseksi levyksi. Ota levystä piparimuotilla kuvioita. Halkaise pullat, nosta kermavaahtoa ja marsipaanikuvio väliin. Nosta kansi päälle ja siivilöi tomusokeria pinnalle.
Laskiaispullat marsipaanilla
Laskiaispullien resepti mukailee perinteisten pullien ohjetta. Uutta ilmettä laskiaispulliin saa laittamalla pullan väliin piparimuotilla muotoiltua värillistä marsipaania.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 dl | maitoa |
| 25 g | hiivaa tai 1 ps kuivahiivaa |
| 1/2 kpl | kananmunaa |
| 1 dl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 tl | kardemummaa |
| 7 - 8 dl | vehnäjauhoja |
| 100 g | margariinia |
Voiteluun: | |
| kananmunaa | |
Täyte: | |
| 200 g | värillistä marsipaania |
| 2 dl | kuohu tai vispikermaa |
| 2 rkl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
Päälle: | |
| tomusokeria | |
Valmistus
- 1
Lämmitä maito. Jos käytät tuorehiivaa, murenna se kädenlämpöiseen maitoon. Kuivahiiva tarvitsee lämpöisemmän nesteen ja se kannattaa lisätä jauhojen mukana. Riko muna ja sekoita se lasissa. Kaada puolet taikinanesteeseen. Säästä loput voitelua varten. Lisää maitoseokseen myös sokeri, suola ja kardemumma. Lisää suurin osa jauhoista ja alusta taikina tasaiseksi. Lisää pehmeä margariini ja loput jauhot. Alusta. Kohota taikina liinan alla. Muotoile kohonneesta taikinasta pyöreitä pullia. Kohota pullat peitettynä. Voitele kohonneet pullat kananmunalla. Paista ne 225 asteessa noin 12 minuuttia. Jäähdytä. Vaahdota kerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Ripottele leivinpöydälle tomusokeria ja kauli marsipaani tasaiseksi levyksi. Ota levystä piparimuotilla kuvioita. Halkaise pullat, nosta kermavaahtoa ja marsipaanikuvio väliin. Nosta kansi päälle ja siivilöi tomusokeria pinnalle.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä
- 2.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Arja Elina hankki airfryerin – Sen jälkeen mikään ei ollut kuin ennen
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Neulotut lapaset – kolme perusohjetta












