Laskiaissputnikit

Arvostele resepti
8 Kappaletta

Tähän laskiaispullaan mahtuu runsaasti hilloa ja kermavaahtoa. Nauti isolla porukalla.

Ainekset

MääräAinesosa

Pullataikina

1/2 lmaitoa
50 ghiivaa
2 dlsokeria
1 tlsuolaa
1 rklkardemummaa
11 - 12 dlvehnäjauhoja
200 gmargariinia tai voita
1 kplkananmuna

Voiteluun

1 kplkananmuna

Koristeluun

mantelilastuja ja raesokeria

Täyte

2 dlkouhukermaa tai vispautuvaa vaniljakastiketta vatkattuna
vadelma- tai mansikkahilloa

Valmistus

  1. 1

    Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, mausteet, kananmuna sekä vehnäjauhot huolellisesti vaivaten. Sekoita joukkoon sulatettu margariini ja anna taikinan nousta lämpimässä liinalla peitettynä noin ½ tuntia. Jaa taikina 8-10 osaan ja osat edelleen kolmeen yhtä suureen palaan. Pyörittele säikeiksi ja letitä aina kolmesta säikeestä pieniä pullapitkoja. Nosta pitkot uunipellille ja anna pullien nousta lämpimässä noin 10 minuutin ajan. Voitele kananmunalla ja koristele mantelilastuilla ja raesokerilla. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa noin 15 minuuttia kauniin kullanruskeiksi. Puolita jäähtyneet pullat pituussuunnassa ja täytä kermavaahdolla sekä hillolla. Nauti heti esimerkiksi kaakaon kera

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä