Laskiaissputnikit

Nappaa talteen!
Tähän laskiaispullaan mahtuu runsaasti hilloa ja kermavaahtoa. Nauti isolla porukalla.
| Pullataikina | |
|---|---|
| 1/2 l | maitoa |
| 50 g | hiivaa |
| 2 dl | sokeria |
| 1 tl | suolaa |
| 1 rkl | kardemummaa |
| 11 - 12 dl | vehnäjauhoja |
| 200 g | margariinia tai voita |
| 1 kpl | kananmuna |
| Voiteluun | |
| 1 kpl | kananmuna |
| Koristeluun | |
| mantelilastuja ja raesokeria | |
| Täyte | |
| 2 dl | kouhukermaa tai vispautuvaa vaniljakastiketta vatkattuna |
| vadelma- tai mansikkahilloa | |
- 1.
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, mausteet, kananmuna sekä vehnäjauhot huolellisesti vaivaten. Sekoita joukkoon sulatettu margariini ja anna taikinan nousta lämpimässä liinalla peitettynä noin ½ tuntia. Jaa taikina 8-10 osaan ja osat edelleen kolmeen yhtä suureen palaan. Pyörittele säikeiksi ja letitä aina kolmesta säikeestä pieniä pullapitkoja. Nosta pitkot uunipellille ja anna pullien nousta lämpimässä noin 10 minuutin ajan. Voitele kananmunalla ja koristele mantelilastuilla ja raesokerilla. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa noin 15 minuuttia kauniin kullanruskeiksi. Puolita jäähtyneet pullat pituussuunnassa ja täytä kermavaahdolla sekä hillolla. Nauti heti esimerkiksi kaakaon kera
Laskiaissputnikit
Tähän laskiaispullaan mahtuu runsaasti hilloa ja kermavaahtoa. Nauti isolla porukalla.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pullataikina | |
| 1/2 l | maitoa |
| 50 g | hiivaa |
| 2 dl | sokeria |
| 1 tl | suolaa |
| 1 rkl | kardemummaa |
| 11 - 12 dl | vehnäjauhoja |
| 200 g | margariinia tai voita |
| 1 kpl | kananmuna |
Voiteluun | |
| 1 kpl | kananmuna |
Koristeluun | |
| mantelilastuja ja raesokeria | |
Täyte | |
| 2 dl | kouhukermaa tai vispautuvaa vaniljakastiketta vatkattuna |
| vadelma- tai mansikkahilloa | |
Valmistus
- 1
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, mausteet, kananmuna sekä vehnäjauhot huolellisesti vaivaten. Sekoita joukkoon sulatettu margariini ja anna taikinan nousta lämpimässä liinalla peitettynä noin ½ tuntia. Jaa taikina 8-10 osaan ja osat edelleen kolmeen yhtä suureen palaan. Pyörittele säikeiksi ja letitä aina kolmesta säikeestä pieniä pullapitkoja. Nosta pitkot uunipellille ja anna pullien nousta lämpimässä noin 10 minuutin ajan. Voitele kananmunalla ja koristele mantelilastuilla ja raesokerilla. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa noin 15 minuuttia kauniin kullanruskeiksi. Puolita jäähtyneet pullat pituussuunnassa ja täytä kermavaahdolla sekä hillolla. Nauti heti esimerkiksi kaakaon kera
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Tätä kasvovettä suomalaiset rakastavat – Sokoksella kestohitti
- 2.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 3.Haaveiletko otsatukasta? Tällaisille ihmisille se sopii parhaiten
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 6.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”












