Laskiaissputnikit | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Laskiaissputnikit

Fork and knife
8 Kappaletta
Fork and knife
8 Kappaletta
Tähän laskiaispullaan mahtuu runsaasti hilloa ja kermavaahtoa. Nauti isolla porukalla.

Ainekset

pullataikina

1/2 l
Maitoa
50 g
Hiivaa
2 dl
Sokeria
1 tl
Suolaa
1 rkl
Kardemummaa
11 - 12 dl
Vehnäjauhoja
200 g
Margariinia tai voita
1 kpl
Kananmuna

voiteluun

1 kpl
Kananmuna

koristeluun

Mantelilastuja ja raesokeria

täyte

2 dl
Kouhukermaa tai vispautuvaa vaniljakastiketta vatkattuna
Vadelma- tai mansikkahilloa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, mausteet, kananmuna sekä vehnäjauhot huolellisesti vaivaten. Sekoita joukkoon sulatettu margariini ja anna taikinan nousta lämpimässä liinalla peitettynä noin ½ tuntia. Jaa taikina 8-10 osaan ja osat edelleen kolmeen yhtä suureen palaan. Pyörittele säikeiksi ja letitä aina kolmesta säikeestä pieniä pullapitkoja. Nosta pitkot uunipellille ja anna pullien nousta lämpimässä noin 10 minuutin ajan. Voitele kananmunalla ja koristele mantelilastuilla ja raesokerilla. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa noin 15 minuuttia kauniin kullanruskeiksi. Puolita jäähtyneet pullat pituussuunnassa ja täytä kermavaahdolla sekä hillolla. Nauti heti esimerkiksi kaakaon kera

Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 2.1.2005
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.