Lehtikaali-basilikapesto

Surauta makoisa ja monikäyttöinen pesto lehtikaalista. Lehtikaalin ryöppääminen eli nopea keittäminen ennen käyttöä pehmentää sen maun ja heleyttää värin.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
100 glehtikaalia
2 dlmanteleita
1 kplruukku basilikaa
1 kplvalkosipulinkynsi
1 dloliiviöljyä
1 kplsitruunan mehu
50 graastettua parmesaania
1 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Ryöppää lehtikaalia pari minuuttia kiehuvassa vedessä. Paahda mantelit kevyesti kuivalla pannulla. Pane ainekset tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen. Pyöräytä sileäksi. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynsi, Sitruunan mehu, 1 tl Suolaa, 0,5 tl Mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä