Lehtikaali-basilikapesto

Nappaa talteen!
Surauta makoisa ja monikäyttöinen pesto lehtikaalista. Lehtikaalin ryöppääminen eli nopea keittäminen ennen käyttöä pehmentää sen maun ja heleyttää värin.
| 100 g | lehtikaalia |
| 2 dl | manteleita |
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 dl | oliiviöljyä |
| 1 kpl | sitruunan mehu |
| 50 g | raastettua parmesaania |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria |
- 1.
Ryöppää lehtikaalia pari minuuttia kiehuvassa vedessä. Paahda mantelit kevyesti kuivalla pannulla. Pane ainekset tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen. Pyöräytä sileäksi. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.
Lehtikaali-basilikapesto
Surauta makoisa ja monikäyttöinen pesto lehtikaalista. Lehtikaalin ryöppääminen eli nopea keittäminen ennen käyttöä pehmentää sen maun ja heleyttää värin.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 100 g | lehtikaalia |
| 2 dl | manteleita |
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 dl | oliiviöljyä |
| 1 kpl | sitruunan mehu |
| 50 g | raastettua parmesaania |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria |
Valmistus
- 1
Ryöppää lehtikaalia pari minuuttia kiehuvassa vedessä. Paahda mantelit kevyesti kuivalla pannulla. Pane ainekset tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen. Pyöräytä sileäksi. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.
Ravintosisältö
466
Energiaa kcal
1951
Energiaa kj
44,8 g
Rasvaa
7,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,3 g
Hiilihydraatteja
3,3 g
Sokereita
5,0 g
Kuituja
12,0 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
466
Energiaa kcal
1951
Energiaa kj
44,8 g
Rasvaa
7,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,3 g
Hiilihydraatteja
3,3 g
Sokereita
5,0 g
Kuituja
12,0 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynsi, Sitruunan mehu, 1 tl Suolaa, 0,5 tl Mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























