Lehtikaali-basilikapesto | Kastikkeet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Lehtikaali-basilikapesto

Lehtikaali-basilikapesto

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Surauta makoisa ja monikäyttöinen pesto lehtikaalista. Lehtikaalin ryöppääminen eli nopea keittäminen ennen käyttöä pehmentää sen maun ja heleyttää värin.

Ruokavaliot

Ainekset

100 g
Lehtikaalia
2 dl
Manteleita
1 kpl
Ruukku basilikaa
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 dl
Oliiviöljyä
1 kpl
Sitruunan mehu
50 g
Raastettua parmesaania
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Ryöppää lehtikaalia pari minuuttia kiehuvassa vedessä. Paahda mantelit kevyesti kuivalla pannulla. Pane ainekset tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen. Pyöräytä sileäksi. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.7.2015
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1951

466

44,8 g

7,5 g

3,3 g

3,3 g

5,0 g

12,0 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynsi,

Sitruunan mehu,

1 tl Suolaa,

0,5 tl Mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli