Lehtikaalipestobruschetat

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Lehtikaali tai siitä jalostettu tummempi mustakaali taipuu myös pestoksi.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
100 gmustakaalia tai lehtikaalia
1/2 dlpinjansiemeniä
1/2 dlparmesaaniraastetta
1 kplpieni valkosipulinkynsi
2 rkloliiviöljyä

Lisäksi

leipää

Valmistus

  1. 1

    Huuhdo kaalin lehdet ja poista niistä kovat keskiruodit. Nosta lehdet kiehuvaan veteen vajaaksi minuutiksi. Huuhdo kylmällä vedellä ja puristele kuiviksi.

    Siirrä lehdet tehosekoittimeen peston ainesten kanssa. Aja karkeaksi tahnaksi. Paahda leipäviipaleet ja sipaise päälle pestoa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,5 dl Parmesaaniraastetta, Pieni valkosipulinkynsi, Leipää.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
19.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä