Leipäjuusto-kasvisvartaat

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Pujota vartaisiin leipäjuustoa, kesäkurpitsaa, tomaatteja ja maissia. Kesäherkun viimeistelee yrttiöljy.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
335 g(1 pkt) leipäjuustoa
8 kplminitomaatteja
1 kplpieni kesäkurpitsa
2 kplesikypsennettyä maissintähkää

Sivelyyn

3 rklöljyä
2 rklsitruunamehua
1 tlhunajaa
3 rkltuoreita yrttejä, esimerkiksi basilikaa tai persiljaa
1 tlhiutalesuolaa

Valmistus

  1. 1

    Paloittele juusto, leikkaa maissit parin sentin viipaleiksi. Viipaloi kesäkurpitsa ja puolita viipaleet tarvittaessa. Pujota ainekset kahteen vierekkäin asetettuun, kylmässä vedessä liotettuun bambugrillitikkuun.

    MääräAinesosa
    335 g(1 pkt) leipäjuustoa
    1 kplpieni kesäkurpitsa
    2 kplesikypsennettyä maissintähkää
    8 kplminitomaatteja
  2. 2

    Sekoita öljyyn sitruunamehu, mausteet ja silputut yrtit. Sivele vartaat hyvin mausteöljyllä. Kypsennä keskilämmöllä grillissä välillä käännellen, kunnes ainekset ovat läpeensä kuumia.

    MääräAinesosa
    3 rkltuoreita yrttejä, esimerkiksi basilikaa tai persiljaa
    1 tlhiutalesuolaa
    1 tlhunajaa
    2 rklsitruunamehua
    3 rklöljyä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Hiutalesuolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä