Liha-riisipiirakka - Yhteishyvä

Liha-riisipiirakka

???
Kappaleita
10
Jaa Somessa

Ainekset

RAHKAVOITAIKINA

250 g
Leivontamargariinia
4 dl
Vehnäjauhoja
1/2 tl
Leivinjauhetta
250 g
Maitorahkaa

TÄYTE

1 1/2 dl
Puuroriisiä
Vettä, suolaa
1/2 kg
Jauhelihaa
(1 rkl öljyä)
1/2 kpl
Sipulia hienonnettuna
2 tl
Jauhelihamausteseosta
2 kpl
Keitettyä munaa
1 kpl
Raaka muna

VOITELUUN

Munaa

PINNALLE

Seesamin- tai unikonsiemeniä

Näin teet

1

Sekoita ensin taikina. Vatkaa pehmeä rasva ja jauhot sekä leivinjauhe sekaisin. Lisää maitorahka. Jos haluat, voit myös maustaa taikinan teelusikallisella paprikaa tai jauhelihamaustetta. Nosta taikina puoleksi tunniksi jääkaappiin kulhossa tai kelmuun kiedottuna, että se olisi helpompi kaaviloida levyksi.Keitä riisit pakkauksen ohjeen mukaan kypsiksi. Ruskista jauheliha paistinpannussa muruiksi sekoitettuna. Lisää sipuli ja mausta hyvin. Keitä, kuori ja hienonna munat. Sekoita kaikki täytteen aineet yhteen ja lisää vielä raaka muna, joka sitoo eri osaset toisiinsa eikä piirakka murene syödessä. Lisää mausteseosta, jos tarpeen.Kaaviloi taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi jauhojen avulla suoraan leivinpaperilla ja nosta sen avulla pellille. Peitä puolet levystä paksulla täytekerroksella, tasoita pinta ja käännä toinen puoli taikinalevyä päälle. Käännä taikinareunat piirakan alle ja tee ylijäämätaikinasta koristeita piirakan pintaan. Voitele piirakka munalla ja koristele siemenillä. Paina pintaan muutama reikä. Kypsennä piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa noin 40 minuuttia.

Resepti
Pirjo Muurinen
Kuvat
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 2.1.2005
Muokattu: 31.1.2019
Jaa Somessa