Lihakeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Lihakeitto

Lihakeitto

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Vanha kunnon lihakeitto on jokaisen ruokapöydän klassikko. Sirottele kuuman keiton päälle persiljaa ja nauti ruisleivän kanssa.

Ainekset

1 kg
Naudan rintaa tai etuselkää
2 l
Vettä
6 - 8 kpl
Valko- tai maustepippuria
1 rkl
Suolaa
2 kpl
Porkkanaa
100 g
Selleriä
8 - 10 kpl
Perunaa (n. 1 l lohkoja)
1 kpl
Pieni purjo
Hienonnettua persiljaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pane liha hiukan lämmenneeseen veteen. Lisää mausteet ja keitä lihaa hiljaa poreillen kannen alla noin 1 1/2 tuntia, kunnes liha on aivan kypsää. Nosta liha kattilasta.

Puhdista ja paloittele kasvikset. Kuumenna lihaliemi ja lisää kasvikset purjoa lukuun ottamatta.

Paloittele liha ja lisää lihapalat kattilaan. Keitä, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää renkaiksi leikattu purjo, kuumenna kiehuvaksi. Tarkista maku ja sirottele keittoon persilja.

Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 13.12.2007
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.