Vanha kunnon lihakeitto on jokaisen ruokapöydän klassikko. Sirottele kuuman keiton päälle persiljaa ja nauti ruisleivän kanssa.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 kgnaudan rintaa tai etuselkää
2 lvettä
6 - 8 kplvalko- tai maustepippuria
1 rklsuolaa
2 kplporkkanaa
100 gselleriä
8 - 10 kplperunaa (n. 1 l lohkoja)
1 kplpieni purjo
hienonnettua persiljaa

Valmistus

  1. 1

    Pane liha hiukan lämmenneeseen veteen. Lisää mausteet ja keitä lihaa hiljaa poreillen kannen alla noin 1 1/2 tuntia, kunnes liha on aivan kypsää. Nosta liha kattilasta.

    Puhdista ja paloittele kasvikset. Kuumenna lihaliemi ja lisää kasvikset purjoa lukuun ottamatta.

    Paloittele liha ja lisää lihapalat kattilaan. Keitä, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää renkaiksi leikattu purjo, kuumenna kiehuvaksi. Tarkista maku ja sirottele keittoon persilja.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä