Lihakeitto

Nappaa talteen!
Vanha kunnon lihakeitto on jokaisen ruokapöydän klassikko. Sirottele kuuman keiton päälle persiljaa ja nauti ruisleivän kanssa.
| 1 kg | naudan rintaa tai etuselkää |
| 2 l | vettä |
| 6 - 8 kpl | valko- tai maustepippuria |
| 1 rkl | suolaa |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 100 g | selleriä |
| 8 - 10 kpl | perunaa (n. 1 l lohkoja) |
| 1 kpl | pieni purjo |
| hienonnettua persiljaa |
- 1.
Pane liha hiukan lämmenneeseen veteen. Lisää mausteet ja keitä lihaa hiljaa poreillen kannen alla noin 1 1/2 tuntia, kunnes liha on aivan kypsää. Nosta liha kattilasta.
Puhdista ja paloittele kasvikset. Kuumenna lihaliemi ja lisää kasvikset purjoa lukuun ottamatta.
Paloittele liha ja lisää lihapalat kattilaan. Keitä, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää renkaiksi leikattu purjo, kuumenna kiehuvaksi. Tarkista maku ja sirottele keittoon persilja.
Lihakeitto
Vanha kunnon lihakeitto on jokaisen ruokapöydän klassikko. Sirottele kuuman keiton päälle persiljaa ja nauti ruisleivän kanssa.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | naudan rintaa tai etuselkää |
| 2 l | vettä |
| 6 - 8 kpl | valko- tai maustepippuria |
| 1 rkl | suolaa |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 100 g | selleriä |
| 8 - 10 kpl | perunaa (n. 1 l lohkoja) |
| 1 kpl | pieni purjo |
| hienonnettua persiljaa |
Valmistus
- 1
Pane liha hiukan lämmenneeseen veteen. Lisää mausteet ja keitä lihaa hiljaa poreillen kannen alla noin 1 1/2 tuntia, kunnes liha on aivan kypsää. Nosta liha kattilasta.
Puhdista ja paloittele kasvikset. Kuumenna lihaliemi ja lisää kasvikset purjoa lukuun ottamatta.
Paloittele liha ja lisää lihapalat kattilaan. Keitä, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää renkaiksi leikattu purjo, kuumenna kiehuvaksi. Tarkista maku ja sirottele keittoon persilja.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























