Lihapullat tomaatti-chilikastikkeessa

Ainekset (5 annosta)

MääräAinesosa
3/4 dlkaurahiutaleita
3/4 dlvettä
400 gnaudan jauhelihaa
1 kplmuna
1 tlsuolaa
1 tlbasilikaa
1/4 tl rouhittua mustapippuria
paistamiseen öljyä tai margariinia

Kastike:

1 kpl(400 g) yrttitomaattimurskaa
2 rklchilikastiketta
1/2 dlvettä
suolaa ja rouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Sekoita kulhossa kaurahiutaleet veteen. Lisää joukkoon muut aineet ja sekoita mureketaikina huolellisesti tasaiseksi. Kaada kattilaan kastikkeen aineet ja anna sen kiehua miedolla lämmöllä ilman kantta sillä välin, kunnes lihapullat paistuvat. Pyöritä mureketaikinasta märillä käsillä tasakokoisia lihapullia ja paista ne pienissä erissä pannulla. Ravistele pyöryköitä pannulla, jotta ne saavat kauniin tasaisen paistopinnan ja pyöreän muodon. Voit myös kypsentää lihapullat uunissa 225 asteessa 12–15 minuuttia. Nosta lihapullat tomaattikastikkeeseen ja tarjoile perunasoseen tai spagetin kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 29.9.2025

Samankaltaisia reseptejä