Linssipyörykät

arvosana5/5

(2)arviota
4 Annosta

60 min

Valmista maistuvat kasvispyörykät punaisista linsseistä. Linssipyörykät maistuvat vaikkapa tomaattikastikkeen ja pastan kera. Jos käytät gluteenittomia korppujauhoja, ohje on gluteeniton.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 1/2 dlpunaisia linssejä
1 kplsipuli
1 rklöljyä
1 tljuustokuminaa
rouhittua mustapippuria
100 gcashewpähkinöitä
4 rklkorppujauhoja
2 rklhienonnettua persiljaa
1 kplkananmuna
1 dlvahvaa juustoraastetta, esim. mustaleimaemmental

Paistamiseen

rypsiöljyä

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele linssit ja keitä kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja jäähdytä. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli öljyssä juustokuminan kanssa. Rouhi cashewpähkinät monitoimikoneessa ja lisää joukkoon korppujauhot ja hienonnettu persilja sekä muna ja juustoraaste. Lisää linssit ja sipulit, pyöräytä tasaiseksi. Pyörittele massasta kostutetuilla käsillä pieniä pyöryköitä ja siirrä vadille kuivumaan hetkeksi. Paista pyörykät öljyssä pannulla pyöritellen kauniin ruskeiksi. Tarjoa esimerkiksi tomaattikastikkeen ja pastan kera.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Juustokuminaa, Rouhittua mustapippuria, 1 dl Vahvaa juustoraastetta, esim. mustaleimaemmental, Rypsiöljyä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä