Linssipyörykät | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Linssipyörykät

Linssipyörykät

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Valmista maistuvat kasvispyörykät punaisista linsseistä. Linssipyörykät maistuvat vaikkapa tomaattikastikkeen ja pastan kera. Jos käytät gluteenittomia korppujauhoja, ohje on gluteeniton.

Ainekset

2 1/2 dl
Punaisia linssejä
1 kpl
Sipuli
1 rkl
Öljyä
1 tl
Juustokuminaa
Rouhittua mustapippuria
100 g
Cashewpähkinöitä
4 rkl
Korppujauhoja
2 rkl
Hienonnettua persiljaa
1 kpl
Kananmuna
1 dl
Vahvaa juustoraastetta, esim. mustaleimaemmental

paistamiseen

Rypsiöljyä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Huuhtele linssit ja keitä kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja jäähdytä. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli öljyssä juustokuminan kanssa. Rouhi cashewpähkinät monitoimikoneessa ja lisää joukkoon korppujauhot ja hienonnettu persilja sekä muna ja juustoraaste. Lisää linssit ja sipulit, pyöräytä tasaiseksi. Pyörittele massasta kostutetuilla käsillä pieniä pyöryköitä ja siirrä vadille kuivumaan hetkeksi. Paista pyörykät öljyssä pannulla pyöritellen kauniin ruskeiksi. Tarjoa esimerkiksi tomaattikastikkeen ja pastan kera.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.9.2015
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1573

376

16,5 g

2,5 g

33,0 g

2,0 g

6,0 g

19,8 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Juustokuminaa,

Rouhittua mustapippuria,

1 dl Vahvaa juustoraastetta, esim, mustaleimaemmental,

Rypsiöljyä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli