Linssipyörykät - Yhteishyvä

Linssipyörykät

???
Annokset
4
Valmista maistuvat kasvispyörykät punaisista linsseistä. Linssipyörykät maistuvat vaikkapa tomaattikastikkeen ja pastan kera. Jos käytät gluteenittomia korppujauhoja, ohje on gluteeniton.
Jaa Somessa

Ainekset

2 1/2 dl
Punaisia linssejä
1 kpl
Sipuli
1 rkl
Öljyä
1 tl
Juustokuminaa
Rouhittua mustapippuria
100 g
Cashewpähkinöitä
4 rkl
Korppujauhoja
2 rkl
Hienonnettua persiljaa
1 kpl
Kananmuna
1 dl
Vahvaa juustoraastetta, esim. mustaleimaemmental

PAISTAMISEEN

Rypsiöljyä

Näin teet

1

Huuhtele linssit ja keitä kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja jäähdytä. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli öljyssä juustokuminan kanssa. Rouhi cashewpähkinät monitoimikoneessa ja lisää joukkoon korppujauhot ja hienonnettu persilja sekä muna ja juustoraaste. Lisää linssit ja sipulit, pyöräytä tasaiseksi. Pyörittele massasta kostutetuilla käsillä pieniä pyöryköitä ja siirrä vadille kuivumaan hetkeksi. Paista pyörykät öljyssä pannulla pyöritellen kauniin ruskeiksi. Tarjoa esimerkiksi tomaattikastikkeen ja pastan kera.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.9.2015
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja33 g132 g
Proteiinia20 g79 g
Rasvaa17 g66 g
Kuituja6 g24 g
Energiaa kj1573 6292
Energiaa kcal376 1503

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Juustokuminaa

  • Rouhittua mustapippuria

  • 1 dl Vahvaa juustoraastetta, esim. mustaleimaemmental

  • Rypsiöljyä

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja33 g132 g
Proteiinia20 g79 g
Rasvaa17 g66 g
Kuituja6 g24 g
Energiaa kj1573 6292
Energiaa kcal376 1503

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Juustokuminaa

  • Rouhittua mustapippuria

  • 1 dl Vahvaa juustoraastetta, esim. mustaleimaemmental

  • Rypsiöljyä

Resepti
Katri Schröder

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.