Lohi-perunapiirakka
Useita tunteja

Nappaa talteen!
Keitetyt perunat tekevät lohipiirakasta mehevän ja ruokaisan. Voit hyödyntää piirakassa aineksia, jotka uhkaavat päätyä hävikkiin: juustonkannikoita ja edelliseltä aterialta jääneitä perunoita. Myös kerman voit korvata osin tai kokonaan vaikka tuorejuuston tai ranskankerman ja maidon yhdistelmällä.
| Pohja | |
|---|---|
| 2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 1/2 dl | ruisjauhoja |
| 150 g | margariinia tai voita |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/2 dl | kylmää vettä |
| Täyte | |
| 200 g | kylmäsavulohta |
| 1 kpl | ruukku tilliä |
| 4 kpl | keitettyä perunaa |
| 2 dl | ruokakermaa |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1/4 tl | mustapippuria |
| 1 dl | juustoraastetta |
- 1.
Sekoita jauhot ja suola. Nypi rasva jauho-suolaseokseen. Lisää vesi nopeasti sekoittaen. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä kylmässä vähintään 2 tuntia.
- 2.
Viipaloi perunat, leikkaa lohi suikaleiksi. Silppua tilli. Sekoita munat kermaan, mausta pippurilla.
- 3.
Kauli taikina vuoan (halk. n. 24 cm) kokoiseksi levyksi. Painele levy voideltuun vuokaan ja reunoille. Pistele pohja ja esikypsennä sitä 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
- 4.
Levitä lohi, tilli, perunaviipaleet ja juusto pohjan päälle. Kaada päälle muna-kermaseos. Kypsennä noin 20 minuuttia.
Lohi-perunapiirakka
arvosana5/5
Useita tunteja
Keitetyt perunat tekevät lohipiirakasta mehevän ja ruokaisan. Voit hyödyntää piirakassa aineksia, jotka uhkaavat päätyä hävikkiin: juustonkannikoita ja edelliseltä aterialta jääneitä perunoita. Myös kerman voit korvata osin tai kokonaan vaikka tuorejuuston tai ranskankerman ja maidon yhdistelmällä.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 1/2 dl | ruisjauhoja |
| 150 g | margariinia tai voita |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/2 dl | kylmää vettä |
Täyte | |
| 200 g | kylmäsavulohta |
| 1 kpl | ruukku tilliä |
| 4 kpl | keitettyä perunaa |
| 2 dl | ruokakermaa |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1/4 tl | mustapippuria |
| 1 dl | juustoraastetta |
Valmistus
- 1
Sekoita jauhot ja suola. Nypi rasva jauho-suolaseokseen. Lisää vesi nopeasti sekoittaen. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä kylmässä vähintään 2 tuntia.
Määrä Ainesosa 150 g margariinia tai voita 1/4 tl suolaa 2 dl vehnäjauhoja 1 1/2 dl ruisjauhoja 1/2 dl kylmää vettä - 2
Viipaloi perunat, leikkaa lohi suikaleiksi. Silppua tilli. Sekoita munat kermaan, mausta pippurilla.
Määrä Ainesosa 4 kpl keitettyä perunaa 200 g kylmäsavulohta 1 kpl ruukku tilliä 2 kpl kananmunaa 1/4 tl mustapippuria 2 dl ruokakermaa - 3
Kauli taikina vuoan (halk. n. 24 cm) kokoiseksi levyksi. Painele levy voideltuun vuokaan ja reunoille. Pistele pohja ja esikypsennä sitä 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
- 4
Levitä lohi, tilli, perunaviipaleet ja juusto pohjan päälle. Kaada päälle muna-kermaseos. Kypsennä noin 20 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 dl juustoraastetta
Vinkki: Piiraspohjan reunat pysyvät ylhäällä, kun peität pohjan esipaistamisen ajaksi ensin leivinpaperilla ja sitten kuivilla herneillä tai pavuilla.
Ravintosisältö
744
Energiaa kcal
3111
Energiaa kj
51,3 g
Rasvaa
28,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
47,0 g
Hiilihydraatteja
2,8 g
Sokereita
4,5 g
Kuituja
21,0 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
744
Energiaa kcal
3111
Energiaa kj
51,3 g
Rasvaa
28,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
47,0 g
Hiilihydraatteja
2,8 g
Sokereita
4,5 g
Kuituja
21,0 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,25 tl Suolaa, 0,5 dl Kylmää vettä, Ruukku tilliä, 0.25 tl mustapippuria, 1 dl Juustoraastetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























