Lohi-perunapiirakka

arvosana5/5

(4)arviota
4 Annosta

Useita tunteja

Keitetyt perunat tekevät lohipiirakasta mehevän ja ruokaisan. Voit hyödyntää piirakassa aineksia, jotka uhkaavat päätyä hävikkiin: juustonkannikoita ja edelliseltä aterialta jääneitä perunoita. Myös kerman voit korvata osin tai kokonaan vaikka tuorejuuston tai ranskankerman ja maidon yhdistelmällä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa

Pohja

2 dlvehnäjauhoja
1 1/2 dlruisjauhoja
150 gmargariinia tai voita
1/4 tlsuolaa
1/2 dlkylmää vettä

Täyte

200 gkylmäsavulohta
1 kplruukku tilliä
4 kplkeitettyä perunaa
2 dlruokakermaa
2 kplkananmunaa
1/4 tlmustapippuria
1 dljuustoraastetta

Valmistus

  1. 1

    Sekoita jauhot ja suola. Nypi rasva jauho-suolaseokseen. Lisää vesi nopeasti sekoittaen. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä kylmässä vähintään 2 tuntia.

    MääräAinesosa
    150 gmargariinia tai voita
    1/4 tlsuolaa
    2 dlvehnäjauhoja
    1 1/2 dlruisjauhoja
    1/2 dlkylmää vettä
  2. 2

    Viipaloi perunat, leikkaa lohi suikaleiksi. Silppua tilli. Sekoita munat kermaan, mausta pippurilla.

    MääräAinesosa
    4 kplkeitettyä perunaa
    200 gkylmäsavulohta
    1 kplruukku tilliä
    2 kplkananmunaa
    1/4 tlmustapippuria
    2 dlruokakermaa
  3. 3

    Kauli taikina vuoan (halk. n. 24 cm) kokoiseksi levyksi. Painele levy voideltuun vuokaan ja reunoille. Pistele pohja ja esikypsennä sitä 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

  4. 4

    Levitä lohi, tilli, perunaviipaleet ja juusto pohjan päälle. Kaada päälle muna-kermaseos. Kypsennä noin 20 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 dljuustoraastetta

Vinkki: Piiraspohjan reunat pysyvät ylhäällä, kun peität pohjan esipaistamisen ajaksi ensin leivinpaperilla ja sitten kuivilla herneillä tai pavuilla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,25 tl Suolaa, 0,5 dl Kylmää vettä, Ruukku tilliä, 0.25 tl mustapippuria, 1 dl Juustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
23.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä