Nypi rasva jauho-suolaseokseen. Lisää vesi nopeasti sekoittaen. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä kylmässä vähintään 2 tuntia.
Viipaloi perunat, leikkaa lohi suikaleiksi. Silppua tilli. Sekoita munat kermaan, mausta pippurilla.
Kauli taikina vuoan (halk. n. 24 cm) kokoiseksi levyksi. Painele levy voideltuun vuokaan ja reunoille. Pistele pohja ja esikypsennä sitä 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
Levitä lohi, tilli, perunaviipaleet ja juusto pohjan päälle. Kaada päälle muna-kermaseos. Kypsennä noin 20 minuuttia.
Vinkki: Piiraspohjan reunat pysyvät ylhäällä, kun peität pohjan esipaistamisen ajaksi ensin leivinpaperilla ja sitten kuivilla herneillä tai pavuilla.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1970
471
20,8 g
8,3 g
46,8 g
2,5 g
4,5 g
20,5 g
1,2 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
150 g Margariinia tai voita,
0,25 tl Suolaa,
0,5 dl Kylmää vettä,
Ruukku tilliä,
0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria,
1 dl Juustoraastetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli