Lohi-perunapiirakka - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lohi-perunapiirakka

Lohi-perunapiirakka
Annokset
4
Valmistusaika
Useita tunteja
Keitetyt perunat tekevät lohipiirakasta mehevän ja ruokaisan.
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA

2 dl
Vehnäjauhoja
1 1/2 dl
Ruisjauhoja
150 g
Margariinia tai voita
1/4 tl
Suolaa
1/2 dl
Kylmää vettä

TÄYTE

200 g
Kylmäsavulohta
1 kpl
Ruukku tilliä
4 kpl
Keitettyä perunaa
2 dl
Ruokakermaa
2 kpl
Kananmunaa
1/4 tl
(1/4 tl) mustapippuria
1 dl
Juustoraastetta

Vinkki: Piiraspohjan reunat pysyvät ylhäällä, kun peität pohjan esipaistamisen ajaksi ensin leivinpaperilla ja sitten kuivilla herneillä tai pavuilla.

Näin teet

1

Nypi rasva jauho-suolaseokseen. Lisää vesi nopeasti sekoittaen. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä kylmässä vähintään 2 tuntia.

150 g
Margariinia tai voita
1/4 tl
Suolaa
2 dl
Vehnäjauhoja
1 1/2 dl
Ruisjauhoja
1/2 dl
Kylmää vettä
2

Viipaloi perunat, leikkaa lohi suikaleiksi. Silppua tilli. Sekoita munat kermaan, mausta pippurilla.

4 kpl
Keitettyä perunaa
200 g
Kylmäsavulohta
1 kpl
Ruukku tilliä
2 kpl
Kananmunaa
1/4 tl
(1/4 tl) mustapippuria
2 dl
Ruokakermaa
3

Kauli taikina vuoan (halk. n. 24 cm) kokoiseksi levyksi. Painele levy voideltuun vuokaan ja reunoille. Pistele pohja ja esikypsennä sitä 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

4

Levitä lohi, tilli, perunaviipaleet ja juusto pohjan päälle. Kaada päälle muna-kermaseos. Kypsennä noin 20 minuuttia.

1 dl
Juustoraastetta
Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.1.2017
Muokattu: 28.6.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja47 g187 g
Proteiinia21 g82 g
Rasvaa21 g83 g
Kuituja5 g18 g
Energiaa kj1970 7881
Energiaa kcal471 1884

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 150 g Margariinia tai voita

  • 0,25 tl Suolaa

  • 0,5 dl Kylmää vettä

  • Ruukku tilliä

  • 0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria

  • 1 dl Juustoraastetta

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja47 g187 g
Proteiinia21 g82 g
Rasvaa21 g83 g
Kuituja5 g18 g
Energiaa kj1970 7881
Energiaa kcal471 1884

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 150 g Margariinia tai voita

  • 0,25 tl Suolaa

  • 0,5 dl Kylmää vettä

  • Ruukku tilliä

  • 0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria

  • 1 dl Juustoraastetta

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.