Lohi-perunapiirakka - Yhteishyvä

Lohi-perunapiirakka

???
Annokset
4
Keitetyt perunat tekevät lohipiirakasta mehevän ja ruokaisan.
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA

2 dl
Vehnäjauhoja
1 1/2 dl
Ruisjauhoja
150 g
Margariinia tai voita
1/4 tl
Suolaa
1/2 dl
Kylmää vettä

TÄYTE

200 g
Kylmäsavulohta
1 kpl
Ruukku tilliä
4 kpl
Keitettyä perunaa
2 dl
Ruokakermaa
2 kpl
Kananmunaa
1/4 tl
(1/4 tl) mustapippuria
1 dl
Juustoraastetta

Näin teet

1

Nypi rasva jauho-suolaseokseen. Lisää vesi nopeasti sekoittaen. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä kylmässä vähintään 2 tuntia. Viipaloi perunat, leikkaa lohi suikaleiksi. Silppua tilli. Sekoita munat kermaan, mausta pippurilla. Kauli taikina vuoan (halk. n. 24 cm) kokoiseksi levyksi. Painele levy voideltuun vuokaan ja reunoille. Pistele pohja ja esikypsennä sitä 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Levitä lohi, tilli, perunaviipaleet ja juusto pohjan päälle. Kaada päälle muna-kermaseos. Kypsennä noin 20 minuuttia.

Vinkki: Piiraspohjan reunat pysyvät ylhäällä, kun peität pohjan esipaistamisen ajaksi ensin leivinpaperilla ja sitten kuivilla herneillä tai pavuilla.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.1.2017
Muokattu: 5.12.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja47 g187 g
Proteiinia21 g82 g
Rasvaa21 g83 g
Kuituja5 g18 g
Energiaa kj1970 7881
Energiaa kcal471 1884

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 150 g Margariinia tai voita

  • 0,25 tl Suolaa

  • 0,5 dl Kylmää vettä

  • Ruukku tilliä

  • 0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria

  • 1 dl Juustoraastetta

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja47 g187 g
Proteiinia21 g82 g
Rasvaa21 g83 g
Kuituja5 g18 g
Energiaa kj1970 7881
Energiaa kcal471 1884

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 150 g Margariinia tai voita

  • 0,25 tl Suolaa

  • 0,5 dl Kylmää vettä

  • Ruukku tilliä

  • 0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria

  • 1 dl Juustoraastetta

Resepti
Taina Salovaara

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.