Lohi-piparjuurikiusaus | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Lohi-piparjuurikiusaus

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Lohikiusaus syntyy helposti pakasteperunasuikaleista. Kypsennyksen aikana ehtii valmistaa lisukkeeksi raikkaan salaatin.

Ruokavaliot

Ainekset

1 kg
Pakasteperunasuikaleita
250 g
Kylmäsavulohiviipaleita
1 kpl
Ruukku tilliä
1 tl
Suolaa
125 g
Piparjuurituorejuustoa
4 dl
Kermaa
2 - 3 rkl
Piparjuuritahnaa

vuoan voiteluun

Voita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Lado voideltuun uunivuokaan kerroksittain perunasuikaleita, kylmäsavulohta ja hienonnettua tilliä. Mausta kerrokset suolalla.
Sekoita tuorejuusto, kerma ja piparjuuritahna keskenään. Valuta seos paistoksen päälle.
Kypsennä 225-asteisessa uunissa tunnin ajan. Peitä foliolla ja anna hautua 5–10 minuuttia ennen tarjoilua.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 24.3.2016
Muokattu: 11.10.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2195

524

40,2 g

24,2 g

26,7 g

4,3 g

2,0 g

12,2 g

1,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Ruukku tilliä,

1 tl Suolaa,

2 - 3 rkl Piparjuuritahnaa,

Voita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli