Lohi-piparjuurikiusaus

arvosana5/5

(2)arviota
6 Annosta

Noin 1,5 tuntia (josta 15 min aktiivista)

Lohikiusaus saa maukkaan vivahteen piparjuuresta ja tuorejuustosta. Kiusaus syntyy helposti pakasteperunasuikaleista. Kypsennyksen aikana ehtii valmistaa lisukkeeksi raikkaan salaatin.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 kplruukku tilliä
1 kgpakasteperunasuikaleita
250 gkylmäsavulohiviipaleita
1 tlsuolaa
125 gpiparjuurituorejuustoa
4 dlruokakermaa
2 - 3 rklpiparjuuritahnaa

Vuoan voiteluun

voita

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Voitele uunivuoka. Hienonna tilli. Lado vuokaan kerroksittain perunasuikaleita, kylmäsavulohiviipaleita ja tilliä. Mausta kerrokset suolalla.

    MääräAinesosa
    voita
    1 kplruukku tilliä
    1 kgpakasteperunasuikaleita
    250 gkylmäsavulohiviipaleita
    1 tlsuolaa
  2. 2

    Sekoita tuorejuusto, kerma ja piparjuuritahna keskenään. Valuta seos uunivuokaan.

    MääräAinesosa
    125 gpiparjuurituorejuustoa
    4 dlruokakermaa
    2 - 3 rklpiparjuuritahnaa
  3. 3

    Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Peitä foliolla ja anna vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Voita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 13.10.2025

Samankaltaisia reseptejä