Pese, kuori ja viipaloi perunat. Poista lohifileestä nahka ja ruodot. Viipaloi lohifilee ja mausta kevyesti suolalla. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota se öljyssä.
Voitele uunivuoka. Lado puolet perunaviipaleista pohjalle, aseta päälle lohi- ja kylmäsavulohiviipaleet, kuullotettu sipuli ja hienonnettu tilli. Lisää loput perunaviipaleet.
Sekoita munamaidon ainekset ja kaada vuokaan. Kypsennä laatikkoa 175-asteisessa uunissa ensin tunti. Nosta lämpö 225-asteeseen ja jatka kypsentämistä vielä 10–15 minuuttia. Anna vetäytyä hetki folion alla ennen tarjoilua.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
2009
480
27,5 g
10,5 g
33,5 g
3,7 g
2,2 g
22,2 g
1,0 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl Suolaa,
1 dl Tuoretta tilliä,
1 tl Suolaa,
3 rkl Piparjuuritahnaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli