Lohi-piparjuurilaatikko - Yhteishyvä

Lohi-piparjuurilaatikko

???
Annokset
6
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

1 1/5 kg
Perunoita
400 g
Lohifileetä
1/2 tl
Suolaa
1 kpl
Sipuli
1 rkl
Öljyä
150 g
Kylmäsavulohiviipaleita
1 dl
Tuoretta tilliä

MUNAMAITO

1 kpl
Muna
2 dl
Kermaa
1 dl
Maitoa
1 tl
Suolaa
3 rkl
Piparjuuritahnaa

Näin teet

1

Pese, kuori ja viipaloi perunat. Poista lohifileestä nahka ja ruodot. Viipaloi lohifilee ja mausta kevyesti suolalla. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota se öljyssä.

Voitele uunivuoka. Lado puolet perunaviipaleista pohjalle, aseta päälle lohi- ja kylmäsavulohiviipaleet, kuullotettu sipuli ja hienonnettu tilli. Lisää loput perunaviipaleet.

Sekoita munamaidon ainekset ja kaada vuokaan. Kypsennä laatikkoa 175-asteisessa uunissa ensin tunti. Nosta lämpö 225-asteeseen ja jatka kypsentämistä vielä 10–15 minuuttia. Anna vetäytyä hetki folion alla ennen tarjoilua.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.1.2014
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja34 g201 g
Proteiinia22 g133 g
Rasvaa28 g165 g
Kuituja2 g13 g
Energiaa kj2009 12051
Energiaa kcal480 2879

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0,5 tl Suolaa

  • 1 dl Tuoretta tilliä

  • 1 tl Suolaa

  • 3 rkl Piparjuuritahnaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja34 g201 g
Proteiinia22 g133 g
Rasvaa28 g165 g
Kuituja2 g13 g
Energiaa kj2009 12051
Energiaa kcal480 2879

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0,5 tl Suolaa

  • 1 dl Tuoretta tilliä

  • 1 tl Suolaa

  • 3 rkl Piparjuuritahnaa

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.