Lohi-piparjuurilaatikko | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Lohi-piparjuurilaatikko

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta

Ruokavaliot

Ainekset

1 1/5 kg
Perunoita
400 g
Lohifileetä
1/2 tl
Suolaa
1 kpl
Sipuli
1 rkl
Öljyä
150 g
Kylmäsavulohiviipaleita
1 dl
Tuoretta tilliä

munamaito

1 kpl
Muna
2 dl
Kermaa
1 dl
Maitoa
1 tl
Suolaa
3 rkl
Piparjuuritahnaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pese, kuori ja viipaloi perunat. Poista lohifileestä nahka ja ruodot. Viipaloi lohifilee ja mausta kevyesti suolalla. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota se öljyssä.

Voitele uunivuoka. Lado puolet perunaviipaleista pohjalle, aseta päälle lohi- ja kylmäsavulohiviipaleet, kuullotettu sipuli ja hienonnettu tilli. Lisää loput perunaviipaleet.

Sekoita munamaidon ainekset ja kaada vuokaan. Kypsennä laatikkoa 175-asteisessa uunissa ensin tunti. Nosta lämpö 225-asteeseen ja jatka kypsentämistä vielä 10–15 minuuttia. Anna vetäytyä hetki folion alla ennen tarjoilua.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.1.2014
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2009

480

27,5 g

10,5 g

33,5 g

3,7 g

2,2 g

22,2 g

1,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Suolaa,

1 dl Tuoretta tilliä,

1 tl Suolaa,

3 rkl Piparjuuritahnaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli