Lohi-ruispiiraat

Arvostele resepti
20 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa
250 gmargariinia
4 dlvehnäjauhoja
2 dlruisjauhoja
suolaa
4 rklkylmää vettä

Täyte

100 gpurjoa
1 rklöljyä
250 glämminsavulohta
suolaa
rouhittua mustapippuria
2 kplkananmunaa
1 dlranskankermaa
1 dlmaitoa
2 dljuustoraastetta

Valmistus

  1. 1

    Nypi kylmä margariini, jauhot ja suola ryynimäiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Painele pieni pala taikinaa voideltujen muffinivuokien pohjalle ja reunoille. Pistele taikinanpohjat haarukalla ja siirrä jääkaappiin odottamaan täytteen teon ajaksi.

    Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo. Kuullota se öljyssä pannulla. Paloittele lohi. Lisää lohi- ja purjopalat vuokiin. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Sekoita muna, ranskankerma, maito ja juustoraaste. Valuta seos vuokiin.

    Paista piiraita 225-asteisen uunin keskitasolla 12–15 minuuttia. Anna jäähtyä ennen vuoasta irrottamista.

    Vinkki: Voit valmistaa piiraan myös yhteen isoon piirasvuokaan.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Suolaa, 4 rkl Kylmää vettä, Suolaa, Rouhittua mustapippuria, 2 dl Juustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä