Lohi-ruispiiraat | Makeat leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Lohi-ruispiiraat

Fork and knife
20 Kappaletta
Fork and knife
20 Kappaletta

Ainekset

250 g
Margariinia
4 dl
Vehnäjauhoja
2 dl
Ruisjauhoja
Suolaa
4 rkl
Kylmää vettä

täyte

100 g
Purjoa
1 rkl
Öljyä
250 g
Lämminsavulohta
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
2 kpl
Kananmunaa
1 dl
Ranskankermaa
1 dl
Maitoa
2 dl
Juustoraastetta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Nypi kylmä margariini, jauhot ja suola ryynimäiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Painele pieni pala taikinaa voideltujen muffinivuokien pohjalle ja reunoille. Pistele taikinanpohjat haarukalla ja siirrä jääkaappiin odottamaan täytteen teon ajaksi.

Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo. Kuullota se öljyssä pannulla. Paloittele lohi. Lisää lohi- ja purjopalat vuokiin. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Sekoita muna, ranskankerma, maito ja juustoraaste. Valuta seos vuokiin.

Paista piiraita 225-asteisen uunin keskitasolla 12–15 minuuttia. Anna jäähtyä ennen vuoasta irrottamista.

Vinkki: Voit valmistaa piiraan myös yhteen isoon piirasvuokaan.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.11.2013
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

808

193

12,9 g

3,9 g

13,4 g

0,8 g

1,3 g

5,3 g

0,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Suolaa,

4 rkl Kylmää vettä,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

2 dl Juustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli