Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lohi-ruispiiraat

Fork and knife
20 Kappaletta
Fork and knife
20 Kappaletta

Ainekset

250 g
Margariinia
4 dl
Vehnäjauhoja
2 dl
Ruisjauhoja
Suolaa
4 rkl
Kylmää vettä

Täyte

100 g
Purjoa
1 rkl
Öljyä
250 g
Lämminsavulohta
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
2 kpl
Kananmunaa
1 dl
Ranskankermaa
1 dl
Maitoa
2 dl
Juustoraastetta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Nypi kylmä margariini, jauhot ja suola ryynimäiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Painele pieni pala taikinaa voideltujen muffinivuokien pohjalle ja reunoille. Pistele taikinanpohjat haarukalla ja siirrä jääkaappiin odottamaan täytteen teon ajaksi.

Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo. Kuullota se öljyssä pannulla. Paloittele lohi. Lisää lohi- ja purjopalat vuokiin. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Sekoita muna, ranskankerma, maito ja juustoraaste. Valuta seos vuokiin.

Paista piiraita 225-asteisen uunin keskitasolla 12–15 minuuttia. Anna jäähtyä ennen vuoasta irrottamista.

Vinkki: Voit valmistaa piiraan myös yhteen isoon piirasvuokaan.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.11.2013
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

193

808

12,9 g

3,9 g

13,4 g

0,8 g

1,3 g

5,3 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Suolaa,

4 rkl Kylmää vettä,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

2 dl Juustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli