Nypi kylmä margariini, jauhot ja suola ryynimäiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Painele pieni pala taikinaa voideltujen muffinivuokien pohjalle ja reunoille. Pistele taikinanpohjat haarukalla ja siirrä jääkaappiin odottamaan täytteen teon ajaksi.
Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo. Kuullota se öljyssä pannulla. Paloittele lohi. Lisää lohi- ja purjopalat vuokiin. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Sekoita muna, ranskankerma, maito ja juustoraaste. Valuta seos vuokiin.
Paista piiraita 225-asteisen uunin keskitasolla 12–15 minuuttia. Anna jäähtyä ennen vuoasta irrottamista.
Vinkki: Voit valmistaa piiraan myös yhteen isoon piirasvuokaan.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
808
193
12,9 g
3,9 g
13,4 g
0,8 g
1,3 g
5,3 g
0,4 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Suolaa,
4 rkl Kylmää vettä,
Suolaa,
Rouhittua mustapippuria,
2 dl Juustoraastetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli