Lohi-ruispiiraat - Yhteishyvä

Lohi-ruispiiraat

???
Kappaleita
20
Jaa Somessa

Ainekset

250 g
Margariinia
4 dl
Vehnäjauhoja
2 dl
Ruisjauhoja
Suolaa
4 rkl
Kylmää vettä

TÄYTE

100 g
Purjoa
1 rkl
Öljyä
250 g
Lämminsavulohta
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
2 kpl
Kananmunaa
1 dl
Ranskankermaa
1 dl
Maitoa
2 dl
Juustoraastetta

Näin teet

1

Nypi kylmä margariini, jauhot ja suola ryynimäiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Painele pieni pala taikinaa voideltujen muffinivuokien pohjalle ja reunoille. Pistele taikinanpohjat haarukalla ja siirrä jääkaappiin odottamaan täytteen teon ajaksi.

Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo. Kuullota se öljyssä pannulla. Paloittele lohi. Lisää lohi- ja purjopalat vuokiin. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Sekoita muna, ranskankerma, maito ja juustoraaste. Valuta seos vuokiin.

Paista piiraita 225-asteisen uunin keskitasolla 12–15 minuuttia. Anna jäähtyä ennen vuoasta irrottamista.

Vinkki: Voit valmistaa piiraan myös yhteen isoon piirasvuokaan.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.11.2013
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja13 g268 g
Proteiinia5 g106 g
Rasvaa13 g258 g
Kuituja1 g26 g
Energiaa kj808 16150
Energiaa kcal193 3859

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Suolaa

  • 4 rkl Kylmää vettä

  • Suolaa

  • Rouhittua mustapippuria

  • 2 dl Juustoraastetta

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja13 g268 g
Proteiinia5 g106 g
Rasvaa13 g258 g
Kuituja1 g26 g
Energiaa kj808 16150
Energiaa kcal193 3859

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Suolaa

  • 4 rkl Kylmää vettä

  • Suolaa

  • Rouhittua mustapippuria

  • 2 dl Juustoraastetta

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.