Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lohiceviche-hedelmäsalaatti

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Ceviche tarkoittaa limetillä raakakypsettyä kalaa. Lohiceviche-hedelmäsalaatti on loistava ruokaidea kevään juhliin.

Ainekset

400 g
Lohifileetä
2 kpl
Limetin mehu
1 rkl
Öljyä
1 kpl
Hienonnettu chili
2 rkl
Basilika- tai korianterisilppua
3/4 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria
1 kpl
Kypsä avokado
1 kpl
Pieni mango
1 kpl
Punasipuli
1 rkl
Punaviinietikkaa
Sokeria
Suolaa
1 kpl
Viipaloitu chili

Koristeeksi

Basilikaa tai korianteria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi. Sekoita limettimehu, öljy ja mausteet keskenään. Kääntele liemi lohipaloihin. Anna kalan "kypsyä" liemessä 3–4 tuntia.

Leikkaa punasipuli renkaiksi, lisää joukkoon viinietikka ja ripaus suolaa sekä sokeria. Anna maustua.

Leikkaa avokado ja mango kuutioksi. Asettele ainekset omiksi ryhmikseen tarjoiluvadille. Koristele basilikalla tai korianterilla ja ohuilla chiliviipaleilla.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 23.3.2015
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

311

1301

21,8 g

3,5 g

7,0 g

7,0 g

3,3 g

20,3 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Hienonnettu chili,

2 rkl Basilika- tai korianterisilppua,

0,75 tl Suolaa,

0,5 tl Mustapippuria,

1 rkl Punaviinietikkaa,

Sokeria,

Suolaa,

Viipaloitu chili,

Basilikaa tai korianteria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli