Lohiceviche-hedelmäsalaatti

Ceviche tarkoittaa limetillä raakakypsettyä kalaa. Lohiceviche-hedelmäsalaatti on loistava ruokaidea kevään juhliin.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 glohifileetä
2 kpllimetin mehu
1 rklöljyä
1 kplhienonnettu chili
2 rklbasilika- tai korianterisilppua
3/4 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria
1 kplkypsä avokado
1 kplpieni mango
1 kplpunasipuli
1 rklpunaviinietikkaa
sokeria
suolaa
1 kplviipaloitu chili

Koristeeksi

basilikaa tai korianteria

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi. Sekoita limettimehu, öljy ja mausteet keskenään. Kääntele liemi lohipaloihin. Anna kalan "kypsyä" liemessä 3–4 tuntia.

    Leikkaa punasipuli renkaiksi, lisää joukkoon viinietikka ja ripaus suolaa sekä sokeria. Anna maustua.

    Leikkaa avokado ja mango kuutioksi. Asettele ainekset omiksi ryhmikseen tarjoiluvadille. Koristele basilikalla tai korianterilla ja ohuilla chiliviipaleilla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Hienonnettu chili, 2 rkl Basilika- tai korianterisilppua, 0,75 tl Suolaa, 0,5 tl Mustapippuria, 1 rkl Punaviinietikkaa, Sokeria, Suolaa, Viipaloitu chili, Basilikaa tai korianteria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä