Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplviipaloitu grahamvuokaleipä
4 - 8 kplkylmä- tai lämminsavustettua lohta tai kirjolohta
nippu tilliä
250 gitaliansalaattia
1 - 2 dlkevytmajoneesia
100 gkirjolohen mätiä
suolaa ja mustapippuria

Vadille:

250 gsäilöttyjä herneitä

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa leipäviipaleista muotilla tai juomalasin reunalla pyörylöitä, neljään pieneen kakkuun yhteensä 12 kpl. Levitä niiden päälle ensin italiansalaatti. Nosta kolme pyörylää päällekkäin niin, että laitat väleihin viipaleet savulohta ja hiukan tillisilppua. Paina leipäpalat hyvin toisiinsa kiinni ja voitele pinta sekä reunat majoneesilla. Nosta kakut vadille ja laita jääkaappiin tunniksi mehustumaan.Pursota pintaan loput majoneesista, jaa mäti kakkujen päälle ja mausta juuri ennen tarjoamista. Koristele kakut tillinoksalla ja kaada vadille valutetut säilykeherneet. Tarjoa lohikakut alkupalana liha-aterialla tai pikkusuolaisena teen kera.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
PIrjo Muurinen
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025