Lohipasta

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

30 min

Lohipasta mehevöitetään mascarponella ja ripaus chiliä tuo tulisuutta maistuvaan ja nopeasti valmistuvaan pastaan.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 gpennepastaa

Lohikastike

300 glämminsavulohta
1/2 kplsitruuna
1/2 kplpurjoa
2 kplvalkosipulinkynttä
1 rkloliiviöljyä
1 rklkapriksia
250 gmascarponea
2 dlkalalientä
2 rklmakeaa chilikastiketta
1/2 tlsuolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna

Lisäksi

1/4 kplruukku tilliä

Valmistus

  1. 1

    Kypsennä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valmista sillä aikaa kastike.

    MääräAinesosa
    400 gpennepastaa
  2. 2

    Pilko savulohi. Pese ja raasta sitruunan kuori. Halkaise purjo, huuhtele ja hienonna se. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

    MääräAinesosa
    300 glämminsavulohta
    1/2 kplsitruuna
    1/2 kplpurjoa
    2 kplvalkosipulinkynttä
  3. 3

    Kuullota purjo ja valkosipuli öljyssä. Sekoita joukkoon lohipalat, kaprikset, mascarpone, kalaliemi, sitruunankuori, chilikastike, suola ja pippuri.

    MääräAinesosa
    1 rkloliiviöljyä
    1 rklkapriksia
    250 gmascarponea
    2 dlkalalientä
    2 rklmakeaa chilikastiketta
    1/2 tlsuolaa
    ripaus mustapippuria rouhittuna
  4. 4

    Kiehuta kastiketta muutama minuutti. Yhdistä valutettu pasta ja kastike. Viimeistele tilliä.

    MääräAinesosa
    1/4 kplruukku tilliä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 kpl sitruuna, 1 rkl Kapriksia, ripaus mustapippuria rouhittuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä