Lohipasta
30 min

Nappaa talteen!
Lohipasta mehevöitetään mascarponella ja ripaus chiliä tuo tulisuutta maistuvaan ja nopeasti valmistuvaan pastaan.
| 400 g | pennepastaa |
| Lohikastike | |
|---|---|
| 300 g | lämminsavulohta |
| 1/2 kpl | sitruuna |
| 1/2 kpl | purjoa |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 1 rkl | kapriksia |
| 250 g | mascarponea |
| 2 dl | kalalientä |
| 2 rkl | makeaa chilikastiketta |
| 1/2 tl | suolaa |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
| Lisäksi | |
| 1/4 kpl | ruukku tilliä |
- 1.
Kypsennä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valmista sillä aikaa kastike.
- 2.
Pilko savulohi. Pese ja raasta sitruunan kuori. Halkaise purjo, huuhtele ja hienonna se. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
- 3.
Kuullota purjo ja valkosipuli öljyssä. Sekoita joukkoon lohipalat, kaprikset, mascarpone, kalaliemi, sitruunankuori, chilikastike, suola ja pippuri.
- 4.
Kiehuta kastiketta muutama minuutti. Yhdistä valutettu pasta ja kastike. Viimeistele tilliä.
Lohipasta mehevöitetään mascarponella ja ripaus chiliä tuo tulisuutta maistuvaan ja nopeasti valmistuvaan pastaan.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | pennepastaa |
Lohikastike | |
| 300 g | lämminsavulohta |
| 1/2 kpl | sitruuna |
| 1/2 kpl | purjoa |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 1 rkl | kapriksia |
| 250 g | mascarponea |
| 2 dl | kalalientä |
| 2 rkl | makeaa chilikastiketta |
| 1/2 tl | suolaa |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
Lisäksi | |
| 1/4 kpl | ruukku tilliä |
Valmistus
- 1
Kypsennä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valmista sillä aikaa kastike.
Määrä Ainesosa 400 g pennepastaa - 2
Pilko savulohi. Pese ja raasta sitruunan kuori. Halkaise purjo, huuhtele ja hienonna se. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
Määrä Ainesosa 300 g lämminsavulohta 1/2 kpl sitruuna 1/2 kpl purjoa 2 kpl valkosipulinkynttä - 3
Kuullota purjo ja valkosipuli öljyssä. Sekoita joukkoon lohipalat, kaprikset, mascarpone, kalaliemi, sitruunankuori, chilikastike, suola ja pippuri.
Määrä Ainesosa 1 rkl oliiviöljyä 1 rkl kapriksia 250 g mascarponea 2 dl kalalientä 2 rkl makeaa chilikastiketta 1/2 tl suolaa ripaus mustapippuria rouhittuna - 4
Kiehuta kastiketta muutama minuutti. Yhdistä valutettu pasta ja kastike. Viimeistele tilliä.
Määrä Ainesosa 1/4 kpl ruukku tilliä
Ravintosisältö
800
Energiaa kcal
3347
Energiaa kj
42,0 g
Rasvaa
18,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
72,5 g
Hiilihydraatteja
5,5 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
31,3 g
Proteiinia
2,4 g
Suolaa
800
Energiaa kcal
3347
Energiaa kj
42,0 g
Rasvaa
18,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
72,5 g
Hiilihydraatteja
5,5 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
31,3 g
Proteiinia
2,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 kpl sitruuna, 1 rkl Kapriksia, ripaus mustapippuria rouhittuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























