Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lohipasta

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Ripaus chiliä tuo tulisuutta maistuvaan ja nopeasti valmistuvaan lohipastaan.

Ainekset

400 g
Pastaa, esim. penne

Lohikastike

300 g
Kylmä- tai lämminsavulohta
Pala purjoa
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 rkl
Oliiviöljyä
1 rkl
Kapriksia
1 kpl
(250 g) mascarpone- tai tuorejuustoa
2 dl
Kalalientä
2 rkl
Chilikastiketta
1/2 kpl
Sitruunan raastettu kuori
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Lisäksi

Hienonnettua tilliä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pilko savulohi. Halkaise purjo, huuhtele ja silppua se. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit öljyssä. Sekoita joukkoon purjo, lohipalat ja kaprikset. Lisää juusto ja hieman kalalientä. Mausta.

Keitä muutama minuutti. Ohenna tarvittaessa kalaliemellä. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja yhdistä se kastikkeeseen. Ripottele joukkoon tilliä. Tarjoa heti.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 16.10.2012
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

532

2227

15,3 g

3,5 g

71,8 g

5,3 g

3,3 g

22,0 g

3,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Pala purjoa,

Valkosipulinkynttä,

1 rkl Kapriksia,

Sitruunan raastettu kuori,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

Hienonnettua tilliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli